28 / 03 / 2024

emlak vergi borcumu nereden öğrenebilirim

emlak vergi borcumu nereden öğrenebilirim

Size ait bir gayrimenkulünüz var ise, emlak vergisini ödemek zorunda olan vergi yükümlüleri arasında oluyorsunuz. Peki, "Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız yanıtı haberimizde...

EYT'lilere emlak vergisi muafiyeti kapısı açıldı! İşte vergi muafiyetinde başvuru şartları!

EYT'lilere müjdeli haber geldi. Emlak vergisinde emekliler vergi muafiyetinden yararlanabilecek. Peki vergi muafiyetinde başvuru şartları neler?

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Evi değerli olanların vergisi arttı!

Bu sene ilk kez yeni bir vergi tahsilatı yapılıyor. Konutlarının emlak vergi değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçenler Değerli Konut Vergisi'ni ödüyor. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, değerli konut vergisinde bilinmeyenleri anlattı...

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

Şanlıurfa Haliliye'de Belediyesi'nden emlak vergi ödemelerine kolaylık!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi 2021 senesi emlak vergisi için ilk taksit ödemelerinin online olarak yapılabileceğini açıkladı.

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

Tapuda online dönem!

TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

Kırsal mahallelerdeki emlak vergi muafiyeti maliyetleri azaltacak!

Büyükşehir sınırlarındayken köyden mahalleye dönüştürülen yerler "kırsal mahalle" statüsüne dahil edilecek. Bu statü ile kırsal mahalleler bazı vergilerden muaf tutulacak. 

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

2021'de mülklerin emlak vergi değerleri, 2020 yılı emlak vergi değerlerinin üzerine yüzde 4.55 oranında değer artırımı uygulanarak bulunacak. Peki emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Emlak Konut GYO 3. dönem geçici vergi beyannamesi!

Emlak Konut GYO tarafından 2020 yılı 3. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı 2. çeyrek Geçici Vergi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO'nun 01.01.2020 - 30.06.2020 dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesi'ni yayınladı.

emlak vergi borcumu nereden öğrenebilirim Haberi

emlak vergi borcumu nereden öğrenebilirim

Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenebilirim?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından devlete her sene belli dönemlerde ödenen vergiye deniyor. Söz konusu vergiyi tüm gayrimenkul sahipleri ödemiyor. Emlak vergisinden muaf tutulan gayrimenkul sahipleri bulunuyor. Peki kimler emlak vergisi ödemiyor? 


 Brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen tek daireye sahip;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar.

- Geliri olmayan emekliler,

- Hiçbir geliri olmayanlar; işsizler,

- Şehit yakınları,

- Dul ve yetimler,

- Geliri olmayan ev hanımları,

- Gaziler.


Siz, yukarıda belirtilen özelliklere sahip değilseniz, emlak vergisi ödemek ile yükümlü oluyorsunuz. Buna göre "Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenebilirim?", "Emlak vergisi borcumu ödemek istiyorum" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergi borcumu nasıl öğrenebilirim?

Emlak vergi borcunuzu öğrenmek için gayrimenkulünüzün bağlı olduğu belediyeye gidip emlak vergi borcunuzu öğrenmek istediğinizi belirtmek yeterli oluyor. Bunun dışına, belediyenin hesabının...