28 / 03 / 2024

DİSK inşaat sektörü

DİSK inşaat sektörü

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Meclis İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği İnceleme Alt Komisyonu'na sunduğu İş Sağlığı ve Güvenliğinde Genel Yaklaşım Raporu'nu değerlendirdi.

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

İnşaat sektörü 2024'ten umutsuz: Yavaşlama trendi devam edecek!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2024 yılından da umutsuz. Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yavaşlama trendinin devam edeceğini söyledi.

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

İnşaat sektörü demir fiyatlarına gelen indirimlerle rahatladı! Demir fiyatları dip seviyelere düştü!

Son zamanlarda inşaat malzemelerine gelen fahiş zamlar inşaat sektörünün gündemine bomba gibi düştü. Zamların ardından, bir hafta içerisinde demir fiyatlarına peş peşe dört indirim geldi. Demir fiyatlarına gelen indirimler inşaat sektörünü rahatlattı. İşte 15 Nisan 2022 demir fiyatları...

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

İnşaat sektöründen fiyat farkında düzenleme talebi!

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışlarından sonra müteahhitler harekete geçti. Türkiye Müteahhitler Birliği, son zamanlarda inşaat sektöründe meydana gelen yükselişlere ilişkin ilave fiyat farkının düzenlenmesini ve koşulsuz tasfiye istedi.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

DİSK inşaat sektörü Haberi

DİSK inşaat sektörü

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Meclis İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği İnceleme Alt Komisyonu'na sunduğu İş Sağlığı ve Güvenliğinde Genel Yaklaşım Raporu’nda inşaat sektöründeki vahim tabloya dikkat çekti.  Rapora göre, inşaat sektörü yüzde 40'lık kayıt dışı istihdam oranı ile tarım dışı sektörler arasında kayıt dışılıkta başı çekiyor. 2013 yılı itibari ile 1 milyon kayıtlı işçiye karşın 715 bin kayıt dışı çalışan var. Raporda yer alan bilgilere göre, inşaat sektöründe 5 yıllık dönemde meydana gelen 35 bin 846 iş kazasında 1754 işçi öldü, 1940 işçi sakat kaldı.


İnşaat sektöründe her yıl 25 işçiden en az biri iş kazası geçiriyor. TÜİK verilerine göre, 1 yılda 92 bin kişi meslek hastalıkları dahil işe bağlı sağlık problemi yaşadı. 3 yıllık dönemler halinde karşılaştırıldığında resmi...