28 / 03 / 2024

elektrik zammı

elektrik zammı

Konutlarda kullanılan elektrik fiyatları, 1 Eylül’den itibaren yüzde 20 zamlandı. Zamlı faturalar ay sonu itibariyle tüketicilere ulaşmaya başlayacak. Peki, kim ne kadar fatura ödeyecek? Elektrik zammı sonrası faturalar ne kadar gelecek?

Elektrikte 2023 ek ücreti Resmi Gazete’de açıklandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2023 yılında uygulanacak iletim ek ücretini açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin iletim tarifesinin binde beşi olarak tespit edildi.

Bir zam haberi daha! Fiyatlar ne kadar arttı?

1 Eylül 2022 itibari ile elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmasının ardından Eşarj elektrikli araç şarj ücretlerine de zam yaptı! Yapılan zammın ardından yeni fiyatlandırma ne oldu? İşte detaylar...

Elektriğe en az yüzde 70 zam kapıda! Resmen açıklandı!

EPDK'nın gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında fiyat limitlerini 3.200 TL'ye yükseltmesinin ardından, elektriğe yeni zam gündeme geldi. Elektrik fiyatlarının en az yüzde 70 oranında zamlanması bekleniyor...

Elektriğe yüzde 20 zam kapıda! 

Döviz kurlarının yükselmesiyle beraber elektrik üretim maliyetlerinde artışlar devam ediyor. 1,75 Türk lirasını geçen kilovatsaat (kWh) başına net enerji maliyetlerine nisan ayında zam yapılmaması hâlinde temmuzda yüzde 100’ün üzerinde zam yapılacağı öne sürülüyor.

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

Elektrik zammı fabrikaların üretim maliyetini yükseltti. Başta temel gıda ürünleri olan şeker, un, ekmek, makarna, yağ olmak üzere beyaz eşyadan ayakkabıya, tekstilden temizlik malzemelerine kadar iğneden ipliğe hemen her ürüne zam yağacak. İşte zam gelmesi beklenen ürünler...

Elektrik yılbaşında zamlanıyor mu? Bakan o soruya cevap verdi! İşte elektrik zammıyla ilgili son dakika gelişmesi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tüm Türkiye'nin en çok merak ettiği konuların başında gelen elektrik faturalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Elektrik faturasını gören fenalık geçirecek! Kim ne kadar fatura ödeyecek?

Konutlarda kullanılan elektrik fiyatları, 1 Eylül’den itibaren yüzde 20 zamlandı. Zamlı faturalar ay sonu itibariyle tüketicilere ulaşmaya başlayacak. Peki, kim ne kadar fatura ödeyecek? Elektrik zammı sonrası faturalar ne kadar gelecek?

Bakandan dikkat çeken açıklama! Elektrik ve doğal gaz zammı...

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, elektrik ve doğal gaz zammına yönelik açıklamalarda bulundu ve bu zamların mecburen yapıldığını dile getirdi.

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Avrupa’daki elektrik fiyatlarının ortalaması olarak ele alınan Almanya elektrik fiyatları Epex spot borsasındaki aylık verilere kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro seviyesinden işlem gördü. Avrupa’daki zammın Türkiye’yi etkileyeceği ya da ne kadar etkileyeceği ise bilinmiyor.

Elektrik faturalarında büyük zammın tarihi belli oldu! Faturalar resmen katlanacak! Elektriğe ne kadar zam yapılacak? 

Elektriğe yeni zam haberi geldi. Elektrik faturalarında artış kapıda. Peki elektriğe ne zaman zam yapılacak? Elektriğe ne kadar zam gelecek? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o zam haberi...

Zamların ardından faturalar tavan yaptı! İşte doğalgaz, elektrik zammı ve yeni faturalar...

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, gelen son zamlarla beraber vatandaşların senelik fatura harcamasının 12 bin Türk Lirası'nı geçtiği belirlendi. Peki son zamlarla faturalarda son durum ne oldu? İşte ayrıntılar...

Elektriğe zam mı geldi? Elektrik faturaları artacak mı? Yüzde 26,37 zam kararı…

1 Nisan’dan itibaren doğal gaza gelen zammın ardından bu sabah bir de sanayi abonelerinin elektrik tarifelerine zam yapıldı. Böylece 1 Nisan’dan itibaren sanayi elektriği kulananların faturaları yüzde 20 ile yüzde 26 oranında zamlı gelecek.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Elektrik zammıyla gıda fiyatları katlanabilir!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, yaptığı açıklamada elektrik zammının tarımsal üretimi durma noktasına getirdiğini belirterek, “Yeni bir tarife oluşturulmaması durumunda bu artışlar gıda fiyatlarının katlanmasına neden olacak” dedi.

Bu ayrıntıya dikkat! Elektrik faturanız az gelecek!

2022 yılının ilk sabahı açıklanan zamlar arasında en dikkat çekeni, kademeli olarak yüzde 50 ile yüzde 125 arasında değişen elektrik zammı oldu. Aylık 150 kilovatsaat tüketim kritik limit olarak belirlendi. Bunun üzerindeki ve altındaki harcamalar farklı şekilde fiyatlandırılacak...

Elektrik faturası gecikme zammı 2015!

Mesken ve işyerlerinde okunan sayaç değerine göre düzenlenen fatura bedelinin zamanında ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, elektrik faturası gecikme zammı 2015 ne kadar?

Taner Yıldız'dan doğalgaz ve elektrik zammı açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarının bu ay zamlı geldiği iddialarıyla ilgili ''Elektrik fiyatlarına gizli veya açık zam yapmadık. Yapsak söyleriz zaten'' dedi.

elektrik zammı Haberi

elektrik zammı

Konutlarda kullanılan elektrik fiyatlarına,1 Eylül itibariyle yüzde 20 oranında zam geldi. Vatandaş bu ay sonu itibariyle zamlı faturaları ödeyecek.

Sputniknews'ten Osman Nuri Cerit'in haberine göre, zamlı kademeli tarifeyle ilgili son yapılan güncelleme ile 240 kWh kadar olan kullanımlar birinci kademeden, 240 kWh üzerindeki kullanımlar ise ikinci kademeden hesaplanarak faturaya yansıtılacak.

1 Eylül’de gelen zamların ardından aylık 230 kWh elektrik tüketen bir kullanıcı, 332.5 TL öderken zamlar sonrasında 398 TL ödeyecek.

HANGİ KADEME DE NE KADAR ÖDENECEK?

Elektrik Mühendisleri Odası’nın hesaplamalarına göre konutlarda ilk kademede 1kWh elektrik için 1.73 TL, ikinci kademe için 2.59 TL ödenecek.

Faturalar hesaplanırken aktif enerji bedeli, dağıtım bedeli ve vergiler dahil edilerek bir hesaplama yapılıyor. Konutlarda bu yılın başından itibaren iki kademeli tarife uygulanmaya başlamıştı. Kademeli tarifeyle ilgili son...