25 / 04 / 2024

emlak vergisi itirazı

emlak vergisi itirazı

Ev sahiplerinin ödeyeceği vergiye esas olacak metrekare birim değerlerine itiraz süresi bugün dolacak. Dava açılmazsa yeni değerler kesinlik kazanacak.

THD'den emlak vergisi uyarısı!

Tüketici Hakları Derneği, belediyelerin emlak vergisi takdir komisyonları tarafından belirlenen emlak vergisi ile ilgili açıklama yaptı. THD, vatandaşların 7 Eylül 2017'ye kadar itiraz davası açabilecekleri bildirildi.

9 soruda Emlak Vergisi hakkında merak edilenler!

Hürriyet Gazetesi yazarları Ahmet Karabıyık bugün köşesinde emlak vergisi ve itiraz hakkını kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için belirlenen değerin artışı her yıl yeniden değerleme oranı üzerinden yapılıyor. Tespit edilen değerlere vatandaşlar tarafından itiraz edilebiliyor. Peki, emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Emlak vergisine itiraz hakkı!

Emlak vergisine esas olan değerler ayrı ayrı hesaplanıyor ve her dört yılda bir takdir komisyonları tarafından asgari birim değer tespiti belirleniyor. Peki vatandaşların emlak vergisine itiraz hakkı var mı?

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Emlak vergisi, her dört yılda bir takdir komisyonları tarafından asgari birim değer tespiti ile belirleniyor. Peki takdir komisyonları tarafından tespit edilen emlak vergisine nasıl itiraz edilir? İşte yanıtı...

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! İtiraz edebilirsiniz!

Emlak vergisi değerlerini belirleyen Takdir Komisyonu kararlarına itiraz edilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Değerli konut vergisi itiraz 2021!

Değerli Konut Vergisi konusu yaklaşık 220 bin haneyi ilgilendiriyor. Emlak vergisi değeri 5 milyon liranın üzerinde birden fazla konutu olanlar vergiye tabi olacak. Peki değerli konut vergisine nasıl itiraz edilecek? İşte değerli konut vergisi itiraz 2021...

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

Emlak vergisine itiraz süresi bugün bitiyor!

Takdir Komisyonları tarafından emlak vergisi değerlerine itiraz için son gün bugün. Değerleri yüksek bulan kimselerin mesai bitimine kadar vergi mahkemelerine dava açmaları gerekiyor..

Emlak vergisi itiraz süresi yarın bitiyor!

EMLAK vergisine itiraz süresi yarın sona eriyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Emlak vergisinde itiraz süresi Eylül'de sona eriyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından, Yeni Yüzyıl Yrd. Doç. Dr. Yusuf İLERİ bugünki köşesinde emlak vergisi itiraz davası hakkında açıklamalar yaptı. İşte, emlak vergisi itiraz davası hakkında merak edilenler..

THD'den emlak vergisi uyarısı!

Tüketici Hakları Derneği, belediyelerin emlak vergisi takdir komisyonları tarafından belirlenen emlak vergisi ile ilgili açıklama yaptı. THD, vatandaşların 7 Eylül 2017'ye kadar itiraz davası açabilecekleri bildirildi.

Emlak vergisinde itiraz süresi uzatıldı!

4 yılda yeniden belirlenen emlak vergisi oranlarındaki artış yüzde 700'e ulaştı. Değerlere itiraz süresi 9 Eylül'e kadar uzatıldı.

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilecek? Emlak vergisi itirazı için neler gerekli?'' sorularını yanıtladı. İşte o haber...

9 soruda Emlak Vergisi hakkında merak edilenler!

Hürriyet Gazetesi yazarları Ahmet Karabıyık bugün köşesinde emlak vergisi ve itiraz hakkını kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?

Taşınmazın bulunduğu bölgedeki yaşanan sosyal ekonomik gelişmeler, taşınmazın değerini arttırabiliyor. Bu durumda emlak vergisi mevcut bedelden daha yüksek miktarda hesaplanıyor. Peki, yüksek emlak vergisine ne yapılır? Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz!

Emlak Vergisine konu arsa ve arazi metrekare birim değerleri il ve ilçelerde oluşturulan takdir komisyonlarınca her dört yılda bir yeniden takdir ediliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz edilir mi?

emlak vergisi itirazı Haberi

emlak vergisi itirazı

Emlak vergisine itiraz süresi bugün sona eriyor. Emlak vergisi miktarına itirazı olan vatandaşlar 7 Eylül (Bugün) mesai bitimine kadar dava açabilecek. Belediyelerin emlak vergisi takdir komisyonları tarafından belirlenen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi bugüne tarihine uzatılmıştı. Belirlenen emlak vergisinin gerçekçi ve yüksek tutarda tespit edildiğini düşünen vatandaşların vergi mahkemesine bugün mesai bitimine kadar itiraz davası açması gerekiyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.


Bir emlak firmasının genel müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için servete dayalı olarak tahsil edilen bir vergi olduğunu söyleyerek, "Emlak vergisinde matrah bina, arsa ve arazinin vergi değeri yani rayiç bedelidir. 2017 yılı, bina, arsa ve araziler...