26 / 04 / 2024

emlak sektörü 2017

emlak sektörü 2017

Orta gelirli vatandaşın nakitte kalma isteği küçük müteahhitleri de etkiledi. Mahalle aralarında inşa edilen evler müteahhidin elinde kaldı. Büyük müteahhitler ise çareyi, uzun vade ve şirket içi düşük vade farklarıyla konut satmakta buldu.

Emlak sektörü Türkiye ekonomisi için güvenli bir liman!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu, TÜİK Eylül 2017 Konut Satış İstatistiklerini değerlendirdi. Kuzu, "Rakamlardan da görüyoruz ki emlak sektörü ülke ekonomimiz için güvenli bir limandır" dedi.  

Emlak sektörü darbe girişimi sonrası yükseldi!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya, bugünkü yazısında emlak sektörünün darbe girişimi sonrası tepkilerini ve yükselişini anlattı. İşte o haber...

Emlak sektörü darbe girişimi sonrası çabuk toparlandı!

Darbe girişiminin etkisinden en çabuk toplanan emlak sektörü oldu. Kampanyalar, düzelemeler ve faiz indirimleri rekor konut satışına neden oldu. Sektör durumdan son derece memnun...

Emlakta vergi indirimi gelirleri artırdı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında bütçe ve istihdam verilerini değerlendirdi. Yıldırım, emlakta vergi indirimlerine gitmenin vergi gelirlerinin arttığını belirtti.

Emlak sektörü Mayıs'ta hareketlenecek!

Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç, emlak sektörünün hareketleneceğini belirtti. Aytaç, "Nisan ve Mayıs aylarında emlak sektörü hareketleniyor. Arazide de canlanma olacak'' diye konuştu.

Gayrimenkulde satışlar da fiyatlar da artacak!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, emlak sektörünün 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan referandumu beklediğini belirtti. Karataş, yatırımcının risk almak İstemediğini söyledi.

Emlakkulisi.com sektör buluşması bugün!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak sitesi www.emlakkulisi.com'un 2017 yılının ilk sektör buluşması bugün gerçekleşecek. Toplantıda konut sektörünün profesyonelleri sorunlar hakkında görüşlerini dile getirecek.

Ülkü Uçar: Herkesin emlak danışmanı olmalı!

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, emlak alım satım işleri sırasında ve sonrasında Tapu Müdürlüğü’nde ve belediyede ön araştırma yapılması gerektiğini söyledi. Uçar, “Aile Hekimi gibi Emlak Danışmanımız da olmalı” dedi.

Emlakçılar Özbeklilere ev vermiyor!

Reina saldırganının Özbek kökenli çıkmasının kendilerine önyargı oluşturduğunu söyleyen Türkistanlı muhacirler, "Mahallede gezerken, ev kiralarken Özbek olduğumuz sıkıntı yaşamaya başladık. Emlakçılar ev vermiyor" açıklamasını yaptı.

Vatandaşlık hakkı emlak sektörüne umut oldu!

Yatırım karşılığında yabancı uyruklulara Türk vatandaşlığı verilmesi emlak sektörü için yeni bir umut oldu. Sektör temsilcileri sektör için yeni bir atılım yılı olacağını belirtti.

Emlak danışmanlarının gözünden 2017!

Yeni Birlik gazetesi yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında gayrimenkul sektörünün önemli aktörlerinden olan emlak danışmanlarının 2017 değerlendirmelerini kaleme aldı. İşte Gökkaya'nın o yazısı...

2017 yılında önlem alan ayakta kalacak!

Emlak sektörünün duayeni Hilmi Işıkören, 2017 yılında emlak sektöründeki oyuncuların yapması gerekenler ile ilgili dikkat çekici bilgiler verdi.

Emlak sektörünü 2017'de neler bekliyor?

2016 yılı tüm dünya ama özellikle ülkemizde hemen hemen her sektör için dalgalı bir yıl oldu. Emlak sektörü, tahminlerimizde bizi yanıltmadı; en güvenli ve dolayısıyla yatırımın en fazla olduğu sektörler arasında başı çekti.

Emlak piyasasında 2017'de neler olacak?

2017'ye sayılı günler kaldı. Konut ve emlak piyasasında 2017'de neler olacağı milyonlarca aileyi, sektörün profesyonellerini yakından ilgilendiriyor. Tebernüş Kireçci piyasalardaki 2017 beklentilerini kaleme aldı.

İnşaat ve emlak sektörü dijitalleşmeli!

İnşaat ve Emlak sektörü büyümesine devam eden nadir sektörlerin başında geliyor. COVID-10 sebebiyle etkilenen inşaat ve emlak sektörü yine de büyümesine devam etti. Dijital Projeler Girişimcisi Adem Atbaş, inşaat ve emlak sektörünü değerlendirerek “ daha da büyüyecek” diye konuştu.

Emlak sektörü pandemi sürecinden nasıl etkilendi?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, emlak sektörünün pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini anlattı. 

Yapay zeka gayrimenkul ve emlak sektörünü şekillendiriyor!

Gayrimenkul ve emlak sektörü gelişen teknoloji ve yapay zeka ile birlikte yeniden şekilleniyor. Keypoint Gayrimenkul’ün kurucusu Tarık Seçkin, yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Emlak sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Konut sektörü koronavirüs salgını sürecinde bankalar tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyalarıyla desteklendi. Peki emlak sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Pandemi emlak sektörünü canlandırdı!

Koronavirüs salgını başladığında duraklama dönemi yaşayan ABD emlak sektörü yeniden canlandı.

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi.

Konut kredisi faizlerindeki indirim emlak sektörünü uçurdu!

Koronavirüs salgını sürecinde ‘duraklama’ dönemini yaşayan emlak sektörü, kamu bankalarının Haziran ayı başında kredi faizlerinde tarihi bir indirime gitmesiyle tekrar canlandı...

Emlak sektöründe yeni soluk: Dronlarla dijital yolculuk!

Koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında temasların sıfıra düşürülmesiyle beraber, geleneksel yüz yüze satış ve müşteri hizmetlerinin oldukça önemli olduğu emlak sektöründe bir takım zorluklarla karşılaşıldı...

New York'ta emlak sektörü yeniden faaliyete geçiyor!

New York'ta restoranlar açık havada hizmet verebilecek, mağazalar, kuaförler, emlak sektörü ve ibadet yerleri de açılacak.

Emlak sektörü çalışanları hedeflerini nasıl belirlemeli?

Gayrimenkul danışmanı Onur İrtem, emlak sektörü çalışanları için tavsiyelerde bulundu. Sektör çalışanlarına, ilk önce kendilerine bir sistem ve model bulmaya çalışmalarını ve kendilerini motive edecek olan sebepleri keşfetmelerini söyledi...

Bydoping'ten emlak sektöründe kazandıran mobil uygulama!

Bytech Bilgi Teknolojileri, Mobil Broker adıyla faaliyet gösteren bir uygulama geliştirdi. Uygulamada, ek gelir ihtiyacı olan insanlara komisyon hareketinin olduğu emlak sektöründen çözüm sunuluyor, kazanç sağlama imkanı veriliyor...

11Sight emlak sektöründe temassız satış ve pazarlama dönemini başlattı!

11Sight Türkiye Ülke Müdürü Ercan Gümüş, 11Sight'ın tek tıkla başlatılabilen görüntülü görüşme çözümüyle emlak sektöründe satın alma ve kiralama işlemlerinin uzaktan da gerçekleşebildiğini belirtiyor.

Lübnan'da ekonomik kriz emlak sektörünü de olumsuz etkiledi!

Lübnan bankaları, sermayenin yurt dışına çıkışının önüne geçmek amacıyla vatandaşın mevduatına el koydu. Ülkede doları baz alan emlak sektörü mevcut ekonomik krizden etkilenen sektörlerden oldu.

emlak sektörü 2017 Haberi

emlak sektörü 2017

"Gayrimenkulde sıkıntı var mı yok mu?" tartışmaları devam ederken, sektörün alt katmanlarında bulunan küçük işletmelerde büyük bir durgunluk başgösterdi. Yeni Şafak'tan Emine Açar'dan haberine göre, finansmana ulaşmada zorlanan küçük müteahhitler, elindeki daireleri de satamayınca iyice köşeye sıkıştı. Buna müşterinin “fiyatlar daha da düşer” beklentisinin eklenmesi de nakit sıkışıklığını had safhaya çıkardı. Görüşlerine başvurduğumuz yapsatçıların birçoğu projeleri kat karşılığı yaptıklarını ve yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlandıklarını belirtti.

KREDİLERLE DÖNÜYOR

İnşaat firmalarının büyük çoğunluğu özkaynaklarla proje geliştirmiyor ve daha çok bankalardan kredi kullanılarak iş yapılıyor. Nitekim sektörün bankalardan kullandırdığı kredi miktarının son açıklanan verilere göre 165 milyar liraya dayandığı belirtiliyor. ‘Mahalle müteahhidi’ olarak da nitelendirilen yapsatçılar, ellerindeki konutu satmakta zorlanınca krediyi ödeyememe riskiyle karşı karşıya kaldıklarını söylüyor. Bu konuya büyük inşaat firmalarının kendi içinde...