29 / 03 / 2024

emlakçılık düzenleme

emlakçılık düzenleme

Akkoza Gazetesi köşe yazarı olan Hasan Selenoğlu bugünkü yazısında, Emlakçı Yasası ile ilgili görüşlerini paylaştı. İşte o haber...

Bülent Tüfenkci: Emlakçıların nitelikleri belirlenecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci konut piyasasına yönelik düzenleme hazırlığı hakkında açıklamalarda bulundu. Tüfenkci, '' Emlakçıların niteliklerini belirleyeceğiz. Her önüne gelen emlakçıyım diyemeyecek'' diye konuştu.

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bilişim personeli istihdam edecek! Son başvuru tarihi 26 Mart 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çok sayıda bilişim personeli istihdam edileceği bildirildi. Son başvuru tarihinin 26 Mart 2023 olduğu paylaşıldı. İşte haberin detayları…

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Ahmet Tuna, Azat Tuna ve Dşyar Tuna ortaklığında kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Fatih’de Imad Eddin Alayoubi tarafından kuruldu.Fatih’de Imad Eddin Alayoubi tarafından kuruldu.

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Fatih'te Imad Eddın Alayoubı tarafından kuruldu.

BDDK'nın kredi adımı sonrasında şirketlerin dolar stratejisi nasıl olacak? Dövizin çıkışı sürecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun TL cinsinden kredi kullanacak şirketlere 'Elindeki fazla dövizi sat' anlamına gelen 24 Haziran kararından ilk etapta bine yakın şirketin etkilenmesi bekleniyor. Peki şirketler bu durumda ne yapacak? Uzmanlar yorumladı...

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.

FuzulEv Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını aldı!

Faizsiz finansman sisteminin öncü markası FuzulEv, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürütülen intibak sürecini tamamlayarak lisansını aldı.

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Mükemmel Emlakçılık Turizm Otomotiv Danışmanlık Fotoğrafçılık Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Mükemmel Emlakçılık Turizm Otomotiv Danışmanlık Fotoğrafçılık Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Abdel Hay El Ayoubı ve Imad Eddın Alayoubı ortaklığında kuruldu.

Cebrilco Gayrimenkul Emlakçılık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cebrilco Gayrimenkul Emlakçılık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdallah S.K.J., Abdelaziz Jebril ve Moh'D S.K.L ortaklığında kuruldu.

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

Emlakçılık kanunu çıktı mı?

Taşınmaz ticareti ile ilgili 2018 yılından bu yana bir dizi düzenleme yapıldı. Peki emlakçılık kanunu çıktı mı? Yeni düzenleme neler getirdi? İşte tüm merak edilenler...

emlakçılık düzenleme Haberi

emlakçılık düzenleme

Nerdeyse 15 yıldır Emlakçilik Meslek Yasası'nın çıkması için mücadele veriliyor. Tarsus'ta, Mersin'de heryerde kanun bekleniyor. 


Yavuz Selim Madenli, "Biz bu mesleği seviyoruz, Emlakçilik Meslek Yasası'nın çıkmasını istiyoruz. Çünkü bu mesleğin onurlu bir meslek olduğuna inanıyoruz. Emlakçilik Meslek Yasası, bir ejderha olabilir ve bizi yiyebilir! Ama bu yasa bizi onurlandırır. 


Bunun için de Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu'nun hazırladığı yasayı bakanlığımıza sunduk. Bakanımız bize bu şekliyle destek verirse çok önemli adımlar atacaktır. Türkiye'deki 100 bin emlakçı çok şanslı. Eşleri ve çocukları ile yanlarında çalışanlarla birlikte 1 milyon insan çok şanslı. Çünkü bizim mesleğimizi bizden daha iyi bilen bir bakanımız var.' diyor. 


Madenli, konut sektöründeki büyümenin ve yabancılara yapılan satışların artmasının sektörde düzenleme beklentisini de artırdığını ifade etti. Madenli, Emlak Danışmanlığı Yasası'nın hayata geçmesinin hem...