16 / 04 / 2024

emlakçı ipotek işi yapar mı

emlakçı ipotek işi yapar mı

Emlakçı ne iş yapar?: Emlakçı, emlak alım satımı, kiralaması gibi işlemlerle daha yoğun uğraşmakla beraber gayrimenkul konusunda pek çok işlemde aracılık yapar. Bunlar arasında, pazarlama,ipotek, kat irtifakı kurma gibi işlemler bulunuyor...

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak. İlgili taşınmazların fiyatları açıklandı.

Milli Emlak Şefliği, o ilde 8 taksit ve yüzde 20 indirim fırsatıyla 3 arazi satılacak!

Bayburt ili, Aydıntepe ilçesinde yer alan 3 adet arazinin satılacağı öğrenildi. Açık teklif usulüyle satılacak araziler için 13 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Emlakçı olmak için aranan şartlar neler? Kimler emlakçı olabilir?

Emlakçı olmak isteyen kişiler aranan şartları ve detayları merak ediyor. Peki, Emlakçı olmak için aranan şartlar neler? Kimler emlakçı olabilir? İşte detaylar...

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Mabin İnşaat Emlak Restoran İşletmeciliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mabin İnşaat Emlak Restoran İşletmeciliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Bingöl tarafından kuruldu.

THY ile Emlak konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman yapılacak? Yenişehir Evleri isim listesi belli oldu mu? 

THY ile Emlak Konut işbirliğinde Arnavutköy'de yükselecek, Yenişehir Evleri projesi için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki,  THY ile Emlak konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

30 Kasım’a kadar ödemelisiniz! Yoksa cezadan kaçamazsınız! İşte detaylar!

Emlak vergisi için uyarılar gelmeye başladı. Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlara 30 Kasım’a kadar süre tanındı. İşte detaylar!

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31821 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elon Musk'un "Bir evim bile yok" sözlerinin perde arkasıyla ilgili ürküten iddia! Emlak krizini işaret etmiş

TESLA CEO'su Elon Musk'un "Bir evim bile yok" sözleriyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Musk'un bu sözlerle emlak krizini işaret ettiği öne sürüldü.

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! İşte emlak vergisinden muaf tutulacaklar...

Gayrimenkul sahibi vatandaşların ödemekle yükümlü oldukları emlak vergisi için son tarih 31 Mayıs 2022. Peki emlak vergisinden kimler muaf tutulacak? İşte detaylar...

Yetki belgesi almamış emlakçılar için yeni düzenleme yolda! 

Bursa Emlak Müşavirleri Esnafları Derneği Başkanı  Erkan Cebeci, yetki belgesi alamamış emlak danışmanlarına yönelik yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

emlakçı ipotek işi yapar mı Haberi

emlakçı ipotek işi yapar mı


Emlakçı ne iş yapar?


Günümüzde emlakçılar emlak alım-satımı, kiralaması gibi işlerle daha yoğun uğraşmakla beraber pek çok çeşitli işlemlerede aracılık etmektedirler. Emlakçı ne iş yapar? sorusuna cevap olarak: Satış, Kiralama, Pazarlama, İpotek, Kat irtifakı kurma, Kat mülkiyeti kurma, ifraz ve tevhit, Trampa, Cins değişikliği, Hibe (bağışlama), Taksim (paylaşım), Tashih (düzeltme), Aplikasyon, Harita ve belediyelerden bölge imar planı çıkarma, Kadastro müdürlüklerinden röperli kroki ve çap belgesi alma, Vergi muafiyeti belgesini alma, Veraset vergi dairelerinden ilişik kesme veya temiz kağıdı alma, Emlak beyannamesi düzenleme, Noterden satış vaadi sözleşmesi yapma, Kira akid sözleşmesi yapma işlemleri yer alıyor.


Günümüzde çoğunlukla ev-arsa alım-satımına ve kiralamasına aracılık etmektedirler.


Emlakçı, ev sahibi ile ev arayan insanların bir şekilde iletişime geçmesi için aracıdır. Bu görevi yerine getirirken bağ ımsız çalışamaz,...