23 / 04 / 2024

dolmabahçe yeni tünel

dolmabahçe yeni tünel

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünelinin inşaatı için Maçka Parkı’nın bir bölümünden geçecek hattın imar planı değiştirildi. Peki, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli için ağalar kesilecek mi?

Honda yeni elektrikli scooter'ı 'EM1 e'yi Türkiye'de satışa çıkardı

Honda, elektrifikasyon stratejisi kapsamında Avrupa'daki ilk elektrikli scooter'ı olan EM1 e:'yi Türkiye pazarında satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Gümüş yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş sır gibi sakladığı yeni tüyosunu açıkladı! Çok yükselecek! 

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımcılarını üzecek açıklamalarda bulundu. Gümüş yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş sır gibi sakladığı yeni tüyosunu açıkladı! Çok yükselecek! 

Akaryakıt fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Rakamlar peş peşe düştü! BP, PO, Opet 6 Şubat 2023 fiyat listesi

Akaryakıt fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Rakamlar peş peşe düştü! BP, PO, Opet 6 Şubat 2023 fiyat listesi... Hemen siz de bakın!

İnşaat demir fiyatları resmen dibe vurdu! 1 ton demir fiyatı düştükçe düştü! 21 Aralık 2022 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son zamanlarda indirim gelmeye başladı. Çin'de demir cevherinde tüm dinamikleri değiştirecek yeni adımların atılması ile demir fiyatları gerilemeye başladı.  1 ton demir fiyatı düştükçe düştü! Demir fiyatları ne kadar oldu? 21 Aralık 2022 demir fiyat listesi.

Elektriğe zam mı geliyor? 21 Haziran elektriğe yeni zam mı geldi?

Elektriğe yeni bir zam mı geliyor? sorusu vatandaşlar tarafından sorulmaya başladı. İşte merak edilen elektriğe zam mı geliyor sorusunun yanıtı!

Elektriğe yeni zam geliyor! Bu tarihlere dikkat! Faturalar ne kadar olacak?

Kurda yaşanan yükseliş sebebiyle elektriğe yeni bir zam geliyor. Enerji uzmanı Çağada Kırım, "Tekrar bir zam yaparak farkı kapatacaklar" derken, EMO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, "Acilen kamulaştırma yapılmalı" diye konuştu. Peki elektriğe ne kadar zam gelecek?

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Beckham çifti malikanelerine tünel açtırıyor!

Dünyaca ünlü eski futbolcu David Beckham ve eşi Victoria Beckham malikanelerine tünel açtırıyor...

dolmabahçe yeni tünel Haberi

dolmabahçe yeni tünel

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünel projesi 2016 yılının mayıs ayında İstanbul büyükşehir belediyesi meclisinde kabul edilmişti.


2019’da tamamlanması beklenen tünel kapsamında geçtiğimiz günlerde Maçka Parkı’nın bir kısmı çitlerle çevrilerek içindeki koşu parkuru yayalara kapatılmıştı.


Hayvanseverler, doğaseverler ve semt sakinleri Dolmabahçe-Levazım arasındaki 7,42 kilometre uzunluğundaki tünel çalışması kapsamında Maçka Parkı’nın bir bölümünün panellerle kapatılmasını protesto etmişti.


Şişli belediyesi de ‘tünelin giriş çıkışlarıyla ve izlediği güzergâhla, parkın üzerindeki ağaç ve bitki örtüsü ve fonksiyon alanlarının önemli ölçüde zarar göreceği’ gerekçesiyle tünel inşaatına itiraz etmişti.


Son olarak açıklama yapan İstanbul büyükşehir belediyesi (İBB), çalışma tamamlandığında 3 bin 500 metrekarelik alanın eski haline döndürülüp ‘bir metrekare yeşil alan kaybı olmayacağını’ öne sürmüştü.


Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’a konuşan büyükşehir belediyesinin CHP’li meclis üyesi Ertuğrul Gülsever, “Direnmemiz sonucunda İBB AKP grubu geri adım atarak...