18 / 04 / 2024

devlet kiralık bina

devlet kiralık bina

Darbe girişiminin hemen ardından kamunun harcamalarını aniden azaltan hükümet, başta hizmet binası ve taşıt olmak üzere her geçen gün artan kira giderlerine dokunamadı. Devletin 7 aylık kira faturası 1 milyar lira sınırını aştı.

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer? Uzman isim tek tek açıkladı: Kontratlar e-Devlet'ten yapılsın!

Uzman isimlerden sık sık kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili öneriler geliyor. Peki kiralık konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenler dikkat! Zorunlu oldu süre verildi

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbeti TBMM'de!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbetine ilişkin soru önergesi vergi. Metin İlhan, sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

Bakanlıkların kiralık bina sayısı ve kira tutarları TBMM gündeminde!

Bakanlıkların kiralık bina sayısı ve kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamuda kiralık bina sayısı ve kira tutarları gündeminde!

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki kiralık bina sayısına ve toplam kira tutarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Şen: Günlük kiralık evler turizme darbe vuruyor!

Denizli Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, oteller açısından haksız rekabet, devlet açısından da büyük bir vergi kaybına neden olan günlük kiralık evler sorununa çözüm beklediklerini söyledi.

Manavgat Devlet Hastanesi ek bina yapımına ilişkin 5 sorun mecliste!

Antalya Milletvekili Devrim Kök, Manavgat Devlet Hastanesi ek bina yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kök sorularını Sağlık Bakanı Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'na yöneltti..

İstanbul'da Yaşlı Bakım ve Huzurevi için kiralık bina aranıyor!

İstanbul İli'nin Anadolu veya Avrupa yakasında, ana arterit ve yüksek erişilebilirliliğe sahip konumda uzun dönem kiralık binalar aranmaktadır. İşte ''Yaşlı Bakım ve Huzurevi” projesinde aranan bina özellikleri;

Otel sektörü günlük kiralık evleri gün yüzüne çıkardı!

Otelciler, ölümle sonuçlanan üzücü olayların yanı sıra oteller açısından haksız rekabet, devlet açısından da büyük bir vergi kaybına neden olan günlük kiralık evler konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Otelciler lüks kiralık evler konusunu tekrar gündeme taşıdı!

Otelciler, ölümle sonuçlanan üzücü olayların yanı sıra oteller açısından haksız rekabet, devlet açısından da büyük bir vergi kaybına neden olan günlük kiralık evler konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık daire sayısı düşüyor!

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık ev sayısı da düşüyor. İnşaat sektörünün her geçen gün geliştiği Konya'da, birçok bina yükselse de kiralık daire bulma oranı her geçen düşüyor...

Kiralık konut fiyatları yaz döneminde neden artıyor?

Her yıl, yaz mevsiminin gelmesi ile gayrimenkul piyasasında kiralık konutlara yönelik bir talep artışı olmaktadır. Peki yaz dönemlerinde kiralık konutlara talebin artmasına neden olan etkenler nelerdir?

devlet kiralık bina Haberi

devlet kiralık bina

Maliye Bakanlığı temmuz ayı bütçe gerçekleşme verileri, devletin kira faturalarının her geçen gün arttığını, üstelik olağanüstü dönemlerde harcamaları kısma konusunda Maliye Bakanlığı'na manevra alanı bırakmadığını ortaya koydu. Hükümet, başarısız darbe girişiminin sonrasındaki dönemi de içine alan temmuz ayında kamu harcamalarını kesti, normalde geçen yılın aynı ayına göre en azından enflasyon artı büyüme oranında artması beklenen kamu ödemelerini yüzde 6.8 oranında azalttı. Kamunun 7 aylık harcamaları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.1 oranında arttı.


KİRAYA DOKUNAMADI

Darbe girişiminin hemen ardından bütçede sıkı mali disiplin uygulamasına geçen hükümet, maaş ödemeleri dışındaki bir çok gider kaleminde ciddi tasarrufa gitti, bazı ödemelerini ise erteleyerek kamuyu nakitte tutmaya çalıştı. Ancak son dönemde kamu hizmetlerinin kiralık taşıt ve binalarla gerçekleştirme politikası Maliye'nin elini kolunu adeta...