24 / 04 / 2024

emlak rayiç bedeli nasıl hesaplanıri emlak rayiç bedeli hesaplama

emlak rayiç bedeli nasıl hesaplanıri emlak rayiç bedeli hesaplama

Emlak vergisi hesaplamalarında göz önünde bulundurulan kıstaslar arasında rayiç bedeli de yer alıyor. Emlak vergisi rayiç bedeli hususu ve ilgili detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor...

Rayiç bedeli nedir, nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım satımı yaparken malın güncel pazar değerini doğru bir şekilde belirlemek oldukça önemlidir.  Rayiç bedel, bir mülkün piyasa değerini yansıtan bir değerlendirme güvencedir ve  değerinin altında satılmasını önler. Bu nedenle taraflar arasında adil işlem yapılması için hesaplanmalıdır.

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

Belediyeye gitmeden rayiç bedeli nasıl alınır? Rayiç bedeli neye göre belirleniyor?

Rayiç bedeline dair pek çok kişinin kafasını kurcalayan sorular bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları!

Tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde bilinmesi gereken husulardan biri de o gayrimenkul rayiç bedelidir. Peki, tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Rayiç bedel hesabı nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

2B milli emlak rayiç bedel sorgulama!

Taşınmaz mallara sahip olan vatandaşların malları için alım satım yaparken rayiç bedel sorgulanıyor. İşte 2B milli emlak rayiç bedel sorgulama işlemleri...

Bodrum'da gayrimenkullerin rayiç bedeli bir tıkla öğrenilecek!

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan anlaşma ile ilçede yaşayan vatandaşlar, emlak gayrimenkullerin rayiç bedellerini kolay bir şekilde öğrenebilecek. 

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

İzmir Foça Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

İzmir Foça İlçe Tapu Müdürlüğü ile İzmir Foça Belediyesi arasında ‘‘Rayiç Bedeli İşlemleri Protokolü" için imzalar atıldı.

Adana Yüreğir Belediyesi'nden rayiç bedeli için kolaylık!

Adana Yüreğir Belediyesi, Tapu Müdürlüğü’ne rayiç bedeli görme yetkisi verdi. Böylelikle vatandaşların rayiç bedel sorgulamak için belediyeye gitmesi gerekmeyecek.

Didim'de tapu işlemleri için yeni dönem!

Didim Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü arasında, emlak rayiç değeri gibi iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının sağlanması için protokol imzaları atıldı. Anlaşmaya göre; tapuda işlem yapan vatandaşların belediyeden evrak alması gerekmeyecek.

Yüzde 8 emlakçı komisyon bedeli yüksek mi?

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yer alan yeni yönetmeliğe göre, yetki belgesi olmayan kişiler emlakçılık yapamayacak. Sabah Gazetesi yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü yazısında yeni yönetmeliği değerlendirdi. 

Kapıcı konutunun rayiç kira bedeli nasıl belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kapıcı konutunun kıdem tazminatına dahil edilecek rayiç kira bedeli nasıl belirlenir?' sorusunu yanıtladı

İcradan yarı fiyatına satılık daireler!

Rayiç bedeli 1 milyon lira olan dairelerin fiyatları 500 bin liraya kadar düşüyor. Ucuza ev sahibi olmak isteyenlerin ise elini çabuk tutması gerekiyor.

emlak rayiç bedeli nasıl hesaplanıri emlak rayiç bedeli hesaplama Haberi

emlak rayiç bedeli nasıl hesaplanıri emlak rayiç bedeli hesaplama

Emlak vergisi rayiç bedeli!

Konut, işyeri, bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için devlete her sene emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Söz konusu vergi ödemeleri için sahip olunan emlağın rayiç bedelleri üzerinden emlak vergisi oranları hesaplanıyor. Böylece vergi olarak ödenecek tutar ortaya çıkıyor.


Emlak vergileri hesaplamalarında kullanılan rayiç bedelleri değer tespit komisyonları tarafından belirleniyor.


Komisyon vali, defterdar, belediye başkanı, tapu sicil müdürü veya vekilleri, belediyeden yetkili bir memur, ticaret odası, ziraat odası ve esnaf odaları yetkililerinden oluşuyor. Dört yılda bir yapılan tespitler üzerinden her sene yeniden değerleme oranı düzenleniyor.


Emlak vergisi yüzdesi

Emlak vergisi yüzdesi, her sene Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ile duyuruluyor.  Buna göre 2013 yılı emlak vergisi oranları yüzde 7.80 olarak belirlendi.



Emlak vergisi online ödeme!
Emlak vergisi kimlere muaf?
Emlak...