25 / 04 / 2024

ekonomi bakanlığı turizm verileri

ekonomi bakanlığı turizm verileri

Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, 2014'ün Ocak ayında 38 komple yeni otel yatırım projesi için belge alınmışken bu sayı bu yıl 20'ye düştü.

Turizm yatırımcıları dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ilde duyuruya çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm yatırımcılarına duyurdu. 10 ilde kamu taşınmazları yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Ayrıca bakanlık birden fazla başvuruyu da kabul edeceğini duyurdu. İşte haberin detayları…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

Turizm tesislerine 8 ayda 2,8 milyar TL teşvik!

Ekonomi Bakanlığı, 2018 yılının 8 aylık döneminde, Türkiye'deki konaklama sektörüne yeni yatırım ve yenileme imkanları için 2 milyar 283 milyon Türk Lirası teşvik sağladı.

Dış müteahhitlikte işler toparlanıyor!

Dış müteahhitlikte bir yılda alınan projelerin bedeli 15 milyar doların altına gerilemişti ancak Ekonomi Bakanlığı’nın açıkladığı veriler, bu yıl yeni bir yükseliş beklentisi olduğu yönünde. 

77 yeni konaklama tesisi yapılacak!

Ekonomi Bakanlığı tarafından yılın ilk 5 ayında 77 komple yeni otel yatırımı için teşvik belgesi düzenlendi. 

125 milyarlık Proje Bazlı Teşvik Sistemi!

Ekonomi Bakanlığı "Süper teşvik" olarak da adlandırılan Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ni hayata geçiriyor...

Samsun Lojistik Merkezi'ndeki depolar kiralanmaya başladı!

Samsun'a gelen Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Dilemre Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gündem ise Lojistik Merkezi projesi oldu.

Nihat Zeybekçi: Faizin dezavantajını kaldırmak için destek vereceğiz!

Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) ortaklığında düzenlenen 'İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci,"Evet, faizin yüksekliğini biliyoruz. Yüksek faiz ortamında yatırım yapılmaz, biliyoruz. " dedi.

Temmuz'da 7.1 milyar TL'lik proje belge aldı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Ekonomi Bakanlığı tarafından temmuz ayında 600 yatırım teşvik belgesi verilmesini değerlendirdi. İşte o haber...

Haziran ayında 741 yatırım teşvik belgesi verildi!

Yatırım teşvik belgeleri listesi yayımlandı.Ekonomi Bakanlığı tarafından Haziran'da 741 yatırım teşvik belgesi verildi.

2017'de 2.1 milyar dolarlık yatırım planı!

Ekonomi Bakanlığı tarafından Mayıs 2017'ye ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'' yayınlandı. Verilere göre, 2017'de yatırım teşvik belgesi düzenlenen 133 proje kapsamında yatırım tutarı 2,1 milyar dolara ulaştı.

12 yeni otel geliyor!

Türkiye Otelciler Birliği, Anadolu illerindeki yatırımların yeniden hızlanma eğilimine girdiği bildirildi. TÜROB tarafından analiz edilen Ekonomi Bakanlığı’nın verilerine göre, Mayıs 2017’de11 ilde 12 yeni otel için 148 milyon TL’lik teşvik belgesi alındı.

Mayıs'ta 707 yatırım teşvik belgesi verildi!

Ekonomi Bakanlığı, yatırım teşvik belgeleri listesini Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Mayıs ayında 707 yatırım teşvik belgesi verildi.

ekonomi bakanlığı turizm verileri Haberi

ekonomi bakanlığı turizm verileri

Ekonomi Bakanlığı'nın yeni yatırım yapacaklara verdiği yatırım teşvik belgeleri üzerinden yapılan incelemede, otelciliğe yatırım isteğinin azalmaya devam ettiği görülüyor. Bakanlık verilerine göre 2014 yılının Ocak ayında komple yeni otel yatırımı yapmak amacıyla 38 proje için belge verilmişken bu sayı 2017 yılının aynı döneminde 20'ye düştü. 


Büyük proje yok 

Bu arada proje sayısındaki düşüşün yanında projelerin büyüklük açısından da eksiye düştüğü dikkat çekiyor. 2014 yılı Ocak ayında teşvik belgesine bağlanan projeler ile öngörülen tesisler ortalama 288 yatak kapasiteli iken bu sayı 2017 yılı ocak ayında otel başına ortalama 127 yatak kapasiteli tesis öngörülen projelerden oluşuyor. Yani, kriz döneminde yeni otel yatırım isteği proje sayısı bazında azaldığı gibi projelerin büyüklüğünde de küçüldü.



Antalya Ekonomi...