19 / 04 / 2024

e5 yolu konut fiyatlarını etkiliyor mu

e5 yolu konut fiyatlarını etkiliyor mu

İstanbul’un bazı semtlerinde aynı lokasyonda olmasına rağmen konut fiyatları arasında makas giderek açılıyor. Yolun bir yanındaki milyonluk daireler anında satılırken hemen karşısındaki uygun fiyatlı daireler alıcı bulamıyor.

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

2024 konut sektörüne not: Konut satışlarını arttırmanın yolu konut kredi faizlerinin düşürülmesinden geçiyor!

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, 2023 konut piyasasının değerlendirerek, 2024 yılında da inşaat maliyetlerini ve konut fiyatlarını konuşulacağını dile getirdi.

Dar gelirlilerin konut sahibi olmasının yolu açılmalı!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut sektörünün 2023 yılını değerlendirdi ve 2024'e ilişkin sektörel beklentilerini açıkladı. İşte Özyurt'un o açıklamaları...

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

Altın pasaport: Yatırımla vatandaş olmanın yolu! Konut satın alarak vatandaş olabilirsiniz!

Son zamanlarda Türkiye'de de uygulanmaya başlayan yatırımla vatandaşlık konusu gündemden düşmüyor.  Buna yatırımla vatandaşlık ''altın pasaport'' deniliyor. Peki altın pasaport ne demek, bu uygulamanın arkasında ne var? Programın özellikleri neler?

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kirada yüzde 25 sınırı bir yıl daha uzatılacak mı? Adalet Bakanı Tunç resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kirada yüzde 25 sınırının bir yıl daha uzatılması ve kısa süreli gayrimenkul kiralama konularına ilişkin açıklama yaptı. Tunç, kirada yüzde 25 sınırına ilişkin, “Daha yeni uzatıldı. Fahiş kiraları önlemenin yolu konut arzını artırmak” dedi.

Uygun fiyatlı ev alabilmenin tek yolu yeni arsa üretiminden geçiyor!

Sektörün yeni konut üretebilmesi için arsa üretilmesi gerektiğini söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı  Gülçin Okay, vatandaşların yeni ev alabilmeleri ve inşaat firmalarının da uygun fiyatlarla ev yapabilmesinin tek yolu yeni arsa üretilmesinden geçtiğini söyledi. 

Karmar Sakura projesiyle Basın Ekspres'e 241 konut ve 57 ticari ünite geliyor!

Başakşehir’in aileleri hedef alan konsepti, Karmar tarafından, İstanbul'un yıldız bölgelerinden Basın Ekspres Yolu’na taşınıyor. Karmar Sakura adıyla yükselecek olan projede 241 konut ve 57 ticari ünite yer alıyor. 

Konut çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Konut çevre temizlik vergisi ödemeleri, konutta oturan kişiden su faturası yolu ile tahsil ediliyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar oldu?

Ankara’da Eskişehir Yolu'nda konut projelerine talep artıyor!

Ankara’nın cazibe merkezi olarak nitelendirilen, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan projelere talep artıyor.

Konut satışında Çin dönemi!

Konut satışları kredi kampanyasının etkisiyle Haziran'da rekora koştu. Yabancıların konut alımında Çin vatandaşları dikkat çekti. AYİDER Başkan Yardımcısı, mimar Erkutoğlu, "Tahminimiz o ki İpek Yolu projesi nedeniyle Çinlilerin konut alımı ilgisi devam edecektir" diye konuştu.

Konut sektöründe çıkış yolu!

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, son iki yıldır daralan konut sektöründe yabancıya satışın daha önemli hale geldiğini ifade etti…

e5 yolu konut fiyatlarını etkiliyor mu Haberi

e5 yolu konut fiyatlarını etkiliyor mu

İstanbul'da konut fiyatları arasındaki farkı artık E-5 ve TEM gibi ana yollar belirliyor. Cepheleri birbirine bakan ancak aralarına yol giren dairelerin fiyat farkı dudak uçuklatıyor. Örneğin, Şirinevler ve Ataköy'ü birbirinden sadece E-5 yolu ayırıyor ancak iki semt arasındaki daire fiyatları beş kata çıkıyor. 


ATAKÖY ŞİRİNEVLER FARKI


Ataköy'de daire fiyatları 1 milyondan (trilyon) başlarken yolun karşısında bulunan Şirinevler'de 200 bin liraya bir daire bulmak mümkün. Markalı ve yüksek fiyatlı konutlar Ataköy tarafında büyük şirketlerce inşa edilirken yolun karşısındaki binaları küçük müteahhitler inşa ediyor. Örneğin Yalı Ataköy Apart projesinde villa tarzı konutlar 1 milyon 350 bin lira ile 13 milyon lira arasında değişiyor. Yine Sea Pearly Ataköy projesinde daireler 1 milyon dolardan başlıyor. Ataköy ile aralarında bir yol bulunan ve bir üst geçitle...