19 / 04 / 2024

Dolmabahçe Gazhanesi hakkında bilgi

Dolmabahçe Gazhanesi hakkında bilgi

1948 yılında Dolmabahçe'de faaliyet gösteren Dolmabahçe Gazhanesi'nin Hasköy mıntıkasına nakli için, imtiyaz sahibi olan Fransa merkezli şirket, İstanbul Belediyesi'nden kendisine 2.5 milyon lira verilmesini istemiş.

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Altın fiyatları hakkında son dakika önemli bir uyarı geldi

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların ardından uzmanlardan da altın fiyatları hakkında peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Son olarak İslam Memiş altın fiyatları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

TOGG’un fiyatı hakkında son dakika gelişmesi! Bakan Varank açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank partisi tarafından düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları'nda Nevşehir'e geldi. Programına basın toplantısı ile start veren Bakan Varank, Türkiye'nin otomobili TOGG hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Kira fiyatları hakkında Bakan'dan şok açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Bakan Bekir Bozdağ, kira ihtilafları hakkında çeşitli değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti.

Fiat elektriklendi: E-Ulysse versiyonu yakında yollarda!

İtalyan otomobil üreticisi Fiat, ailesinin yeni üyesi olan elektrikli E-Ulysse modelinin tanıtımını yaptı. Otomobil sevenlerin tercihi artık elektrikli otomobiller olacak. E-Ulysse hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik!

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31627 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Dolmabahçe Gazhanesi hakkında bilgi Haberi

Dolmabahçe Gazhanesi hakkında bilgi



Dolmabahçe Gazhanesi


Şirket nakil masrafı için Belediye'den 2.5 milyon lira istedi


     Dolmabahçe'deki havagazı tesislerinin başka yere nakledilmesi meselesi dün etraflı şekilde görüşülmüştür. Belediye'nin Fen İşleri Dairesi'nde reis muavini Sait Koçak'ın başkanlığında şirket mümessilleriyle Belediye mensupları arasında cereyan eden görüşmede şirket, nakil işi için kendisine 2.5 milyon lira verilmesini istemiştir. 

     Şehir Meclisi, geçen sene Hasköy mıntıkasının imar planını kabul etmişti. Bu planda Hasköy'ün meskun mahallelerinden uzak bir mıntıkasında Dolmabahçe Gazhanesi için de yer ayrılmıştı.

     Şirket tarafından 2.5 milyon lira tuttuğu söylenen nakil masraflarının Belediyece ödenmesi pek mümkün görülmemektedir. 56 sene müddetle imtiyaz almış bulunan şirketin...