19 / 04 / 2024

emlak satışlarında kdv oranı

emlak satışlarında kdv oranı

Ruhsatlı projelere hücum KDVnin yüzde 18’e çıkarılması, eski düzenlemeden yararlanarak hala yüzde 1 KDV oranıyla satış yapan ruhsatlı konut projelerine ilgiyi artırdı

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında yüzde 1,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Ekonomide yaşanan sorunların en olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe sular durulmuyor. Aktarılan detaylara göre bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş görüldü.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isimler ve hesaplarla ücretleri arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır bir şekilde cezalandırılacağını kaydetti.

Isıtıcı satışlarında büyük artış! Simtech Km1714 quartz ısıtıcı ne kadar?

Ekim ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde havalar hissedilir derecede serinlemeye başladı. Kasım ayıyla beraber sıcaklıkların oldukça düşmesi beklenirken, ısıtıcı satışlarında da artış başladı. Simtech Km1714 quartz ısıtıcı, özellikleriyle göz doldururken, fiyatı da merak konusu oldu.

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Sıfır otomobil satışlarında yeni dönem resmen başlıyor! Zamlara barkodlu tedbir

Sıfır otomobil satılarında yeni dönem için çalışmalara başlandı. Sağlık sisteminde ilaç barkodlarına benzer bir sistem ile sıfır araçlarda üretim halinden müşteriye ulaşana kadar tüm anlar, kontrol altına alınacak...

Otomotiv satışlarında rekor rallisi: Son 1 yılda yüzde 115,4 artı!

Otomotiv satışlarında rekor devam ediyor. 2023 Temmuz’da otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2022 Temmuz’a göre yüzde 115,4 yükselerek 112 bin 459 adet oldu.

emlak satışlarında kdv oranı Haberi

emlak satışlarında kdv oranı


Yeni konut projelerinde 150 metrekareden küçük dairelerde de Katma Değer Vergisi (KDV) oram yüzde l'den yüzde 18'e çıkarıldı. Ancak yeni düzenlemeden ruhsatını 2012 yılında alan projeler etkilenmedi. 1 Ocak 2013 tarihinden önce ruhsat alan projelerde, büyüklükleri 150 metrekareye kadar olan dairelerin satışında KDV oranı halen yüzde 1 olarak uygulanıyor. KDV uygulamasından kaynaklanan bu avantaj, eski projelere olan ilgiyi artırıyor. Yüzde 1'lik KDV avantajı, eski projelere nur yağdırdı. Haliyle konut projelerinin satış ofisleri ziyaret eden yatırımcıların sayısı da arttı. 


Çalışan sayısında artış 

Yatırımcı ilgisi artan projeler, çareyi showroom ve çağrı merkezlerinde çalışan sayısını artırmakta buldu. Eclipse Maslak ve Vadi İstanbul projelerinde satışların hızlandığını ifade eden Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise, KDV'deki belirsizliğin kalkması ile yatırımcının alıma geçtiğini söylüyor. Yasanın...