28 / 03 / 2024

emekliler ev bekliyor

emekliler ev bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.İyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Emekliler konut müjdesi bekliyor!

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.iyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Seyfi İyiyürek: Emekliler konut sahibi olabilmek için hükümetten yasa bekliyor!

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konutu bulunmadığını, emeklilerin özel konuta sahip olabilmeleri için hükümetten bir yasa çıkarmalarını bir kez daha talep etti.

Ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Çözüm önerisi geldi!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki tahliye davalarının uzaması sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Dava süresini kısaltacak öneri geldi. 

Emekliler merakla bekliyor! Emekliye seçim öncesi bir zam daha gelir mi?

Milyonlarca emeklinin merak ile beklediği bayram ikramiyesi 3 bin TL olarak açıklandı. Buna göre, iki bayramda toplam ödenecek tutar ise 6 bin TL. Fakat, enflasyon hesaba katıldığında yüzde 50'lik yükseliş yeterli değil. Emekliler bir iyileştirme daha bekliyor. 

Emekliler pür dikkat bayram ikramiyesi müjdesini bekliyor! Emekliye 6 bin TL ikramiye mi geliyor!

Emeklilerin 2024 yılında alacağı zamlar duyuruldu. Bu süreçte en düşük emekli maaşı 10 bin lira olurken, 6-7 Şubat’ta zam farkının hesaplara geçmesi ile beraber emekliler yüzde 49,25 oranındaki zamlı maaşlarını aldılar. Şimdi sırada emekli ikramiyesi var!

Evinden kiracıyı çıkaran, bir daha kiraya vermiyor! Ev sahipleri ve kiracı kavgası tam gaz! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar için milyonlarca kişi çözüm önerisi bekliyor. Peki insanların mülkü üzerinde tasarruf hakkına engel olunabilir mi? Gazeteci Melis Alphan, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

İstanbul'da konut fiyatları geriliyor mu? Ev alacaklar dikkat!

Son yıllarda hızla yükselen satılık ve kiralık konut fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Ev alacaklar fiyatların düşmesini bekliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından "Reel konut fiyat artışında İstanbul hızla geriliyor" dedi.

Kadıköy'de kiralar 3 yılda yüzde 627 arttı, ortalama kira 21 bin TL'yi aştı! Oturulacak ev bulunamıyor!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, resmi X sosyal medya hesabından kira bedelleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu ve "Öğrenciler, çalışanlar, emekliler, Kadıköylüler oturacak ev bulamıyor" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Ev ve araba almak için bekleyenler hazır olun! 2024'te piyasaları neler bekliyor?

Ekonomist Ramazan Kurtoğlu, yatırımcılar başta olmak üzere ev ve araba almak isteyenleri uyararak 2024 yılında piyasalarda neler olacağını açıkladı.

Ev sahiplerinden asgari ücret çıkartması: Kiralık ev ilanlarını tek tek geri çektiler!

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği gibi ev sahipleri de asgari ücret merakla bekliyor. Ev sahipleri asgari ücret belli olmadan, kiralık ev ilanlarını kaldırdı, Ocak ayını bekliyor.

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

En düşük emekli maaşı 10 bin 402 TL! Rakamlar tek tek geldi! Emekliler ve memurlar şimdi bakın!

Emekliler ve memurlar merakla Ocak zammını bekliyor. Maaşlara yapılacak zamlar için rakamlar tek tek geldi. İşte son dakika en düşük emekli ve memur maaşı rakamları...

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

İnternetten ev ilanlarına bakarken ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Çünkü bazı fırsatçılık sahte ilanlarla dolandırıcılık yapıyor. Bunun son örneğine Kütahya'da rastlanıldı. İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

emekliler ev bekliyor Haberi

emekliler ev bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.İyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı. Adana'da, 40 bin civarındaki üye sayısıyla en büyük ve en etkin bir sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi Başkanı İyiyürek, yaptığı açıklamada emeklilerin konut sıkıntısına dikkat çekti. Emeklilerin yüzde 80'inin kira ödediğini ve tamamının geçim sıkıntısı yaşadığını dile getiren İyiyürek, "Yıllarca ısrarla ifade ettiğimiz gibi maaşının yarısını kiraya veren emeklilere TOKİ ve belediyeler "Emekliler maaş alıyor' diye ekonomik ev yapmadı. 800 ile 1.500 TL arasında maaş alan emekliler için devletten ya da belediyeden konut alabilmeleri için hükümetçe bir yasa çıkarılmasını talep ediyoruz. 

Yapılacak konutların emeklilik ve yaşlılık giderlerine uygun planlarla üretilmesini,...