29 / 03 / 2024

en ilginç köprüler

en ilginç köprüler

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

İşte dünyanın en ilgi çekici 23 köprüsü!

Köprüler şüphesiz ki ulaşımımız için en önemli araçlardandır. Fakat köprüler sadece ulaşımı sağlamak için inşa edilmiyorlar, mimari açıdan da sanat eseri olmalarıyla büyük değer taşıyorlar. İşte dünyanın en ilgi çekici 23 köprüsü...

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Ocak 2024'te İstanbul'da en çok köprü geçiş ücreti arttı!

İTO tarafından açıklanan rakamlara göre, İstanbul’da Ocak 2024'te fiyatı en çok artan köprü geçiş ücreti oldu. Ocak'ta  giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek fiyatı yüzde 13,92 düşüş göstererek fiyatı en çok gerileyen ürün oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. İşte detaylar... 

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı önümüzdeki hafta idrak edilecek. Peki “Ramazan Bayramı’nda otoyol ve köprüler bedava mı? Bayramda otoyollar ücretsiz mi?” İşte tüm soruların yanıtı!

Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprüler bedava olacak mı? İşte detaylar

Kurban Bayramı’na yaklaşık 10 gün kalmışken, otoyolların ve köprülerin ücretle olup olmayacağı belli oldu.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Tahsin Tarhan: Köprüler kamulaştırılmalı!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kuzey Çevre Otoyolu, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devlete yük olduğunu belirtti..

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

Türkiye’den ve Dünya’dan birçok firmanın ilgi ile takip ettiği 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı’na 150 firma katılım gösterdi. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği fuar büyük ilgi ile karşılandı…

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 9 Ekim'de!

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 9-11 Ekim 2019 tarihlerinde Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek...

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü görücüye çıkıyor!

Türkiye’de ilgiyle beklenen 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı“ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile yeniden ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

en ilginç köprüler Haberi

en ilginç köprüler

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.


1-) CHESAPEAKE KÖRFEZİ KÖPRÜSÜ-MARYLAND



Eğer iki devletin önemli bölgelerini ayıran dev koyları varsa, Maryland’ın yaptığı gibi bir asma köprüye ihtiyaç duyulabilir. Chesapeake Körfezi Köprüsü, Maryland’de Western Shore Bölgesi ve Doğu Shore bölgesini birbirine bağlar.


Köprü, 1952 yılında açıldığında en uzun çelik yapı olma özelliğine sahipti. Maryland eyaletinde trafiği büyütmek için 1973 yılında çalışmalar yapıldı ve köprü 778.3 milyon dolara mal oldu.


2-) TACOMA NARROWS KÖPRÜSÜ- WASHİNGTON



Tacoma Narrows Köprüsü, Tacoma bölgesindeki taşıtlar için gerekliydi 1950 yılında inşa edilen ilk köprü, 10 yıl önce çöktü. Bu köprü, orijinal köprü yerine inşa edildi. Köprünün inşası, 827.7 milyon dolara mal oldu.


3-) COOPER NEHRİ KÖPRÜSÜ-GÜNEY...