23 / 04 / 2024

emlak vergisi zamanları

emlak vergisi zamanları

Emlak vergisi, 1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince ödeniyor. Senede iki eşit taksitte ödenen verginin son taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, 2015 yılı için emlak vergisi son taksiti ödeme zamanı ne zaman?

Emlak vergisi taksiti ödeme zamanı!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi taksiti ödeme zamanı ne zaman?

Emlak vergisi dönemleri 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. İşte iki taksitte ödenebilen emlak vergisi dönemleri 2015..

Emlak vergisi ne zaman yatacak?

Emlak vergisi, arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar için her sene belediyeye ödeniyor. Peki, senede iki taksitte ödenebilen emlak vergisi 2015'te ne zaman yatacak?

Emlak vergisi son günü 2014!

taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergisi borcunu zamanında ödemeleri gerekiyor. Aksi takdirde, ödemenin yapılmadığı her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor. İşte emlak vergisi son günü 2014...

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2013!

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2013 yılında 1.taksit dönemi için 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında, 2.taksit dönemi içinse 1 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında ödeniyor. İsteyenler 1.taksit döneminde vergisinin tamamını ödeyebiliyor...

İnternetten emlak vergisi ödeme!

İnternetten emlak vergisi ödeme ilgili belediyelerin resmi web sitesine girdikten sonra ana sayfadaki e-belediye linkine tıklayarak sicil no yada TC kimlik no ile online ödeme kısmından yapılabiliyor...

Emlak vergisi zamanları!

Emlak Vergisi ödeme zamanları, Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanununa göre emlak vergisinin ikinci taksitleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi için ödemeler bugün başladı...

Emlak vergisi beyannamesi için son gün bugün!

2015 yılında alınan taşınmaz mallar için emlak vergisi beyanname verme süresi 31 Aralık 2015 tarihinde bugün sona eriyor. Hala beyanda bulunmamış mükelleflerin bugün mesai bitimine kadar zamanları bulunuyor...

Emlak vergisi zamanları 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi 2 taksitte ödeniyor. İşte emlak vergisi zamanları 2015...

Emlak vergisi taksit zamanları 2015!

Arazi, arsa ve bina gibi gayrimenkuller için bu gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmek zorunda olunan vergi türü olarak biliniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte, emlak vergisi taksit zamanları 2015!

Emlak vergisi ödeme zamanları 2014!

Belediyelere her sene belli dönemlerde ödenen emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından iki taksit şeklinde ödenebiliyor. Peki vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme zamanları 2014..

Emlak vergisi taksit zamanları!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa, arazi, işyeri ve mesken gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. İşte emlak vergisi taksit zamanları...

Emlak vergisi zamanları!

Emlak Vergisi ödeme zamanları, Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanununa göre emlak vergisinin ikinci taksitleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi için ödemeler bugün başladı...

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi zamanları Haberi

emlak vergisi zamanları

Emlak vergisi son taksiti ödeme zamanı!

Emlak vergisi, 1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince ödeniyor. Kanuna göre, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar Bina Vergisine; tüm arsa ve araziler ise arazi vergisine tabi tutuluyor.


Verginin mükellefi, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Yeni gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi mükellefiyeti bir sonraki sene içerisinde başlıyor. Örneğin 2015 yılında ev alanlar ödemelerine 2016 yılı itibariyle başlıyor. Ancak sene sonuna kadar emlak vergisi bildiriminin verilmiş olması gerekiyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel gayrimenkulün kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi...