25 / 04 / 2024

emlakçı kat irtifakı kurma işini yapar mı

emlakçı kat irtifakı kurma işini yapar mı

Emlakçı ne iş yapar?: Emlakçı, emlak alım satımı, kiralaması gibi işlemlerle daha yoğun uğraşmakla beraber gayrimenkul konusunda pek çok işlemde aracılık yapar. Bunlar arasında, pazarlama,ipotek, kat irtifakı kurma gibi işlemler bulunuyor...

Emlak Katılım Varlık Kiralama 51 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 51 milyon TL nominal tutarlı, 60 gün vadeli yurt içi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 105.1 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 105 milyon 83 bin TL nominal tutarlı 45 gün vadeli kira sertifikasının satışı tamamlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 119.8 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın  119 milyon 800 bin TL nominal tutarlı 47 gün vadeli kira sertifikasının itfası gerçekleştirildi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 75.5 milyon TL kira sertifikası sattı! 

Emlak Katılım Varlık Kiralama, 63 gün vadeli, 75 milyon 514 bin TL tutarında yurtiçi kira sertifikası ihracını nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 320 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, 94 gün vadeli, 320 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihraç etti. 

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın aktif büyüklüğü 16.2 milyara ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılı bütçesinin görüşmelerinde Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın aktif büyüklüğünün bugün itibariyle 16.2 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 100 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 378 gün vadeli, 100 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamam...

Emlak Katılım Esenyurt şubesi açıldı!

Köklü geçmişinden aldığı güçle katılım finans sektöründe yeniden hayat bulan Emlak Katılım, Esenyurt şubesini hizmete açtı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 181.9 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 97 gün vadeli, 181 milyon 976 bin TL tutarında yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın azami 5 yıl vadeli, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 5 adet ayrı ayrı 300 milyon TL nominal tutarlarda kira sertifikası ihraçları Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Onaylı Tertip İhraç Belgeleri yayınlandı. 

Emlak Katılım Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hizmete sundu!

Müşterilerinin farklılaşan ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan Emlak Katılım, gayrimenkul devir işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesi için Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hayata geçiriyor.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 80 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 190 gün vadeli, 80 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracı tamam...

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

emlakçı kat irtifakı kurma işini yapar mı Haberi

emlakçı kat irtifakı kurma işini yapar mı


Emlakçı ne iş yapar?


Günümüzde emlakçılar emlak alım-satımı, kiralaması gibi işlerle daha yoğun uğraşmakla beraber pek çok çeşitli işlemlerede aracılık etmektedirler. Emlakçı ne iş yapar? sorusuna cevap olarak: Satış, Kiralama, Pazarlama, İpotek, Kat irtifakı kurma, Kat mülkiyeti kurma, ifraz ve tevhit, Trampa, Cins değişikliği, Hibe (bağışlama), Taksim (paylaşım), Tashih (düzeltme), Aplikasyon, Harita ve belediyelerden bölge imar planı çıkarma, Kadastro müdürlüklerinden röperli kroki ve çap belgesi alma, Vergi muafiyeti belgesini alma, Veraset vergi dairelerinden ilişik kesme veya temiz kağıdı alma, Emlak beyannamesi düzenleme, Noterden satış vaadi sözleşmesi yapma, Kira akid sözleşmesi yapma işlemleri yer alıyor.


Günümüzde çoğunlukla ev-arsa alım-satımına ve kiralamasına aracılık etmektedirler.


Emlakçı, ev sahibi ile ev arayan insanların bir şekilde iletişime geçmesi için aracıdır. Bu görevi yerine getirirken bağ ımsız çalışamaz,...