11 / 05 / 2024

elektrik santralı

elektrik santralı

Ağaoğlu Enerji Grubu, Mersin'in Mut ilçesinde başladığı rüzgar enerjisi santralinden ilk elektriği bu yıl vermeyi planlıyor

GE Energy: Sürekli elektrik santrali kurmak akıllıca değil

Artan elektrik ihtiyacını karşılamak için santral yatırımları sürekli artıyor

Jeotermal, İzmir'de büyük yükseliş gerçekleştirdi!

Tüm dünyada yıldızı parlayan alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, İzmir'de de büyük yükseliş gerçekleştirdi

TSKB 420 milyon doları enerji sektörüne açtı

Haziran ayında sağlanan 420 milyon dolarlık kredi enerji ve enerji verimliliği projelerine verilmeye başlandı

KTÜ projesiyle evler santral haline dönüştürülecek!

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

Türkiye'nin mega projelerine Japon teknolojisi mi uygulanacak?

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye’nin 2023 hedeflerine, köprü, elektrik santralı, hızlı tren ve uydu projelerine Japon teknolojisi ile katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

Türkiye için nükleer santral gerekli mi?

SABAH, Türkiye'ye 3. nükleer santral kararı aldıran raporun ayrıntılarına ulaştı. Rakamlar 2023'te elektrik ihtiyacı 450 milyar KWh'e yükselecek olan Türkiye'de nükleerin gerekli olduğunu ortaya koyuyor.

2004 yılında Silahtarağa Elektrik Santralı kültür merkezi olacakmış!

2004 yılında Silahtarağa'daki tarihi elektrik santralı binası, İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne 20 yıllığına kiraya verilecekmiş. 117 dönüm yüzölçümü olan 30 ayrı binadan oluşan kompleks, müze/kültür merkezi olarak restore edilecekmiş.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi denemeleri başladı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.

Güriş Holding, santral sayısını 14'e çıkardı!

Güriş Holding, elektrik üretim yatırımlarına devam ediyor. Güriş Holding, Artvin'in Borçka ilçesindeki Arpa Hidroelektrik Santralini (HES) satın alarak elektrik üretim santral sayısını 14'e çıkardı.

Adana’nın Yumurtalık ilçesine 3'üncü termik santral yapılıyor!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı olan yaklaşık 1800 kişinin yaşadığı Sugözü köyünde üçüncü bir termik santral için lisans alındı. Atagür Elektrik AŞ Kilikya Termik Santrali projesi için lisans alındı.

Atatürk Üniversitesi güneş enerjisinden elektrik üretecek!

Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA işbirliğiyle “Yeni Umutlarla Artık Daha Bir Başka Doğacak" projesi kapsamında güneş enerji santraliyle elektrik üretilecek. Hedef 50 kilovat gücünde santral oluşturmak.

Üçgen 2 Santralı için 6 milyon TL'ye tünel kazıldı!

Işıklar Holding'e ait BND Elektrik, Ordu-Giresun sınırındaki HES'te üretime başladı. 35 milyona mal olan Üçgen 2 Santralı'nda ağaç katliamını önlemek için 6 milyonluk tünel kazıldı..

Özel sektör 2,5 yılda 14 bin megavat elektrik üretti!

Türkiye'de enerji üretimi için özel sektörün 2,5 yılda katkısı 14 bin megavatı buldu. Bu dönemde 260 hidroelektrik santral elektrik üretimine başladı. Özel sektör eliyle 107 yeni rüzgar santrali de devreye alındı...

Türkiye'den Filistin’e yüzen elektrik desteği!

Filistin’in elektrik sorununu çözmek için 100 MW’lık yüzer santralın özel sektör tarafından gönderilmesi planlanıyor. Enerji Bakanı Yıldız, yüzer santralın Gazze’de bir balıkçı limanında demirleyerek enerji desteği sağlayacağını açıkladı

Çan Kömür ve İnşaat, Çan'da termik santral önlisans başvurusu yaptı!

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çan Kömür ve İnşaat, Çan'da termik santral önlisans başvurusu yaptı.

elektrik santralı Haberi

elektrik santralı

Yılda 100 milyon MW enerji üretecek olan santralin 60 bin kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede olacağı belirtildi. Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan rüzgar enerjisinden üretilen enerji, devlete satılacak. Yılda 100 milyon MW enerji elde edecek olan tesiste boyu 80, kanadı ise 45 metre olan 11 tribün yapılması hedefleniyor.

BAĞIMLILIK AZALACAK
Enerji yatırımının yaklaşık 50 milyon euroluk bir proje olduğunu ve tamamen Ağaoğlu Enerji Grubu'nun kendi kaynaklarından karşılanacağını belirten Ağaoğlu Enerji Grubu Proje Müdürü Emre Levent Ağaoğlu, "Temiz enerjiler vasıtasıyla ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamasında katkıda bulunmak istedik. Gerek güneş ve gerekse jeotermal olarak projelerimiz var. Bu santrale 2009'un mayıs ayında başladık ve 2010 yılında devreye alıp ilk faturamızı kesmeyi düşünüyoruz" dedi. Ağaoğlu, her türbinin 3 bin kilovatsaat enerji ürettiğini, bu...