28 / 03 / 2024

Enerji sektörünün istihdam artışı

Enerji sektörünün istihdam artışı

Son 1 yılda istihdamın en fazla arttığı iş kolu yaklaşık yüzde 16'lık oranla enerji oldu. Ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar iş kolundaki işçi sayısı 37 bin 247, enerji iş kolundaki işçi sayısı 35 bin 903 arttı

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Döviz kurundaki hızlı artış inşaat sektörünü önemli oranda etkiliyor!

Son dönemde inşaat malzemeleri, enerji fiyatları ve döviz kurunda yaşanan hızlı artışlar, inşaat sektörünü önemli oranda etkiliyor.

İnşaat sektörünün istihdam payı 0.5 puan arttı!

TÜİK verilerine göre istihdam edilenlerin yüzde 7.7’si inşaat sektöründe yer aldı. Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında inşaat sektörünün payı 0.5 puan arttı.

İnşaat sektörünün takibe düşen kredileri yüzde 233,1 arttı!

Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan inşaat ve enerji sektörleri alarm veriyor. BDDK verilerine göre inşaat sektörünün takibe düşen kredileri, son 5 yılda yüzde 233,1 artarak 3 milyar 927 milyon liranın üzerine çıktı.

Güler Sabancı enerji sektörünü değerlendirdi!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Enerjisa ile faaliyet gösterdikleri enerji sektörünü değerlendirdi. Sabancı, “Güneş enerjisi önemli. Bu potansiyelin gelecekte ekonomiye kazandırılacağını inanıyorum” dedi.

İşsizlik sorunu inşaat sektörünün büyümesiyle çözülür!

Yıllık bazda artan işsizlik rakamlarına dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaat sektörünün gelişmesi ve konut satışlarına bağlı olarak sektördeki istihdamın da yükseleceğine dikkat çekti.

Isı yalıtım zorunluluğu yalıtım sektörünü canlandıracak!

Türkiye'nin katlanarak artan enerji ihtiyacı, kentsel dönüşüm ve ısı yalıtım zorunluluğu; krizde bile büyüyen yalıtım sektörünü uçuşa geçirecek. Pazardan daha fazla pay kapmaya çalışan şirketler ise yatırım atağına geçti...

Kuşadası'nda turizm sektörünün sorunları konuşuldu!

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, turizm sektörünün istihdam sorunlarını tartışmak üzere KODER üyeleri ile 17 Şubat'ta Sealight Resort Hotel'de bir araya geldi.

Çatı sektörünün yüzde 6 büyümesi bekleniyor!

Türkiye'de enerji talebinde yaşanan artışla birlikte enerji verimliliğine yönelik çalışmalar da hız kazandı. 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörününün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor.

Enerji sektörünün yatırım ihtiyacı 120-130 milyar doları aşacak!

Türkiye’nin mevcut 55 GW’lik kapasitesini 2023 yılına kadar iki katına çıkarması için yeni güç üretimi alanında yılda 10 milyar dolarlık yatırım yapması gerekiyor. Türkiye’de enerji sektörünün yatırım ihtiyacı 120-130 milyar doları aşacak!

Gayrimenkul sektörünün toplam cirosu 300 milyon dolara ulaştı!

Son yıllarda gayrimenkul sektörü hızla büyüyor ve sektörde yeni iş alanları beliriyor. İşte bu alanlardan biri de gayrimenkul değerleme sektörü. Yaklaşık 7 bin 500 kişiye istihdam sağlayan sektörün toplam cirosu 300 milyon dolara ulaştı.

Yeşil binalar, inşaatın dışında birçok sektörün lokomotifi olacak!

Yeşil binalar, birçok sektörün lokomotifi olacak. ÇEDBİK Genel Sekreteri Birsel: "Yeşil bina, inşaat dışında enerji, sağlık ve çevre sektörlerini de kapsayan daha geniş bir pazarı etkiliyor" dedi...

Enerji sektörünün istihdam artışı Haberi

Enerji sektörünün istihdam artışı


Son 1 yılda istihdamın en fazla arttığı iş kolu yaklaşık yüzde 16'lık oranla enerji oldu. Ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar iş kolundaki işçi sayısı 37 bin 247, enerji iş kolundaki işçi sayısı 35 bin 903 arttı. 


Aynı dönemde istihdamın en fazla azaldığı iş kolu yaklaşık yüzde 10'luk oranla petrol, kimya, lastik, plastik ve ilaç oldu. İnşaat iş kolundaki işçi sayısı 98 bin 287, konaklama ve eğlence işlerindeki işçi sayısı 65 bin 665, petrol, kimya, lastik, plastik ve ilaç iş kolundaki işçi sayısı da 48 bin 529 geriledi.


Ocak 2013-Ocak 2014 arasındaki 1 yıllık dönemde, Türkiye'deki kayıtlı işçi sayısı 718 bin 939 arttı. İşçi sayısındaki yıllık artış oranı yüzde 6,6'ya karşılık geldi. Böylece işçi sayısı 11 milyon 600 bin 554'ü buldu.


Söz...