28 / 03 / 2024

Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim

Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim

Taşınmaz malınız olmasına rağmen bugüne kadar hiç emlak vergisi ödemediyseniz yüklü cezalarla karşılaşmadan belediyeye giderek ödeme yapabilirsiniz. Peki,"Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenebilirim?

Size ait bir gayrimenkulünüz var ise, emlak vergisini ödemek zorunda olan vergi yükümlüleri arasında oluyorsunuz. Peki, "Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız yanıtı haberimizde...

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi mükellefi olan vatandaşlar borcunu iki taksitte ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi yapılandırma başvuru!

Emlak vergisi borçluları yıl sonuna kadar yapılandırma yaparak borcunu kapatabiliyor. Peki emlak vergisi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi borcu olanlara yeni hak!

Mayıs ayında çıkan 7143 sayılı borçların yapılandırılmasına ilişkin yasadan yararlanmak için aralarında emlak vergisi borcu bulunan 7.3 milyon mükellef başvuruda bulundu. Borcunu ödeyemeyenler için TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki torba yasa teklifi görüşmelerinde yeni bir düzenlemeye gidildi.

Sivas'ta 49 bin 990 kişinin emlak vergisi borcu var!

Sivas Belediyesi Gelir Vergisi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgede emlak vergisi borcu bulunan hala 49 bin 990 kişi var. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler her ay yaklaşık 1.40 oranında gecikme zammı ödeyecek.

Bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

2018 yılı içinde ev satın alanlar ilk emlak vergisi borcunu 2019'da ödeyecek. Peki, bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyorlar. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat...

Emlak vergisi ödemelerinde son 10 gün!

Emlak vergisi ödemelerinde son 10 gün kaldı. Henüz ödemelerini yapmamış olan mükelleflerin bu süre zarfı içinde vergi borcunu ödemeleri gerekli..

Emlak vergisi sorgulama 2017!

Emlak vergisi borcunu sorgulamak veya ödemek isteyen mükellefler bu işlemi internet üzerinden çok kısa bir sürede gerçekleştirebiliyor. İşte adım adım emlak vergisi sorgulama 2017 işlemleri..

Emlak vergisi için son 8 gün!

Emlak vergisi mükellefleri vergi borcunu Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeyebiliyor. Buna göre, emlak vergisi ödemeleri için son 8 gün kaldı..

Emlak vergisi cezası 2016!

31 Mayıs 2016 tarihine kadar emlak vergisi mükelleflerinin vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Aksi halde mükellefler vergi cezası ile karşılaşabiliyor. Peki, emlak vergisi cezası 2016 ne kadar?

Emlak vergisi ödeme işlemleri 2016!

2016 yılı emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibariyle başlıyor. Mükellefler bu senenin ilk taksit borcunu 31 Mayıs'a kadar ödeyebilecek. İşte emlak vergisi ödeme işlemleri 2016..

Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Türkiye genelinde gayrimenkulü olan kimseleri ilgilendiren vergi ödemeleri Mart ayı itibariyle başlıyor. Emlak vergisi ilk taksit dönemi içerisinde isteyenler tüm vergi borcunu kapatabiliyor..

Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim Haberi

Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim

Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?

Taşınmaz malınız olmasına rağmen bugüne kadar hiç emlak vergisi ödemediyseniz yüklü cezalarla karşılaşmadan belediyeye giderek ödeme yapabilirsiniz.


Mevcut emlak vergisi borcunuz için öncelikle sorgulama yapabilirsiniz. Peki, "Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergi borcu sorgulama işlemleri, bağlı olunan belediyeden yapılabiliyor. Ayrıca e-belediye sistemine giriş yapılarak da internet üzerinden emlak vergisi borç sorgulama işlemleri yapılabiliyor. 


Borç, bildirim, tahakkuk, ödeme, tahsilat, evrak takip sıhhi ruhsat başvurusu gibi birçok işlemin internet üzerinden online olarak yapılabildiği e-belediye sistemini kimi belediyeler aktif olarak kullanırken; kimileri ise henüz bu sistemi kullanmıyor.


Bu nedenle, belediyeyi arayarak sistemin kullanılıp kullanılmadığını sorgulayabilir; GİB'ten sistem hakkında sorgulama yapabilirsiniz.


Emlak vergisi yıllık ödemeleri Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında ödeniyor. Verginin zamanında ödenmemesi halinde her ay için %1.9...