26 / 04 / 2024

emlak kdv oranları

emlak kdv oranları

Emlakçı aracılığı ile yapılan anlaşmalarda komisyon ödenmesi gerekiyor. Satış işlemlerinde hem alıcıdan hem de satıcıdan alınan bu bedel kiralama işlemlerinde ise yalnız kiracıdan alınıyor. Peki, emlakçı komisyonununa KDV dahil midir?

Konutta KDV oranı 2014!

Maliye Bakanlığı taşınmaz satışlarında uygulanacak KDV oranı konusunda birtakım değişikliklere yer verdi. Yayımlanan özelgelere göre konutta KDV oranı ne kadar oldu? İşte konutta KDV oranı 2014..

Yüzde 1 KDV ile satış yapan konut projeleri!

Ruhsatlı projelere hücum KDVnin yüzde 18’e çıkarılması, eski düzenlemeden yararlanarak hala yüzde 1 KDV oranıyla satış yapan ruhsatlı konut projelerine ilgiyi artırdı

Yüzde 1 KDV'nin geçerli olduğu konut projelerine ilgi arttı!

Kış aylarında durgun geçen sektör, KDV oranının yüzde 1'de kaldığı projeler sebebiyle ilgiyi arttırdı...

Emre Alcan: Konutta KDV konusu yanlış anlaşıldı!

Maliye Bakanlığı'nın yılın ilk günü açıkladığı ve inşaat sektörünün tepkisini çeken konutta KDV düzenlemesinin yankıları sürüyor. Gayrimenkul Hukukçusu Av. Emre Alcan, gayrimenkul sektöründe tartışılan KDV konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Konutta KDV yeni evlere olan talebi azaltacak!

Metrekaresi 1000 TL ve üzeri olan konut projelerinde KDV oranlarının yüzde 18'e yükselmesi yeni evlere olan talebi azaltacak...

İşte konutta KDV düzenlemesinin tam metni!

Bakanlar Kurulu kararından geçen konutta yeni KDV oranları ile ilgili düzenlemenin tam metni...

Milyonları şoke edecek haber! KDV borcunuz olabilir! Acilen göz atın!

KDV oranlarında yapılan zamlar okul ücretlerine ek zam olarak yansıdı. Okul yönetimleri, okulların açılıp taksit ödemelerinin başlaması ile beraber yeni faturaları yüzde 10 KDV ekleyerek kesmek zorunda kaldı. Okul ücretini taksitli ödeyen veliler, gelecek aylarda her taksitten sonra KDV de ödeyecek.

İnşaat sektörünün gözü düşük faizli kredide! Kredi muslukları açılırsa sektör canlanacak!

Konut satışlarının geçtiğimiz seneye göre yüzde 50 düştüğünü dile getiren Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, sektörün hareketlenmesi için uygun faizli kredi imkanı sunulması ve KDV oranlarında düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını hatalı bir şekilde uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından izlediklerini aktardı. Bakan Şimşek, denetimleri ve kesilen cezaları da paylaştı.

Kola ve gazlı içeceklere üçüncü zam... 2.5 litre kola 45 TL oldu

Katma değer vergisi (KDV) oranlarının yükselmesinden sonra kola ve gazlı içeceklere yeni zam geldi. 2.5 litrelik kolanın fiyatının 45 TL olduğunu duyurdu.

Emlak vergisi oranları ne kadar? Hangi değer üzerinden emlak vergisi ödenir?

2023 yılında emlak vergisi, gayrimenkulün belirli bir değer üzerinden ödenmektedir. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu haber, emlak vergisinin ne kadar ödeneceğini içeriyor. Bu yıl emlak vergisi ne kadar ödenecek, taksitle ödenecek gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Ekonomistler enflasyonda çift haneli aylık artış bekliyor: Son 100 yılın en yüksek aylık Temmuz enflasyonu geliyor!

Enflasyonda yeniden artış beklentileri gündemde. KDV oranlarının artırılmasından sonra akaryakıttan ve doğalgazdan alınan ÖTV’nin yükseltilmesi enflasyon beklentilerinde değişikliğe neden oldu. Bazı ekonomistler temmuz ayında çift haneli aylık yükseliş öngörüyor. İşte ayrıntılar...

KDV zammı sonrası sıfır araç fiyatları resmen fırladı! İşte en düşük araç fiyatları...

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, "Bu hafta başında KDV oranlarının artırılmasıyla beraber araç fiyatları yüzde 1,7 arttığını söyleyerek, “Böylelikle piyasadaki en ucuz araç olan C Segment sedan aile otomobilinin modeli 655 bin TL oldu" ifadelerini kullandı.

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Beko Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatları güncellendi! İşte yeni fiyat listesi...

KDV oranlarının güncellenmesi nedeniyle Beko Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatları değişti. Peki Beko Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte yeni fiyat listesi...

Zamlar peş peşe geldi! Yurt dışından getirilen telefonların harcı tam 20 bin TL oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre mal ve hizmetlere uygulanan KDV oranlarına artış yapıldı. Bunun yanı sıra, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcına da zam yapılarak 6 bin 91 liradan 20 bin liraya çıkarıldı.

Deprem sonrası prefabrik yapılarda flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhurbaşkanlığı'nın 14 Şubat tarihinde yayımlanan mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarının tespitiyle ilgili kararı kapsamında konteyner ve prefabrik yapı teslimlerinde yüzde 1 KDV oranı uygulamasında genişletilmeye gidildi.

Milli Emlak KDV'den muaf konut imarlı arsayı 50 bin TL'ye satacak!

Yeni ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya'daki konut imarlı arsayı da 50 bin TL'ye satışa çıkardı. İşte yatırımcıların merakla beklediği o ihale ilanı...

emlak kdv oranları Haberi

emlak kdv oranları

Emlakçı komisyonununa KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemini emlakçılar aracılığı ile yapan tarafların belli oranlarda emlakçıya komisyon ödemeleri gerekiyor. Satış işlemlerinde hem alıcıdan hem de satıcıdan alınan bu bedel kiralama işlemlerinde ise yalnız kiracıdan alınıyor.


Emlakçıya komisyon; alım satım ve kiralama işlemlerinde alıcı ve satıcının anlaşmaları halinde ödeniyor. Emlakçıya ödenecek komisyon gerçekleşen gerçekleşen satış bedeli veya 1 senelik kira bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, emlakçı komisyonununa KDV dahil midir?


KDV'ler emlakçı komisyonundan ayrı bir şekilde tahsil ediliyor. Emlakçı komisyon oranları şu şekilde;


Emlakçı komisyon oranları:

Alım-satım işleminde;

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


Kiralama işleminde;

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV


Komisyon sözleşmesi..

Bir taraftan …………………………… adresinde mukim …………………………………… (Bundan böyle ALICI olarak anılacaktır) ile...