16 / 04 / 2024

Emlak bildirimi verilmezse ne olur

Emlak bildirimi verilmezse ne olur

Gayrimenkul sahiplerinin, tapuyu aldıkları yıl içerisinde; yıl sonuna kadar belediyeye emlak bildiriminde bulunması gerekiyor. Peki söz konusu emlak bildirimi verilmezse ne olur? İşte yanıtı ve detayları...

Fransa, yapay zeka ile kaçak 20 bin havuz saptayıp emlak vergisi gelirini 10 milyon Euro artırdı...

Fransız yasalarına göre havuzlar, evin değerini artırdığı için emlak vergisinin de yükselmesini sağlıyor ve yetkililere bildirimi zorunlu. Fransız hükümeti, yüzme havuzlarını beyan etmeyen ev sahiplerini bulmak için ilginç bir yol buldu: Yapay zeka teknolojisini kullanmak. İşte haberin ayrıntıları..

Belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır?

Gayrimenkul satın alan kimselerin ilgili belediyeye tapu bildirimi yapmaları gerekiyor. Peki, belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır? Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Emlak danışmanlarının bildirimi başladı!

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nde yapılan düzenleme ile yetki belgeli işletmeler artık emlak danışmanı bildirimlerini de yapabiliyorlar.

Eyüpsultan’da emlak beyanı bildirimi artık elektronik ortamda!

Eyüpsultan Belediyesi, vatandaşların emlak beyanı bildirim başvurusunu elektronik ortama taşıyıp "e-beyanname uygulaması" başlattı.

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018!

Yeni gayrimenkul satın alan malikin emlak vergisi sorumluluğu ise satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene oluyor. Sene sonuna kadar beyanname veriliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? İşte emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018..

Emlak vergisi bildirim örneği 2018!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi halinde değişiyor. Taşınmazın yeni sahibi emlak vergisi bildirimi vermekle mükellef oluyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2018..

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Erdal Çelebi'den Bursalı emlakçılara günlük kiralık ev uyarısı!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, günübirlik kiralanan evlerde zorunlu olan kimlik bildirimi sistemine geçiş süreci için Bursalı emlakçıları uyardı.

Emlak vergisi bildirimi 2017!

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Vergi için bir de bildirimde bulunulması gerekiyor. İşte emlak vergisi bildirimi 2017..

Emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için bildirim veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Emlak bildirimi nerede yapılır?

Emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Bu vergi, senede belli dönemlerde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için bildirim de veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi nerede verilir?

Çevre temizlik vergisi adres değişikliği bildirimi!

İşyeri ya da bir meskenden taşındığınızı düşünelim. Emlak ve çevre temizlik vergisi taşınmaz halinde olur? Çevre temizlik vergisi adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır?

Emlak bildirimi verilmezse ne olur Haberi

Emlak bildirimi verilmezse ne olur

Emlak bildirimi verilmezse ne olur?

Gayrimenkul sahiplerinin, emlak vergisi ödeyebilmeleri için ilk olarak, sahip olduğu gayrimenkullerin belediyeye bildirmeleri gerekiyor. Emlak bildiriminin gayrimenkul tapusunun alındığı yıl sonuna kadar belediyeye verilmesi gerekiyor.


Peki bildirimde bulunmayan ve emlak vergilerini ödemeyenlere ne tür işlem uygulanıyor? Emlak Vergisi Kanunu kapsamında konu ile ilgili hükümler 32 ve 29. maddede şu şekilde sıralanıyor;


Bildirim verilmemesi halinde yapılacak işlemler:

Madde 32 –

Bildirimin süresinde verilmemesi halinde, vergi idarece tarh edilir. İdarece tarhiyatta her yıla ilişkin vergi değeri, 29 uncu madde hükmü dikkate alınarak hesaplanır.


Madde 29 – Vergi değeri;            

a) Arsa ve araziler için, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun asgari ölçüde birim değer tespitine ilişkin hükümlerine göre takdir komisyonlarınca arsalar için her mahalle ve arsa sayılacak parsellenmemiş arazide...