16 / 04 / 2024

emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir

emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde yapılıyor. Vergi için beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

Emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için bildirim veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Emlak vergisi beyannamesi için son 10 gün!

Emlak vergisi beyannamesi gayrimenkul satın alındıktan sonra ilçe belediyesine veriliyor. Beyannamelerin yıl sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Buna göre, 2015 yılı emlak vergisi beyannamesi için son 10 gün kaldı..

2015 emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Taşınmaz malların satılması halinde veri mükellefi de değişeceği için, belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. 2015 emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Beyannameler her sene verilir mi?

Emlak vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tüm arsa, arazi, mesken ve işyerleri için her sene emlak vergisi ödemesinin yapılması gerekiyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Emlak vergisi beyanname verme ve ödeme süresi!

Emlak vergisi konut sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödeniyor. İşte, emlak vergisi beyanname verme ve ödeme süresi!

Emlak vergisi beyannamesi nasıl alınır?

Emlak vergisinde mükellef tarafından belli durumlarda beyanname de veriliyor. Beyannamelerin verileceği durumlar ve süreler 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nasıl alınır?

Emlak vergisi beyannamesi verme süresi!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemeleri gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Emlak vergisi için öncelikle belediyeye süresinde beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi verme süresi...

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015? İşte emlak vergisi beyanname zamanı..

Emlak vergisi beyanname verme dönemi!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemeleri gereken vergi arasında emlak vergisi de bulunuyor. Emlak vergisi her sene belediyeye ödeniyor. Peki, vergi için ne zaman beyan verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme dönemi...

Emlak vergisi beyanname verme zamanı!

Emlak vergisi mükellefiyeti taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. Yeni mal sahibinin belli bir süre içerisinde beyanname vermesi gerekiyor. Peki emlak vergisi beyanname verme zamanı ne zaman?

Emlak vergisi beyanı ne zaman verilir?

Taşınmaz mal satın alan kimselerin, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi beyanını vermeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyanı ne zaman verilir? Emlak vergisi beyanı nasıl verilir?

Emlak vergisi beyannamesi nasıl düzenlenir?

Emlak vergisi kanunu gereğince, taşınmaz mal sahibi olan kimseler belli bir süre içerisinde edindikleri taşınmaz malları belediyeye bildirmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nasıl düzenlenir?

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Arazi, arsa ve bina gibi taşınmazlara sahip kimseler emlak vergisi ödemekle yükümlüdürler. Satın alınan taşınmazlar için emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2021!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2021...

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2020!

2019 yılı içerisinde satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu önümüzdeki yıl başlayacak. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2020...

Kars Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen vatandaşları emlak vergisi beyannamesi konusunda uyardı.

Emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman? Nasıl ödenir?

'Emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman?' tarihi sorusunu binlerce vatandaş merak ediyor. 1 Ocak tarihinden itibaren gayrimenkul satın alanların 31 Aralık 2019 tarihine kadar emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor.

Emlak vergisi 2019 ödemeleri!

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri 2019 yılı için bugün başladı. Emlak vergisi 2019 ödemeleri ne kadar? Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte merak edilenler...

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2019!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar ise emlak vergisi beyannamesinin verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2019...

Emlak beyannamesi için son günler!

Yıl içerisinde gayrimenkul satın alıp vergi mükellefiyeti 2019 yılında başlayacak vatandaşların emlak vergisi beyannamesi için başvuru süresi 31 Aralık’ta son bulacak. Emlak beyannamesi için sayılı günler kaldı. 

Emlak vergisi beyannamesi’nde son gün 31 Aralık!

Çorum Belediyesi, 2018 yılının sonuna geldiğimiz bugünlerde vatandaşları emlak vergisi beyannamesi konusunda uyarı da bulundu. 

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018!

Yeni gayrimenkul satın alan malikin emlak vergisi sorumluluğu ise satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene oluyor. Sene sonuna kadar beyanname veriliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? İşte emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018..

Çorum Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çorum Belediyesi, 2018 yılının sonuna geldiğimiz bu günlerde vatandaşları emlak vergisi beyannamesi konusunda uyardı.

Emlak vergisi beyannamesinde son hafta!

Bu sene içerisinde gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi mükellefiyeti 2019 yılında başlıyor. Yeni alınan gayrimenkuller için sene sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor...

emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir Haberi

emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; 


a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,

b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,

c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi,


Takip eden bütçe yılından itibaren başlıyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?


Emlak vergisi için beyanname her zaman verilmiyor. Taşınmaza sahip olunan sene içerisinde yıl sonuna kadar veriliyor.


Örneğin 2017 yılı içinde satın alınan gayrimenkul için 31 Aralık 2017 tarihine kadar beyanname veriliyor. Vergi mülkiyeti ise 2018'de...