28 / 03 / 2024

emlakçıdan ev almak

emlakçıdan ev almak

Emlakçılar aracılığı ile yapılan alım satım ve kiralama işlemlerinde alıcı veya kiracı tarafın bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Peki, siz de "Emlakçıdan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz?" diyorsanız işte yanıtı..

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Ev almak hayal ötesi!

TÜİK’in konut satış verilerini değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 2024’te de konut satışlarının düşeceğini öngördüklerini ifade ederek, “Ne yazık ki ev almak hayal ötesi oldu” dedi.

ATEM Başkanı Akçam: Emlak danışmanları, ev sahibi ile kiracılar arasında kalıyor!

Konut ve kiralık daire fiyatlarının her geçen gün yükselişe geçmesi vatandaşları mağdur ediyor. Yetkililer tarafından konut sorunlarına çözümler aranırken emlak danışmanları da mevcut sorunlardan nasibini alıyor.

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

İstanbul’da konut almak isteyen Bosna Hersek ve Fransa vatandaşı pek çok kişinin dolandırıldığı öğrenildi. Dolandırıcılar, hayali daire sattıkları kişilere, düzenledikleri sahte tapuları verdi. Yapılan şikâyetin ardından savcılık harekete geçti. Gözaltına alınan üç emlakçıdan biri tutuklandı.

Ev almak isteyenlere bu bankadan 1 milyon kredi! Tam 120 ay taksitle siz de ev alabilirsiniz!

Ev almak isteyenlere Albaraka’dan  1 milyon değerinde kredi desteği geldi. Rekabetçi emlak ve yükselen enflasyon nedeniyle ev alımları zorlu bir hale geldi. Albaraka Türk Konut Finansmanı sayesinde ev almak isteyenler bu hayale daha kolay kavuşabilecekler. 

Albaraka Bank'tan ev almak isteyenlere finans desteği! İşte finans desteği tutar!

Ev almak isteyenlere kaçırılmaz fırsat bu kez de Albaraka’dan geldi! 1 milyona kadar destek sağlayan Albaraka, pek çok vatandaşın ev alımında yardımcı oluyor. Albaraka Türk Konut Finansmanı kapsamında sunulan bu destek ayrıca uygun faiz ve vade oranları sunuyor.

Ev almak isteyenlere müjde! SGK'dan faizsiz konut kredisi kampanyası! İşte ayrıntılar!

SGK'dan ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirecek haber. SGK'dan sıfır faizli konut kredisi imkanı devam ediyor. Koşulları karşılayan kişilere özel faizsiz kredi veriliyor. Peki, SGK sıfır faizli konut kredisinden kimler yararlabilir? İşte kredi, başvuru ve geri ödeme hakında bilinmesi gerek

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev Global Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ev Global Emlak Danışmanlık Limited Şirketi Kağıthane’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Maryam Farsı tarafından kuruldu.

Burcu Esmersoy Bodrum'dan 2 milyon TL'ye ev alacak!

Ünlü sunucu Burcu Esmersoy, tatil yaptığı Bodrum’dan ev almak için harekete geçti. 

Emlakçılardan ev fiyatlarını düşürecek öneri!

2020 yılında konut fiyatlarındaki aşırı artış, ev almak isteyen vatandaşların kredilere yönelmesine yol açtı. Emlakçılar imara kapalı alanların imara açılmasıyla fiyatların düşüreceğini söyledi...

Emlakçılardan ev almak isteyenlere çağrı!

Emlakçılar, kamu bankalarının düşük faizli kredi vermeye başlamasından sonra fırsatçılık yaparak ev fiyatını yükseltenlere tepki gösterdi. Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, faiz oranlarda yaşanan tarihi fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

emlakçıdan ev almak Haberi

emlakçıdan ev almak

Ev alım satım veya kiralama gibi işlemlerini kısa sürede gerçekleştirmek isteyen kimseler, bu işlemlerini emlakçılar aracılığı ile yapabiliyor. Emlakçılar, emlak alım-satımı, kiralaması gibi işler için mal sahibi ile müşteriyi bir araya getirerek, anlaşmanın yapılmasını sağlayabiliyor. 


Anlaşma sağlanması halinde komisyon sözleşmesi imzalanıyor. Bu süreçte tarafların bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Peki, emlakçı komisyonunu kim öder? Emlakçı komisyonu ne kadar? Emlakçıdan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte soruların yanıtı;


1- Emlakçı komisyonunu kim öder?

Emlakçı aracılığı ile anlaşmanın sağlanması halinde, komisyonun kim tarafından ödeneceği yapılan işleme göre değişkenlik gösteriyor. Alım satım işleminde, her alıcı ve satıcı tarafından komisyonun ödenmesi gerekirken, kiralama işlemlerinde yalnız kiracı bu bedeli ödüyor.


2- Emlakçı komisyonu ne kadar?

Emlakçı komisyonu için ödenmesi gereken bedel de yine alım-satım ve kiralama işlemlerinde farklılık gösteriyor....