19 / 04 / 2024

Ekonomide düşüş

Ekonomide düşüş

Olay Bursa Gazetesi ekonomi yazarlarından Feridun Eyüpoğlu ekonomideki belirsizliğin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini anlattı. İşte, Feridun Eyüpoğlu'nun köşe yazısı...

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Ekonomide yaşanan sorunların en olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe sular durulmuyor. Aktarılan detaylara göre bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş görüldü.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Türkiye’ye acilen 200 milyar dolarlık dış kaynak lazım!

Seçimlerin ardından ekonomide dengeleri yeniden kurmak için finansman arayışına giren Türkiye’nin, dış borç geri ödemeleri, cari açık finansmanı ve deprem maliyetleri gibi nedenlerle, bir yıl içerisinde 200 milyar doların üzerinde dış kaynak bulması gerekiyor.

Ekonomide rüzgar tersine döndü! ABD ve Çin’e yönelik beklentiler değişiyor!

Analistlerin durgunluğa gireceğini öngördüğü ABD’de beklenen gerçekleşmedi. Dünya ekonomisinin parlayan yıldızı Çin’de ise ekonomik bunalım büyüyor.

Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? Ekonomide yeni dönem BİST 100 endeksini nasıl etkiler? Yatırımcılar dikkat! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, bugünkü köşesinde ekonomide yeni dönemin borsaya olan etkilerini kaleme aldı. Peki Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? 

İZTOMÜD: ‘Ekonomik sorunlara çözüm bekliyoruz’

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri Derneği (İZTOMÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aşçıoğlu, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aşçıoğlu, “Ekonomide gelir dağılımı arasındaki makas son uygulanan ekonomi politikalarıyla daha da açıldı. Ekonomide tekrar güvenin sağlanması gerekiyor” dedi.

Ünlü bankadan inanılmaz açıklama: Seçim öncesi ekonomide zorlu dönem! Cari açık ve para politikaları ön planda!

Türkiye ekonomisindeki endişeler artıyor. Sürdürülemez para politikaları ve yüksek cari açık sorunu nedeniyle Türk Lirası zayıflama riskiyle karşı karşıya. Cari açığı finanse etmek için kaynak bulmak zor, azalan döviz rezervleri sorunu daha da karmaşıklaştırıyor.

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

İddialı adımlar atılmazsa küresel ekonomik büyümenin 2030’a kadar gerileme yaşayacağına işaret eden Dünya Bankası, yeni raporunda "kayıp bir 10 yıl başlayabileceği" uyarısında bulundu.

Ekonomide sevindiren gelişme! Özel sektör dış borcunu azaltıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) aracılığı ile  özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunda azalma yaşandığı görüldü.

Ekonomide 2022 nasıl geçti? Türkiye ekonomisi 2022'de yüzde 11.4 büyüdü! 

Türkiye ekonomisinde 2022 yılı nasıl geçti? İşte o sorunun yanıtı ve ekonomide yaşananlar...

Avrupa'da otomobil satışları düştü en ok satan marka belli oldu

Küresel ekonomide yaşanan yüksek enflasyon ve resesyon kaygısı otomobil satışlarına da yansıdı. rusya Ukrayna savaşının etkilediği Avrupa Birliği ülkelerinden otomobil satışları düşmeye devam ediyor. Açıklanan verilere göre kıtada en çok satılan marka belli oldu.

Ekonomide düşüş Haberi

Ekonomide düşüş

Büyümenin lokomotifi inşaat sektörü...  Ekonomideki belirsizliğin olumsuz yansımalarına maruz kalmaya başladı.  TÜİK'in ağustos verileri...  Yılın ilk yarısında rekor satış artışlarına imza atan konut sektöründen...  Artık pek de iyi sinyaller gelmediğini gösteriyor! Konut satışları ağustosta yüzde 6,5 artışla 112,463 adet olarak kayıtlara geçmiş vaziyette. Yani ocak hariç en düşük aylık artış hızıyla yüzleşiyor konut sektörü bugünlerde. İpotekli konut satışlarınınsa sadece yüzde 1,9 artış göstererek 36 bin 21'e yükselmesi... 


Ekonomiye dönük güvensizliğin yansıması niteliğinde! 

Bu olumsuz tablo içindeki sevindirici oransa birinci el konut satışının yüzde 9 artış kaydetmesiyle karşımıza çıkıyor.  Ama adet olarak ikinci el satışları hala önde...  Bu anlamda da sektörün yatırım hızını olumsuz etkileyen bir gönünüm söz konusu.  Özellikle Bursa'nın konut satış rakamlarındaki artış hızı ağustosta net bir durgunluğu ortaya koymakta!...