19 / 04 / 2024

DowAksa yeni ürünü

DowAksa yeni ürünü

Türkiye’nin ilk ve tek karbon elyaf üreticisi DowAksa karbon elyaf takviyeli polimer (CFRP) teknolojisini kullanarak güçlendirilmiş bir binanın olası bir depremde nasıl ayakta kaldığını test etti.

Benzin, motorin, LPG fiyatları yeni ayın ilk gününde kaç TL oldu? ÖTV zammı gelecek mi? Sürücüler aman dikkat!

Geçtiğimiz günlerde, akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı beklendiği ileri sürülmüştü. Bakan Şimşek, konuya açıklık getirdi. Peki benzin, motorin, LPG fiyatları yeni ayın ilk gününde kaç TL oldu? İşte BP, Opet, Total, Shell, PO 1 Aralık 2023 fiyat listesi...

Peugeot'dan yeni E-3008! Peugeot elektrikli ürün gamına yeni modeller ekledi

Peugeot, Zürih Otomobil Fuarı'nda aralarında Peugeot E-3008'in de yer aldığı ve elektrikli ürün gamına eklediği en yeni modelleri sergilemeye başladı. İşte merak edilen o modellerin detayları...

Bosch’tan çok ses getirecek yeni ürün! MUMS2VM00 mutfak makinesi satışa çıktı!

Küçük ev aleti denildiğinde akla ilk gelen markalardan Bosch, adeta mutfaklara armağan derecesinde bir ürünle piyasayı salladı. MUMS2VM00 mutfak makinesini üreten Bosch, bu ürünü cazip fiyatla satışa çıkardı.

Arçelik’ten yeni ürün! YM 9242 probiyotik yoğurt makinesinin fiyatı açıklandı!

Arçelik, evinde yoğurt yapmak isteyenler için yoğurt makinesini üretti. Büyük ses getiren bu ürün Arçelik’in resmi internet sitesinde tanıtıldı.

Doların şaşırtıcı yükselişi devam ediyor! 23 TL sınırını aşan dolar için yeni rekor rakam belli oldu! Hemen şimdi bakın!

Doların göz alıcı yükselişi sürüyor! Türk Lirası karşısında 23 TL sınırını geride bırakan doların geleceği için yeni rakam açıklandı. Finans danışmanı Ömer Rıfat Gencal'ın çarpıcı tahmini, doların rekor seviyelere doğru ilerlediğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

TOKİ Sivas Gürün 2023 projesinde son dakika! 206 yeni konut için tarih tek tek açıklandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Sivas Gürün 2023 projesinde 206 yeni konut yer alacak. Söz konusu proje 28 Nisan 2023 tarihinde ihaleye çıkacak.

OnePlus yeni ürününü piyasaya sürüyor! 7 Şubat'ta tanıtılacak

 Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus , en son ürünü olan OnePlus Ace 2'yi piyasaya sürmeye hazır. Ace 2'nin performansının birinci  sınıf kalmasını sağlamak için yeni ve geliştirilmiş bir soğutma aksesuarı olan 27W donma noktalı soğutma arka klipsini de piyasaya sürüyor.

Türk halkı YHT’yi çok sevdi! Karaman YHT hattında kırılan rekor yeni hatların müjdecisi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda seyahat eden kişi sayısını açıkladı. Hatta kırılan rekor yeni hatların açılabileceği beklentisine yol açtı.

Kiracılar aman dikkat! Kira artışına yeni sınır mı gelecek?

Kira artışına yeni sınır yolda mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken bu konuda açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023...

Altın fiyatları yeni yılın ilk gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023 altın fiyatları...

BİM'de 90'lı bulaşık tableti 225 TL, Çamaşır sodası 18 TL! Yeni ayın ilk kataloğu geldi! İşte 3 Ocak 2023 fiyat listesi

BİM 3 Ocak 2022 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. BİM'de 90'lı bulaşık tableti 225 TL, Çamaşır sodası 18 TL! Yeni ayın ilk kataloğu geldi! 3 Ocak 2023 fiyat listesi...

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

İzmir’in coğrafi konumu, iklim koşulları, demografik yapısı, liman, sanayi şehri olması ve verimli tarım alanlarına sahip olması gayrimenkul sektörünün dikkatini çekti. İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu. İşte ayrıntılar...

DowAksa yeni ürünü Haberi

DowAksa yeni ürünü

Türkiye’nin ilk ve tek karbon elyaf üreticisi DowAksa karbon elyaf takviyeli polimer (CFRP) teknolojisini kullanarak güçlendirilmiş bir binanın olası bir depremde nasıl ayakta kaldığını test etti.


Yalova Valiliği’nce tahsis edilen arazide iki adet tam ölçekli bina inşa edildi. Aynı temel ve yapı malzemelerinin kullanıldığı binalar, 2007 Deprem Yönetmeliği’nden önceki mevzuata göre yapıldı. Bir bina karbon elyaf takviyeli polimer ile güçlendirilirken, ikinci bina ise olduğu gibi bırakıldı. 



Sismik şok simülasyonunu elde etmek için hidrolik pistonlar kullanıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alper İlki’nin liderliğinde yaklaşık 25 mühendisin katılımıyla tamamlanan test sonunda, karbon elyaf takviyeli malzeme ile güçlendirilen bina ayakta kalırken, güçlendirilmeyen bina ise yıkıldı. Test sonunda karbon elyaf takviyeli bina güçlendirme çözümü uzmanlardan tam not...