25 / 04 / 2024

depo tapulu daireye ev tapusu verilmesi

depo tapulu daireye ev tapusu verilmesi

Bağımsız bölümün tapudaki niteliğinin "depo" olduğunu ancak konut olarak kullanıldığını farz edelim. Bu durumda dairenin tapudaki niteliğinin değişmesi gerekiyor. Peki, depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl çıkartılır?

Arnavutköy'de sığınağı daireye çeviren kooperatif başkanına hapis cezası!

Arnavutköy’de bin 80 daireli bir kooperatifin bodrum katlarındaki sığınak ve depo alanlarını daireye çevirip sattığı ileri sürülen kooperatif başkanı 7 yıl 3.5 ay hapis cezası aldı. 

Mesken tapulu daireye iskan izni verilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mesken tapulu daireye iskan izni verilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

TOKİ Antalya'da lojistik depo ve nizamiye binası yaptırıyor!

TOKİ Antalya ilinde 1'er adet lojistik depo ve nizamiye binalarının yapım inşaatı işi ihalesi 18 Ocak 2016 tarihinde saat 14.00'te, TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleşecek.

Elazığ'da bin 579 daireye yapı ruhsatı verildi!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Başkanı Osman Avcıl son dönemde inşaat sektörünün geldiği durum hakkında açıklamalarda bulundu. Avcıl açıklamasında Elazığ'da bin 579 daireye yapı ruhsatı verildiğini belirtti.

Adese AVM Kazan'da depo kiraladı!

Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş., Kazan Ankara'da 6.060 mt2 toplam alana sahip depo kiraladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle...

Dilovası'nda kimyasal depo için ağaç kesimi durduruldu!

Sanayi ve konutların iç içe girdiği Dilovası’ndaki tek yeşil alana kimyasal depo kurulması için ağaç kesimi mahkemece durduruldu.

Tuğrul Türkeş: Tapulu araziye gecekondu yapılamaz!

Türkeş, "Tapulu araziye gece kondu yapılamaz. Arsanın mülkiyeti meselesi ayrı bir şeydir onun üstüne gecekondu kurup hukuku dikkate almadan 'ben seni buradan sürerim çıkarırım' demek ayrı bir şeydir." dedi.

Dükkan tapulu ev alınır mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan ve iskan belgesi alınarak kat mülkiyeti tapusu çıkarılan apartmanda bulunan dükkan tapulu ev alınır mı? Dükkan tapulu evde oturmanın dezavantajları nelerdir?

Büyükçekmece Albatros belediyenin tapulu alanı mı?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Bölge, 1958'den beri belediyenin tapulu alanı ve park değil. Burayı park gibi gösterenler CHP'deki siyasi rakiplerimdir.” dedi.

Kat bahçesi daireye özgülenir mi?

Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla kat bahçeleri yapılıyor. Peki, kat bahçesi daireye özgülenir mi? Yoksa kat bahçesi ortak alan mı?

Kaçak daireye ruhsat nasıl alınır?

İmar mevzuatına aykırı ve ruhsat alınmaksızın inşaa edilen yapıları kaçak yapı olarak biliniyor. Peki, kaçak daireye ruhsat nasıl alınır?

Arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

Arsa tapusu, kat karşılığı inşaat yapan müteahhitlerin satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde inşaat tamamlanmadan satış yapılabiliyor. Peki, arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

depo tapulu daireye ev tapusu verilmesi Haberi

depo tapulu daireye ev tapusu verilmesi

Depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl çıkartılır?

Bağımsız bölümün tapudaki niteliğinin "depo" olduğunu ancak konut olarak kullanıldığını farz edelim. Bu durumda, söz konusu bağımsız bölümün konut olarak kullanılması halinde oturma ruhsatı ve onaylı projesi olmadığı için "kaçak" olma niteliğine de sahip oluyor. 


Bu taşınmazdaki ruhsat ve proje eksikliklerini gidermeniz gerekmektedir. Aksi halde sadece bir daire değil; bir depo satın almış olursunuz. Deponun resmi olarak konut olarak kullanılabilmesi için tapudaki niteliğinin değiştirilmesi gerekiyor. Peki, depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl çıkartılır?


Bir bağımsız bölümün tapuda ve projesinde yazılı niteliğinin değiştirilebilmesi için tüm kat maliklerinin kabul ettiklerine dair imzaladıkları değişiklik projesinin yapılması gerekiyor. Depo tapulu daire ile ilgili Yargıtay Kararı örneği aşağıda bulunuyor.


T.C. Yargıtay 5. Hukuk Dairesi

Karar Tarihi: 29-09-1986     

Esas No:...