25 / 04 / 2024

emlak vergisi kasım taksiti

emlak vergisi kasım taksiti

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir?: Emlak vergileri 2013 yılı için ilk taksit dönemi geçmiş olup, son gün 31 Mayıs'tı. İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek....

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2013!

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2013 yılında 1.taksit dönemi için 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında, 2.taksit dönemi içinse 1 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında ödeniyor. İsteyenler 1.taksit döneminde vergisinin tamamını ödeyebiliyor...

Emlak vergisi borcu!

Emlak vergisi borcu emlak vergisini ödeme yükümlülüğü bulunan mükellefler tarafından ödeniyor. Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödeniyor...

Emlak vergisi ödemesinde süre daralıyor! Ödenmezse ceza katlanacak! Son gün 30 Kasım!

Konutu, iş yeri, aracı, arsası olan vatandaşlar için sayılı gün kaldı. Kasım ayıyla beraber Emlak Vergisi ve ek MTV’nin ödenmesi gerekiyor. Ödeme yapılmadığı takdirde faiz işlemeye başlıyor. İşte detaylar...

EYT'den emekli olanlara emlak vergisi muafiyeti müjdesi!

Emeklilere 200 metrekareden küçük tek bir ev için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak?

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi sorgulama Kasım 2020!

Emlak vergisi mükellefleri için ikinci taksit vergi ödemeleri başladı. Peki, emlak vergisi sorgulaması nereden yapılır? İşte emlak vergisi sorgulama Kasım 2020...

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor!

Ev, arsa sahiplerini yakından ilgilendiren vergiler arasında olan Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor. Ödemeler Kasım ayının sonuna kadar yapılabilecek. 

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinde son gün 30 Kasım!

Haliliye Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2018 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ile 7143 Sayılı Kanun kapsamında yapılan yapılandırmanın ikinci taksit ödemelerinin 30 Kasım olduğunu duyurdu.

Emlak vergisi son ödeme tarihi Kasım 2018!

2018 yılına ait emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. İkinci taksit ödemeleri Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım!

Çankaya Belediyesi, belediyelere ödenmesi gereken 2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemelerinin son gününün 30 Kasım olduğunu belirtti. 

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

Emlak vergisi Kasım 2018!

İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılan emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı itibari ile başladı..

emlak vergisi kasım taksiti Haberi

emlak vergisi kasım taksiti


Emlak vergisi hangi aylarda ödenir?


Emlak vergisi gayrimenkul sahiplerinin her yıl belirli dönemlerde ödemeleri gereken bir vergidir. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayımladığı vergi takviminde belirtilen tarihler arasında ödeniyor. 2013 yılı vergi takvimine göre bu senenin emlak vergisi hangi aylarda ödenir? diyorsanız hemen yanıtlayalım. Emlak vergileri 2013 yılı için ilk taksit dönemi geçmiş olup, son gün 31 Mayıs'tı. İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.


Emlak vergisi oranları 2013


Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6


Belediye sınırları ve Mücavir...