28 / 03 / 2024

Edirne Meriç meydan projesi

Edirne Meriç meydan projesi

Edirne Meriç'te 5 bin 800 metrelik alan kamuya açılarak meydana dönüştürülecek. Proje dahilinde bazı dükkanlar istimlak bedeli karşılanarak yıkılacak.

TOKİ’den Edirne Meriç’e 100 sosyal konut!

TOKİ'nin Edirne’de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları tamamen netleşti. TOKİ’nin Meriç projesinde kaç konut yapılacak? Sosyal konuta nasıl başvurabilirim? İşte detaylarıyla TOKİ Edirne Meriç 2022 sosyal konut projesi...

Meriç Nehri 'doğal sit alanı' ilan edildi!

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

TOKİ Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi (e-ihale )ihalesi yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi 22 Mayıs'ta!

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi ihalesi 22 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal Edirne'yi bu sene devreye alacağız!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak." dedi...

Edirne'de 141 gayrimenkul acele kamulaştırılacak!

Edirne'de İpsala, Uzunköprü ve Meriç'teki 141 gayrimenkul acele kamulaştırılacak. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Kanal Edirne projesi yıl içinde tamamlanacak!

DSİ Genel Müdürlüğünün Edirne'de hayata geçirdiği ve bu yıl tamamlayacağı Kanal Edirne ile Meriç Nehri'nin taşkınları son bulacak.

Kanal Edirne’de son rötuşlar yapılıyor!

Meriç Nehri suyunu bay-pas edecek Kanal Edirne’de son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Kanal Edirne'de sona gelindi!

Meriç Nehri'nin taşmasının önlemek amacıyla hazırlanan Kanal Edirne projesinde sona gelindi.

Kanal Edirne'nin yüzde 99'u tamamlandı!

Meriç Nehri'nde DSİ tarafından 2015 yılı kasım ayında 45 milyon lira bütçe ile başlatılan 'Kanal Edirne' projesinde kazı çalışmalarının yüzde  99'u tamamlandı. 

Edirne Meriç meydan projesi Haberi

Edirne Meriç meydan projesi

Edirne’nin Meriç ilçesinde 5 bin 800 metrelik alan kamuya açılarak vatandaşların rahat nefes alacağı modern bir meydan olacak.


Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, meydan projesi dahilinde bazı dükkanların yıkılacağını belirterek, bunların istimlak bedelini İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin karşılayacağını söyledi.


Bir yıl içinde projenin gerçekleştireceğini kaydeden Yörük, “Meydan projemiz 5 bin 800 metre. 6 dükkan, Tarım Kredi binası ve özel iradenin dükkanları var. İl Özel İdare dükkanlarını esnaflara satarken belediye itiraz etmiş. Dava yıllardır sürüyor. 15 yıldır esnaf kefalet parasını da alıyor. Orada bir sürü dükkan var. Belediye olarak itiraz ettik. Bölge idare mahkemesi davayı reddetmiş. Belediyeye satamazsınız diye. Çünkü kamusal alan olduğu için bunlar bölge idare mahkemesi reddediyor. Ben dükkanları yıkmak isteyince mahkemeye itiraz ettiler. Yargıtay’a dava açtılar. Yargıtay da onayladı...