20 / 04 / 2024

emlakçının yaptığı işler nelerdir

emlakçının yaptığı işler nelerdir

Emlakçılık ne demektir? sorusuna odalar ve yetkili kuruluşlar tarafından verilen bir sertifika ile yapılan aracılık (broker) hizmetidir cevabı veriliyor. Ancak günümüzde emlakçılığı isteyen herkes yapabiliyor...

Emlakçı ne iş yapar?

Emlakçı ne iş yapar?: Emlakçı, emlak alım satımı, kiralaması gibi işlemlerle daha yoğun uğraşmakla beraber gayrimenkul konusunda pek çok işlemde aracılık yapar. Bunlar arasında, pazarlama,ipotek, kat irtifakı kurma gibi işlemler bulunuyor...

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Tebernüş Kireçci sordu: Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten takipçilerine '' Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?'' sorusunu sordu. Peki vatandaş ne dedi? İşte gelen cevaplar...

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

2024 yılının ilk işlem gününde dolar ve euro zirve yaptı! 2 Ocak 2024 döviz kurları

Dolar/TL kuru eylülden itibaren, yükselişine devam ederken yeni yılın ilk işlem gününde 29.69 TL'yi görerek zirve tazeledi. Piyasalar yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklandı...

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler olduğunu belirtti.  İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Depremde 44 kişiye mezar olan o siteyle ilgili şok açıklama: Binayı 'çürük' diye yıktılar, yerine daha çürüğünü yaptılar

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi'nde 4 yakınını kaybeden Tuba Erdemoğlu, ''O binayı 'çürük' diye yıktılar, ama yerine daha çürüğünü yaptılar" diyerek şok açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Hatay'da depremde 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları'nın hakkında yakalama kararı bulunan müteahhiti Mehmet Özat'ı yakınlarını kaybedenler bir alışveriş merkezinde yakalayarak polise teslim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat'ın yaptığı indirim çağrısında kartopu etkisi! İş dünyasından destek yağıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" iş dünyasından destek çığ gibi büyüyor.

Altında yeni döneme girilecek diyen Hatice Kolçak altının geleceği seviyeyi açıkladı!

Altın, dolar ve kripto para piyasası ile ilgili yaptığı yorumlarla bilinen ünlü ekonomist Hatice Kolçak ''altında yeni döneme girilecek'' diyerek altının geleceği seviyeyi açıkladı.

ATM'de işi olan herkes hemen işini halletsin. Pazar günü o ATM'ler duracak, hiçbir işlem yapılamayacak

Ünlü bir bankadan kendi ATM'leri hakkında flaş bir açıklama geldi. Pazar günü o ATM'ler kullanılamatacak. Vatandaşlar şimdiden ATM'lerdeki işlerini bitirmeli.

emlakçının yaptığı işler nelerdir Haberi

emlakçının yaptığı işler nelerdir


Emlakçılık ne demektir?


Emlakçılık ne demektir? sorusunun yasal çerçevede verilen cevabı şudur: Tellallık, bir akittir ki, onunla tellal, ücret mukabilinde bir akdin yapılması imkanını hazırlamaya veya akdin icrasına tavassut etmeye memur edilir. Tellallık umumi surette vekalet hükümleri caridir. Gayrimenkul tellallığı akti yazılı yapılmadıkça muteber olmaz. Bu tanım Borçlar Kanunu'nun404. maddesinde yapılmıştır.


Emlakçılık ne demektir? sorusunun cevabı kısaca odalar ve yetkili kuruluşlar tarafından verilen bir sertifika ile yapılan aracılık hizmetidir.


Emlakçılık konusunda yasal bir boşluk olduğu herkes tarafından kabul edilmekle birlikte günümüzde henüz emlakçılık tam anlamıyla yasal bir çerçeveye oturtulmuş değildir. Bugün bu mesleği aklına gelen herkes yapmaktadır. Hemen hemen her meslek grubu, üstüne vazife olan olmayan herkes bir yanıyla bu işi yapmakla kendini  mükellef görmektedir. Bu nedenle emlakçılıkta saygınlık kavramı biraz tartışmaya...