18 / 04 / 2024

emlak vergisi nedir

emlak vergisi nedir

Yürürlüğe giren yeni vergi ile artık bazı vatandaşlar çifte emlak vergisi ödeyecek. Peki kimler hem emlak vergisi hem de değerli konut kredisi ödeyecek? Ödemeler ne zaman başlıyor ve nereye yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! O paralar iade ediliyor!

Türkiye'nin en geniş kitlesini ilgilendiren emlak vergisi, 2020 yılında en çok merak edilen konulardan biri oldu. Emlak vergisinden muaf olmasına rağmen ödeme yapan birçok kişi ödediği paraları geri alabilecek.

Emlak vergisiyle ilgili tüm merak edilenler!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Dr. Nedim Türkmen bugünkü yazısında emlak vergisiyle ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi. İşte Nedim Türkmen'in o yazısı..

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Konut sahipleri mart ayında emlak vergilerinin ilk taksitlerini ödemeye başladı süre mayıs sonuna kadar devam edecek. Konutu olup da kimler vergi ödemekten muaf? Yazımızda ilk olarak ev hanımları ve işsizlere yönelik avantajlara yer veriyoruz.

20 soruda emlak vergisi!

Emlak vergisi, her sene devlete ödenen vergiler arasında yer alıyor. Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken bu vergi 1319 sayılı Kanun gereğince veriliyor. İşte 20 soruda emlak vergisi merak edilenleri..

Emlak vergisi nedir kimler ne zaman öderler?

Emlak vergisinde mükellefiyeti belirleyici unsurlar ve muafiyet koşulları ile ödeme şekilleri 1319 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi nedir kimler ne zaman öderler? İşte vergi ödemeleri..

Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri son gün 30 Kasım!

Kırklareli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, isteyen vatandaşların ödemelerini internet üzerinden online olarak yapabileceği gibi kredi kartı ya da nakit olarak 30 Kasım 2015 tarihine kadar belediye veznelerinden yapabileceği kaydedildi.

Emlak Vergisi nedir?

Zaman gazetesi uzman yazarı Yusuf Keleş, emlak vergisi ile ilgili bilinmesi gereken noktaları köşe yazısına taşıdı. Emlak vergisi nedir, emlak vergisini kimler ödemez? İşte yanıtları...

Emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisinin ikinci taksiti için tanınan süre 30 Kasım'da sona erecek. Uzmanlar, gecikme faiziyle vergi ödemek istemeyenlerin ellerini çabuk tutmaları uyarısında bulundu.

Emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri ne zaman?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nda yer alan hükümlere göre, Emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor.

Emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Emlak Vergisi muafiyetinden kimler yararlanabilir? " sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Emlak Vergisi için 1 haziran son!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun Geçen yıla göre bu yıl yüzde 5 artan Emlak Vergisi'ni ödemek için pazartesi son gün, Yeni Büyükşehir statüsüne kavuşan illerde mükelleflerin 2 katı vergi ödeyeceğine dikkat çekti.

Ödenmeyen emlak vergisine her ay için yüzde 1.40 gecikme zammı uygulanacak!

Emlak vergisi iki farklı vergiden oluşur. Bunlar; "Bina Vergisi ve Arazi Vergisi". Vergi oranlan yan taraftaki tabloda yer alıyor. Emlak vergisinin "yüzde 10'u" tutarında "Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı" var.

2015'te kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajı, milyonlarca “emekli, ev hanımı, işsiz, gazi ve engelli” vatandaşlar için 2015’te de devam ediyor. Peki kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Ev sahibi ne kadar vergi öder?

Ev sahiplerinde ödemesi gereken bazı vergiler bulunuyor. Bu vergiler arasında emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi yer alıyor. Peki, ev sahibi ne kadar vergi öder?

Emlak vergisi ödemesinde son durum nedir?

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar başlamış durumda. Buna göre senede 2 sefere mahsus olmak üzere ödenen emlak vergisini isteyen vatandaşlar peşin isteyenler de taksitli olarak  ödeyebiliyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, nasıl ödenir?

Ev sahibi olmanın getirdiği sorumluluklardan biri de emlak ve çevre temizlik vergisini ödemektir. Bu vergi türü de diğer vergiler gibi belirli bir amaçla ve belirli bir süre içinde ödenmelidir. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, neden ve nasıl ödenir? İşte daha detaylı bilgiler…

Emlak vergisi nedir? Kimler emlak vergisi ödemez?

Emlak vergisi, ev sahibi olan kişileri yakından ilgilendiren bir konudur. Emlak vergisi bazı durumlarda ödenir ve bazı durumlarda ise ödenmez. Ev sahiplerinin ödeme yapıp yapmaması gerektiği de bazı durumlara göre belirlenmektedir.

Emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları nedir?

Büyüklüğü brüt 200 metrekareyi geçmeyen konutlar için belirli koşulların sağlanması halinde vergi muafiyeti söz konusu oluyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları nedir? İşte tüm detaylar...

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi nedir? Ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

Emlak vergisi değerini değiştiren durumlar!

Ev sahipleri her yıl iki taksit halinde belediyelere emlak vergisi ödüyor. Emekliler, işsizler şehit yakınları engelliler gibi bazı kesimler 200 metrekare tek konut için emlak vergisi ödemiyor. Peki emlak vergisi nedir? Emlak vergisi ödemek zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi beyannamesi nedir?

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul ile sahibinin bilgilerinin detaylı olarak bildirildiği beyannamedir. 

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016?

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi dükkan sahipleri tarafından da yatırılıyor. Peki, dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016? Vergi oranı nedir?

Arsa emlak vergisi oranı 2016!

Arsalar için mal sahipleri emlak vergisini ödemekle mükellef oluyor. Vergi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar yapılıyor. Peki, arsa emlak vergisi oranı 2016 nedir?

emlak vergisi nedir Haberi

emlak vergisi nedir

İlk defa gündeme gelmesinin ardından Değerli Konut Vergisi birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Bu kapsamda Değerli Konut Vergisi uygulaması içinde sayılı gün kaldı...

Haber Kredi'de yer alan habere göre; gündeme geldiği tarihten bu yana tepki ile anılan Değerli Konut Vergisi ise 2021 yılında uygulanacak. Peki ya kimler evleri için iki kez vergi ödeyecek? Şartlar neler? Hangi vatandaşlar etkileniyor? Ödeme tarihleri ne zaman? Vatandaşın itiraz etme hakkı var mı? İşte konuyla ilgili tüm merak edilenler...
 
2020 yılıyla beraber en çok tartışılan konuların başında değerli konut vergisi geliyor. Yeni yürürlüğe konulmasıyla vergi oldukça tepki gördü ve bu nedenle de 2021 yılına ertelenmişti. Düzenlemenin uygulamaya girmesiyle birlikte ise vatandaşlarımız hem konutları için emlak vergisi ödeyecek hem de değerli konut vergisi ödemesi yapacaklar.

DEĞERLİ KONUT...