19 / 04 / 2024

Dolmabahçe Ayazağa Tünel Projesi

Dolmabahçe Ayazağa Tünel Projesi

İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan trafik sorunun çözümü için başlatılan projelerde son durum ne? İşte, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli'nde son durum..

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli imar planı askıda!

İstanbul Beşiktaş ilçesi Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tüneli Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı...

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kural ihlalleri nedeniyle  dava açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

Beckham çifti malikanelerine tünel açtırıyor!

Dünyaca ünlü eski futbolcu David Beckham ve eşi Victoria Beckham malikanelerine tünel açtırıyor...

Mehmet Öz babasının vasiyetnamesi için dava açtı!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz’ün vasiyetnamesinin iptal edilmesi için Nazlım Suna Öz’e dava açtı.

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde 5 tünel ve 2 viyadük daha açılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin ile Antalya'yı bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde bu yıl 5 tünel ile 2 viyadüğü daha açacaklarını söyledi.

Türkiye Emlak Bankası İzmit’e şube açtı!

2001 yılında kapanan Türkiye Emlak Bankası, İzmit’in en işlek caddelerinden biri olan Yürüyüş Yolu üzerinde yeni şube açtı. Banka şube açarak büyümeyi hedefliyor...

Erdoğan Bayraktar, Halkalı'da Teknoloji Meslek Lisesi açtı!

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Dr. Erdoğan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi'yle protokol yapıp üniversitenin de katkılarıyla Halkalı'da ilk uygulamalı Teknoloji Meslek Lisesi'ni eğitime açtı. 

Dolmabahçe-Levazım tüneli binaları mı çatlatıyor?

Maçka Parkı’nda ağaçların kesilmesine sebep olan Dolmabahçe-Levazım Tüneli inşaatının şimdi de altından geçtiği Nişantaşı’ndaki binaları çatlattığı iddia edildi.

İstanbul'a 18 yeni tünel geliyor!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, seçim projeleri kapsamında D-100 kara yolu ve TEM'e alternatif tünel ağı planlandığı bildirildi.

Clup Flipper’dan devre mülk kiralayanlar Ahmet Bayer'e dava açtı!

Clup Flipper’dan 100 yıllığına devre mülk kiralayan 66 üye, kendilerine haber verilmeden tatil köyünde değişim başlatıldığını iddia ederek, Bodrum 2. Sulh Mahkemesi’ne dava açtılar.

Dönüşüm beklentisi yenileme pazarında düşüşe yol açtı!

Dönüşüm beklentisi yenileme pazarında da düşüşlere yol açtı. 10 yıl önce 12 milyar dolar olan pazar bugün 6 milyar dolara kadar geriledi.

Dolmabahçe Ayazağa Tünel Projesi Haberi

Dolmabahçe Ayazağa Tünel Projesi

14 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi" için hazırlanan plan tadilatı teklifi ve "Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi"ne ilişkin plan değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmıştı. 

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri olarak kamuoyunda tanıtılan Maçka'da yapım çalışmalarına başlanan karayolu tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Karadeniz'de sahilinde bulunan Kumköy koyuna kadar uzanıyor. 



İLK AYAĞI MAÇKA PARKI

Dolmabahçe'den 3. Köprüye uzanacak şekilde projelendirilen Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli Projesi imar planına göre, Maçka Parkı’nın güney kısmında yerin altına giren Karayolu Tüneli, parkın etrafından Nişantaşı’na uzanan Bayıldım Caddesi hizasında ilerleyecek.

2019 yılında tamamlanması planlanan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli projesine itirazlar yapıldı. Maçka Parkı'nın zarar göreceği, sit alanı ve kentsel park alanının ortadan kaldırılacağına dair çeşitli itirazlar üzerine proje için imar...