23 / 04 / 2024

depo tapulu daire

depo tapulu daire

Bağımsız bölümün tapudaki niteliğinin "depo" olduğunu ancak konut olarak kullanıldığını farz edelim. Bu durumda dairenin tapudaki niteliğinin değişmesi gerekiyor. Peki, depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl çıkartılır?

Hisseli yere ev yaparsam ne olur? Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. Bu yüzden bu konuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen konular!

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Hisseli gayrimenkulde paylar nasıl belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üç kardeş hisseli binadayız. Binada binada depo, bir dükkan, 4 daire ve çatı katı var. Toprak tapulu. Burada benim hakkım ne kadardır?' sorusunu cevapladı.

Bina projesindeki depo kiraya verilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartman 20 daire ve bir dükkan. Dükkan ana cadde girişli. Alt katı var ve projede birinci depo olarak geçiyor, bir de dükkandan bağımsız ikinci depo var. Müteahhit birinci ve ikinci depoyu dükkana bağlamış, kiralıyor. Dükkanın hakkı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Arsa tapulu bina nasıl satılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Babamızın dört dairesi vardı. Vefatı ile annem ve biz üç kardeşe birer daire kaldı. Ancak dairelerin olduğu bina, arsa tapulu. Yani hisseli. Daireleri satalım diyoruz, alan çıkmıyor. Bunun bir çaresi var mı?'' sorusunu yanıtladı

Dalaman Club Onat Garden'da ömür boyu tapulu devremülk!

Muğla'nın Dalaman ilçesinde hayata geçen Club Onat Garden Tatil Köyü'nde ömür boyu tapulu devremülk sahibi olunabiliyor. Projede 80 metrekarelik toplam 132 daire yer bulunuyor.

Toprak tapulu ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan taşınmazın daire tapulu olmadığı anlamına geliyor. Peki, toprak tapulu ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Toprak tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Toprak tapusu, Tapu müdürlüğünde herhangi bir kaydı olmayan yapılardan alınan daire tapusu olarak tanımlanıyor. Peki, toprak tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

Dükkan tapulu daire alınır mı?

Taşınmaz mallar, tapuya hangi şekilde tescil edildiyse o şekilde kullanılması gerekiyor. Ancak kimi dükkan tapulu bağımsız bölümler mesken olarak kullanılabiliyor. Peki, dükkan tapulu daire alınır mı?

Toprak tapulu daire alınır mı?

Ortada satışa konu olabilecek daire veya binanın olmaması halinde satış toprak hisseli tapu üzerinden gerçekleşiyor. Peki, toprak tapulu daire alınır mı?

İşyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir?

İşyeri tapulu dairenin amacı dışında kullanılması, oturan kimseye bazı dezavantajlar yaratabiliyor. Peki, işyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir? İş yeri tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir?

depo tapulu daire Haberi

depo tapulu daire

Depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl çıkartılır?

Bağımsız bölümün tapudaki niteliğinin "depo" olduğunu ancak konut olarak kullanıldığını farz edelim. Bu durumda, söz konusu bağımsız bölümün konut olarak kullanılması halinde oturma ruhsatı ve onaylı projesi olmadığı için "kaçak" olma niteliğine de sahip oluyor. 


Bu taşınmazdaki ruhsat ve proje eksikliklerini gidermeniz gerekmektedir. Aksi halde sadece bir daire değil; bir depo satın almış olursunuz. Deponun resmi olarak konut olarak kullanılabilmesi için tapudaki niteliğinin değiştirilmesi gerekiyor. Peki, depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl çıkartılır?


Bir bağımsız bölümün tapuda ve projesinde yazılı niteliğinin değiştirilebilmesi için tüm kat maliklerinin kabul ettiklerine dair imzaladıkları değişiklik projesinin yapılması gerekiyor. Depo tapulu daire ile ilgili Yargıtay Kararı örneği aşağıda bulunuyor.


T.C. Yargıtay 5. Hukuk Dairesi

Karar Tarihi: 29-09-1986     

Esas No:...