29 / 03 / 2024

engelli toki evleri 2017

engelli toki evleri 2017

Konut ihtiyacı olan engelli vatandaşlara özel olanaklar ve kontenjan sunan TOKİ, inşa ettiği evlerde bu kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak için özel mimari düzenlemeler de uyguluyor.

Antalya Engelli Mola Evleri hizmete açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, pandemi nedeniyle kapalı olan Engelli Mola Evleri 5 Ekim Pazartesi gününden bu yana yeniden hizmet verecek.

Antalya Engelli Mola Evleri hayata geçiyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’ye örnek olacak Engelli Mola Evleri Projesi’ni hayata geçiriyor.

Karaman Kırbağı Toki Evleri kura sonuçları tam listesi!

TOKİ'nin Karaman Kırbağı Emekli Grubu Konut Projesi'nin stoklarında yer alan 32 konut için kura çekimi saatler sonra yapılacak. İşte, Karaman Kırbağı Toki Evleri kura sonuçları tam listesi...

Balıkesir Gönen Toki Evleri başvuruları!

Balıkesir Gönen Sarıköy Toplu Konut Projesi dahilinde 6 adet Alt Gelir Grubu konut açık satış usulü satılıyor. İşte, Balıkesir Gönen Toki Evleri başvuruları...

Kırşehir Kaman Toki Evleri kurası!

106 adet konuttan meydana gelen TOKİ Kırşehir Kaman projesinde başvuru dönemi sona erdi. Peki, Kırşehir Kaman Toki Evleri kurası ne zaman?

Emekli Çanakkale TOKi Evleri başvuru bedeli ne kadar?

Toplamda 160 adet dairenin emeklilere özel satışa çıkarıldığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor. Peki Emekli Çanakkale TOKi Evleri başvuru bedeli ne kadar?

Kırşehir Kaman Toki Evleri kura çekilişi 2016!

Kırşehir Kaman Toplu Konut Uygulaması kapsamında hayata geçirilecek olan 106 adet konut için başvuru dönemi 22 Haziran'da başlayacak. İşte, Kırşehir Kaman Toki Evleri kura çekilişi 2016..

Tekirdağ Marmara Ereğlisi Toki evleri başvuru!

232 konutluk Tekirdağ Marmara Ereğlisi Sultanköy alt gelir grubu projesinde yer alan 4 adet konut 6 Haziran'da açık satışa sunulacak. İşte, Tekirdağ Marmara Ereğlisi Toki evleri başvuru tarihi...

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Evleri kura çekilişi ne zaman?

Toplam 425 adet konutun satış çıkarıldığı projede 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'ler için kura çekilişi yapıldı. Peki Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Evleri kura çekilişi ne zaman?

Bilecik Bozüyük Toki Evleri başvuru bedeli!

Toplamda 724 adet konuttan meydana gelen TOKİ Bilecik Bozüyük projesindeki 82 adet konut açık satışa sunuluyor. İşte, Bilecik Bozüyük Toki Evleri başvuru bedeli..

Emekli TOKİ Evleri 2015 başvuru ve şartları neler?

Dar gelirli ve emekliler için TOKİ EVLERİ adı altında piyasadan daha ucuza ev temini sağlanıyor. Emekli ve dar gelirliler için Toki Evleri başvuru şartları neler? Düşük gelirli TOKİ evleri nasıl alınıyor? Şartlar neler? İşte cevabı...

Karabük Safranbolu TOKİ Evleri başvuru!

Karabük Safranbolu TOKİ Evleri başvuru dönemi bugün başladı. Teslimlerin hemen yapıldığı projede 414,92 TL'lik aylık taksitlerle daire sahibi olunabiliyor.

Malatya Darende TOKİ Evleri başvuru!

Malatya Darende TOKİ Evleri başvuru dönemi bugün başladı. Yüzde 15 peşinatla ödeme yapılabilen projede 84,43 metrekare ve 129,62 metrekare olarak tasarlanan daireler bulunuyor.

engelli toki evleri 2017 Haberi

engelli toki evleri 2017

TOKİ’nin konut satışlarında özel şartlar sunduğu bir diğer kesim Engelliler. Projelerinde, fiziksel çevrenin engelliler için de ulaşılabilir ve yaşanabilir kılınması hedefini gözeten TOKİ, konut tasarımlarına bu hassasiyeti yansıtmaya çalışıyor. İmar Kanunu ve engellilerin hayatını kolaylaştıran tüm yönetmelikleri uygulayan TOKİ, engelli vatandaşların konutlara rahat ulaşımını sağlayacak bina giriş rampaları, bina içinde zemin kat kotuna ulaşım kolaylığı, tüm kapıların 90 santimetre, koridorların ise 115 santimetre olması, asansörlerin tekerlekli sandalye kullanımına uygunluğu, merpenlerin her iki tarafında korkuluk ve küpeşte bulunması gibi gereklilikleri göz önünde bulunduruyor. Uygulamalarda, kurumsal standartlara uygun olarak proje sahasında mutlaka yüzde 6 ile 8 eğimli olacak şekilde engelli rampaları yapılıyor.


TOKİ, talep olması halinde bu kategorideki kişilerin satın alacakları dairede kişiye özel düzenlemeler de yapabiliyor. Bu doğrultuda, banyo ve mutfaklarına...