16 / 04 / 2024

Ekonomideki belirsizlik inşaatı etkiliyor

Ekonomideki belirsizlik inşaatı etkiliyor

Olay Bursa Gazetesi ekonomi yazarlarından Feridun Eyüpoğlu ekonomideki belirsizliğin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini anlattı. İşte, Feridun Eyüpoğlu'nun köşe yazısı...

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor!

Yüksek faiz oranlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak görülebilir" dedi.

İSMERT İnşaat iflas etti!

Ekonomideki dalgalanmalardan etkilenen inşaat sektöründen bir iflas haberleri daha geldi. İSMERT isimli şirket iflas ettiğini açıkladı.

İnşaat sektörü için 6 maddede çıkış yolu!

Dövizdeki yükseliş ekonomide dalgalanmalara yol açtı. Ekonomideki bu durum inşaat sektörünü harekete geçirdi. Sektörde yapılacak bazı düzenlemeler ile ekonomi yeniden şahlanabilir.

Türk inşaat sektörü 2018’de yükselişine devam edecek!

İnşaat sektörü yeni yıla güzel bir giriş yaptı. Ekonomideki istikrarlı yükseliş in en önemli aktörlerinden inşaat sektörü büyüme göstereceğinin sinyallerini verdi.

İnşaat yatırımları açıklanmalı!

Ekonomideki büyümenin en büyük payı inşaat sektöründen oluşuyor. Yapı inşaatları inşaat yatırımlarındaki artışı açıklanamıyor. 

Büyümeye inşaat sektöründen büyük destek geldi!

Fuzul Grup Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, ekonomideki ve inşaat sektöründeki büyümeyi değerlendirdi. Akbal, inşaat sektöründen büyük destek geldiğini ifade etti.

İnşaat sektöründeki büyüme devam eder mi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı olan Esfender Korkmaz, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla oranlarını değerlendirdi. Korkmaz, ekonomideki ve inşaat sektöründeki büyümenin devam edip etmeyeceğini cevaplandırdı.

Çin inşaat yatırımlarıyla büyüdü!

Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre, Çin ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 6.9 büyüdü. Ekonomideki büyümeye inşaat yatırımlarının etkisi olduğu düşünülüyor.

Fatih Çetinkaya: İnşaat sektöründe belirsizlik arttı!

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, inşaat demirinin fiyatının artmasıyla ilgili konuştu. Çetinkaya sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

Büyümenin lokomotif sektörü inşaat!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında ekonomideki büyümenin inşaat sektörüne katkısını değerlendirdi. İşte o haber...

Ekonomideki belirsizlik inşaatı etkiliyor Haberi

Ekonomideki belirsizlik inşaatı etkiliyor

Büyümenin lokomotifi inşaat sektörü...  Ekonomideki belirsizliğin olumsuz yansımalarına maruz kalmaya başladı.  TÜİK'in ağustos verileri...  Yılın ilk yarısında rekor satış artışlarına imza atan konut sektöründen...  Artık pek de iyi sinyaller gelmediğini gösteriyor! Konut satışları ağustosta yüzde 6,5 artışla 112,463 adet olarak kayıtlara geçmiş vaziyette. Yani ocak hariç en düşük aylık artış hızıyla yüzleşiyor konut sektörü bugünlerde. İpotekli konut satışlarınınsa sadece yüzde 1,9 artış göstererek 36 bin 21'e yükselmesi... 


Ekonomiye dönük güvensizliğin yansıması niteliğinde! 

Bu olumsuz tablo içindeki sevindirici oransa birinci el konut satışının yüzde 9 artış kaydetmesiyle karşımıza çıkıyor.  Ama adet olarak ikinci el satışları hala önde...  Bu anlamda da sektörün yatırım hızını olumsuz etkileyen bir gönünüm söz konusu.  Özellikle Bursa'nın konut satış rakamlarındaki artış hızı ağustosta net bir durgunluğu ortaya koymakta!...