29 / 03 / 2024

ege konur sektörü

ege konur sektörü

Hürriyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Mete Tamer Onur bugünkü yazısında Emlak Konut GYO ve GYODER tarafından gerçekleştirilen konut kampanyasını değerlendirdi. Onur, Ege'de de kampanya başlatılması gerektiğini söyledi.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Emlak sektörüne müsilaj etkisi!

1.5 senedir Kovid-19 krizi yetmiyormuşçasına şimdi de deniz salyası denilen müsilaj tehlikesi ortaya çıktı. Müsilaj yalnızca İstanbul sahillerini değil ve tüm Marmara kıyılarını, Ege ve Karadeniz sahillerini de etkisi altına aldı. Salya, emlak sektörünü de etkiledi...

Gayrimenkul sektörüne EPA’dan ücretsiz eğitim!

EPA Emlak Pazarlama A.Ş. sektöre deneyimli ve kaliteli danışmanlar yetiştirmek amacı ile ücretsiz eğitim hizmetlerini sürdürüyor. EPA Ege Bölge Temsilcisi Dilek Katal, gayrimenkul sektöründe iyi eğitimli kişilerin bir araya gelmesini hedeflediklerini söyledi..

EFD’de gündem inşaat sektörü!

Ege Finans Derneği'nin düzenlediği(EFD)“Finans Tadında Sohbetler” toplatısında konuşma yapan Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnanç, bankaların faiz indirimi kampanyaları ile inşaat sektöründe canlanma yaşandığını ifade etti...

Kredi faizleri düştü, inşaat sektörü canlandı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına düşmesinin inşaat sektörü açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sektörü dengeli büyüyecek!

Gayrimenkul sektöründe kalıcı projeleri hayata geçiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kabadayı, ''2019, gayrimenkulde dengeli büyümenin yılı olacak'' diye konuştu.

Finansal kiralama ve inşaat sektörü bir araya geliyor!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması 25 Ocak Perşembe günü,İstanbul Ticaret Merkezi Ege Salonu’nda gerçekleşecek ve inşaat sektörü temsilcileri bir araya gelecek...

Leasing desteği inşaat sektörü için can simidi oluyor!

Finansal Kurumlar Birliği 25 Ocak 2018 tarihinde, İstanbul Ticaret Merkezi Ege Salonu’nda gerçekleşecek “Leasing ve Kobiler Birlikte Güçlü ve Güvenli Yarınlara” buluşmasında inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya gelecek. 

Vitrifiye sektörü inovasyonla gelişiyor!

Ege Vitrifiye Genel Müdürü Merter Savaş, vitrifiye sektörünün hijyeni ön plana çıkaran yeniliklere yöneldiğini kaydetti.

İzmir Torbalı'da inşaat sektörü hız kesmiyor!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Erdal İzgi bugünkü yazısında İzmir Torbalı'daki yatırımları, projeleri ve inşaat sektörünü anlattı. İzgi, Torbalı TOKİ Konutları'na 15 bin başvuru geldiğini belirtti.

Çin'in inşaat sektöründe frene basma eğilimi var!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya "Çin'de 2016 yılının son çeyreğinde bir hareketlenme beklemiyoruz, inşaat sektöründe frene basma eğilimi devam ediyor ama bir taraftan da doğaltaş stokları bitiyor." dedi.

Restoran zinciri Kırçiçeği inşaat sektörüne girdi!

Ege'nin birçok kentinde gayrimenkul sektöründe ciddi hareketlilik var. İzmir'deki restoran zinciri Kırçiçeği de onlardan biri. Firmanın, ‘Konfor Evleri’ adlı projesi 96 daireden oluşuyor. İşte ayrıntılar...

Hüseyin Aslan: İnşaat sektörü geriliyor!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türk ekonomisinin amiral gemisinin su aldığını belirterek “İnşaat sektörü git gide geriliyor. Bu azalış, inşaat ve istihdam açısından kötüye gidişi gösteriyor. Bir an önce önlem alınması gerekiyor”

ege konur sektörü Haberi

ege konur sektörü

İlk başta 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gayrimenkul sektöründe olası bir durgunluğun önüne geçmek için kampanya başlatıldı. Ağustos'ta önce Emlak Konut GYO ardından da Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) başlattığı kampanya ile 120 ay vade 0.7 faiz oranıyla binlerce ev satıldı. Yine 1 Şubat'ta Emlak Konut GYO önderliğinde yeni kampanya seferberliği başladı. Özel sektör de destek verdi. 60 ayda 0 faiz, 120 ayda yüzde 0.45.240 ayda ise yüzde 0.79 faizle 40 binden fazla konut satışa çıktı. 


EGE'NİN ŞANINA YAKIŞSIN 

Malum, Emlak Konut GYO'nun şu an Denizli haricinde Ege'de projesi yok. Dolayısıyla bu kampanyalar daha çok İstanbul ve Ankara'da konut alma planı yapanları yalandan ilgilendiriyor. Daha önce de yazmıştım, yine tekrarlıyorum. Geçen yıl yüzde 7'lik büyümeyle 201 bin 187 konutun...