20 / 04 / 2024

e-vize

e-vize

Turistik ve ticari amaçlı seyahatlerde Türkiye'de kullanılan e-vize turistlerden yoğun ilgi görüyor...

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların, “Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?” sorularının sayısı da arttıkça artıyor. İşte detaylar!

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Almanya nitelikli göç kanununu henüz çıkarmadı fakat acil ihtiyaç olarak 60 bin kalorifer ve su tesisatçısı istihdam edecek. Bu kapsamda, söz konusu alanlarda meslek eğitimi almış olan Türkler, iş kabulü alırsa kolay vize ile Almanya’ya giderek çalışabilecek.

GİGDER'den Türk pasaportuna değer kazandıracak 'Gümüş' ve 'Altın' vize önerisi!

GİGDER Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, 400 milyar dolarlık pazarın çok az bir kısmı vatandaşlık talebi ile oluştuğunu dile getirerek asıl talebin oturum ve çalışma gibi vize türleri almak ile oluştuğunu söyleyerek, "‘Altın’ ve ‘Gümüş’ vizelerimizle bu pazarda hakim rol oynayabiliriz." dedi.

Çeşme'de yazlık ev sahiplerine Yunanistan vizesi kolaylığı!

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Çeşme'de yazlık ev satın alan tapu sahiplerine vize kolaylığı sağlanacağını müjdeledi.

Çeşme’deki o taş ocağı projesine yeni vize!

Tarihi Yarımada’da yargı karşı Ali Tekin Kalker Ocağı yeniden proje hazırladı. Çeşme Germiyan’da yapılması planlanan proje için valilikten onay geldi.

5 bin kişiye "Çevre Görevlisi Vize Eğitimi" verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı "Bin kişiye çevre görevlisi vize eğitimi verdik. 2016'da 5 Bin kişiye daha eğitim vereceğiz" dedi.

Bakanlık Çevre Görevlisi Vize Eğitimi düzenleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla çevre görevlisi vize eğitimi düzenlenecek. Vize eğitim programına yeni “Çevre Görevlisi Belgesi” almak isteyenler kesinlikle katılamayacak.

TOKİ Çeşme'ye Valilik vizesi!

İzmir Valiliği, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Çeşme Reisdere'deki konut projesine vize verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygun gördüğü proje için Valilik, "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna gerek yoktur" dedi.

E-vize, turistleri mağdur etti!

İnternet üzerinden alınabilen e-vize, Dışişleri Bakanlığı tarafından 11 Nisan'da başlatıldı, işlemlerin hızlandırılması amacıyla yapılan uygulamada, Türkiye'nin vize uyguladığı ülke vatandaşları internet üzerinden vize alması sağlandı.

e-Vize'ye 6 ayda 2 milyon 875 bin kişi başvuru yaptı!

Sınır kapıları ve havaalanlarındaki kuyrukların önüne geçilmesi için hayata geçirilen e-Vize'ye başvuru yağdı. Söz konusu hizmetten faydalanmak isteyenlerin sayısı ilk 6 ayda 3 milyona yaklaştı...

e-vize Haberi

e-vize
Türkiye'de turistik ve ticari amaçlı seyahat için geçerli olan, sınır kapıları ve havaalanlarındaki bekleyişin önüne geçmek için başlatılan e-vize uygulaması turistlerden yoğun ilgi görüyor. 17 Nisan atrihinden bu yana e-vize için 103 bin 646 kişi...