19 / 04 / 2024

emlakçının aldığı kapora

emlakçının aldığı kapora

Emlakçılık sektörü son dönemlerde kabuk değiştirmeye başladı. Tapu müdürlükleri, oda sertifikası olmayan emlakçıların işlerini durdurdu. TSE, belli iş standartları ve sertifika zorunluluğu getirdi. İşte ayrıntılar...

Emlakçılık mecburi standart tebliği!

Emlakçılık mecburi standart tebliği, 8 Temmuz 2003 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan şekliyle aşağıda yer alıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı Mecburi Standart Tebliği şu şekilde anlatılıyor...

Emlakçının aldığı kapora!

Emlakçının aldığı kapora kiralamalarda kontrat imza edildikten sonra bir yıllık kiranın %12'si (KDV dahil), satılıklarda tapu alım-satım işlemi gerçekleştikten sonra her iki taraftan ayrı ayrı %2 veya %3 olarak biliniyor...

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Emlak Konut GYO Balıkesir projesinin ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Balıkesir Altıeylül projesinin ruhsatını aldığını belirtti. 

İdealist GYO, İdealist Cadde'den 16.9 milyon TL'ye 9 ticari ünite satın aldı!

İdealist GYO, Emlak Konut GYO tarafından satışa sunulan İdealist Cadde projesindeki 9 adet ticari üniteyi 16 milyon 965 bin TL'ye satın aldı. 

Seda Sayan Sarıyer'den 4 milyon dolara villa satın aldı!

Emlak zengini sanatçılardan Seda Sayan Sarıyer Büyükdere'den 4 milyon dolara villa satın aldı. Gayrettepe'den Boğaz'a taşınacak olan Sayan şimdilerde yeni evini tamir ettiriyor.

Emlak Konut GYO, TOKİ'nin Kartal'daki 14 arsasını satın aldı!

Emlak Konut GYO, TOKİ mülkiyetinde bulunan İstanbul İli Kartal İlçesi Esentepe, Çavuşoğlu ve Soğanlık mahallelerindeki 14 adet taşınmazı, 457 milyon 75 bin TL'ye satın aldı. 

Körfez GYO, Emlak Konut GYO'nun Tuzla'daki arsasını satın aldı!

Körfez GYO, Emlak Konut GYO'nun İstanbul Tuzla İçmeler'de yer alan ticaret, turizm ve konut alanı fonksiyonlu arsasını 51 milyon 466 bin 400 TL bedelle satın aldı...

İzmirli emlakçılar sertifikalarını aldı!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (İESOB) ile İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) tarafından düzenlenen Usta Belgelendirme Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitimleri tamamlandı. Sınavı kazanan 25 kişi serfikalarını aldı.

Coldwell Banker, Era Türkiye-Kıbrıs’ı satın aldı!

Kurumsal emlak danışmanlığı sektöründe yeni bir el değiştirme yaşandı. Coldwell Banker firması, Era Türkiye-Kıbrıs’ı 10 milyon lira bedelle satın aldı.

Emlak Konut Halkalı'daki ticari birimlerin yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut Küçükçekemce Halkalı'daki 26 adet ticari üniteden oluşan toplam 34 adet bağımsız bölüm ile ortak kullanım alanlarına ait yapı ruhsatını aldı...

Emlak Konut TOKİ'den 7 arsa satın aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında arsa satış anlaşması imzalandı. Şirket, TOKİ'nin 7 arsasını 1 milyar 12 milyon TL'ye satın aldı.

Emlak Konut Körfezkent ticaret yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamada Emlak Konut Körfezkent ticaret yapı ruhsatını aldı.

emlakçının aldığı kapora Haberi

emlakçının aldığı kapora


Emlak sektörünün neredeyse klasik sözü haline gelen “bir masa, bir sandalye” emlakçılık dönemi sona ermeye başladı. Kuşkusuz halen piyasada merpen altı emlakçılık yapmaya çalışan çok sayıda kişi var. Ama sektör içinde yer alanlar, değişimin ne yönde olduğunun farkında. Son 23 yıldır hemen her kentte “Emlak müşavirleri dernekleri ” kuruldu. TSE belli iş standartları ve sertifika zorunluluğu getirdi. Tapu Müdürlükleri oda sertifikası olmayan emlakçıların iş takiplerini durdurdu. Ama tüm bunlar emlakçılık sektöründeki kaosu sona erdirmedi. 


Halen taslak aşamasında olan “Emlak Müşavirliği” yasasının çıkarılamamış olması bu karmaşanın sürmesindeki en önemli etken. Sanırım önümüzdeki aylar da bu tasarı gündeme gelecek. Ancak tasarının hızla gündeme gelememesindeki en önemli unsur, son yıllarda sektöre hızla giren zincirlerle yıllardır mesleği amatörce de olsa sürdüren binlerce sektör temsilcisinin...