19 / 04 / 2024

engelli kartları yenilendi mi

engelli kartları yenilendi mi

Daha önceki kartların, kişinin ağır engelli olup olmadığına dair bir ibare içermemesinden hareket geçen bakanlık, ağır engellilerin ve refakatçilerinin ücretsiz seyahat hakkından herhangi bir problemle karşılaşmadan faydalanması için kartları yeniledi

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

Yozgatlı hayırsever Osmanpaşa Aslan'ın evi yenilendi!

Yozgat'ta donmak üzere olan köpeğe ve 6 yavrusuna sahip çıkan engelli Osmanpaşa Aslan'ın evi yenilendi. Hayvanseverler, Aslan'ın evini boyayıp eşyalarını yeniledi.

Dr. Lütfi Kırdar Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası yenilendi!

Büyükada’da bulunan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası yenilendi. Hastane çevresi, yolları ve kaldırımları Belediyemiz tarafından düzenlenerek engelli vatandaşlara ve engelli araçlarına da uygun hale getirildi.

Bozköy Sağlık Evi, baştan aşağı yenilendi!

Torbalı'da ilçesinde, başlatılan proje kapsamında çalışma başlatılan Bozköy Sağlık Evi yenilendi. Sağlık evinin atıl bir durumda olduğunu anlatan Bozköy Muhtarı Mustafa Şen, "Ayda iki defa gelen aile hekimimiz zor şartlar altında hizmet veriyordu" dedi

Vergide engelli indirimi var mı?

Gerçek kişilerine elde ettiği ücret ve/veya kazançları için belli tarihlerde ve belli miktarlarda vergi ödeniyor. Vergilendirme sürecinde bazı indirimler ve muafiyetler söz konusu oluyor. Peki, vergide engelli indirimi var mı?

Umpaş Holding'ten engelli sporculara destek!

Umpaş Holding engelli sporculara destek verdi.Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen spor müsabakalarına katılan Engelsiz Yaşam Merkezi Spor Kulübü kadın sporcularına malzeme yardımı yapıldı.

İPKB engelli öğrencilere depreme dayanıklı okul yapıyor!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, Ataşehir, Bağcılar ve Beyoğlu ilçelerindeki engelli öğrencilere yönelik 3 okulu yıkıp yeniden yapacak.

Manisa Siyekli'nin su şebeke hattı yenilendi!

İçme suyu şebeke hattı yenilendiği için daha kaliteli su içeceklerini belirten Siyekli Mahalle Muhtarı Hüseyin Kırgöz, “Önemli bir sorunumuzu çözdükleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, teşekkür ediyorum” dedi.

Remzi Aydın engelli çocuklar için yaptırılan okulu inceledi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Çırçır’ı gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Bu arada, engelli çocuklar için, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan okulun inşaatını ve Asım Yıldız Parkı’nı da denetledi.

Beylikdüzü'nde 4 bin 550 metrekare parke tretuarı yenilendi!

Engelli bireyler, Beylikdüzü’nde herhangi bir engele takılmayacak. Kaldırım düzenlemelerine başlayan Beylikdüzü Belediyesi, Barış Mahallesi Ada Çiftliği Caddesi’nde toplam 4 bin 550 m2 parke tretuarı yeniden elden geçirdi.

Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü'nün duvarları yenilendi!

Şirintepe ve Yeşiltepe mahalleleri ile Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü arasında yer alan duvarlar yıkılarak, yenilendi. Çalışmaların en geç eğitim-öğretim yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

Yıldırım'a engelli merkezi yapılacak!

Yıldırım Belediyesi, Bursa Müzik Akademisi ile birlikte engelli ve ailelerinin katıldığı Engelleri Sevgiyle Asıyoruz' programı düzenledi. Edebali, kuracakları Engelli Eğitim ve Ticaret Merkezi ile Türkiye'de örnek bir projeye imza atacaklarını söyledi.

Kira gelir vergisi hangi kredi kartları ile ödenebilir?

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri gelir için kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi kredi kartı ile de ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi hangi kredi kartları ile ödenebilir?

engelli kartları yenilendi mi Haberi

engelli kartları yenilendi mi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin ücretsiz seyahat hakkından yararlanırken de kullanabilecekleri ''Engelliler İçin Kimlik Kartları''nı yeniledi. Kartlarda, kart sahibinin ağır engellilik durumu ile ulaşımda refakatçi bulundurma hakkı belirtilecek.


Müsteşar Ahmet Zahteroğulları imzasıyla illere gönderilen duyuruda, 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da yapılan değişiklik hatırlatıldı.


Değişiklikle, engelliler için sağlık kurulu raporuyla yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarının kendilerine ve ağır engellilerin kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere birlikte yolculuk ettikleri refakatçilerine, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı...