19 / 04 / 2024

Erkan Karakaya kentsel dönüşüm

Erkan Karakaya kentsel dönüşüm

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi Erkan Karakaya, “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi” hakkındaki kanunun amacından çok arsa rantını artırarak kentte yık­yapı teşvik ettiğini söyledi.

Zy Kentsel Yapı Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Zy Kentsel Yapı Mimarlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Özgen tarafından kuruldu.

Narlıdere için kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Adayı CHP’li Erkan Karasu, yeni dönemde hayata geçireceği vaatlerini anlattı. Karasu, ''Kentsel dönüşüm önceliğimiz olacak” diye konuştu.

Nilüfer'deki kentsel dönüşüm sorunu TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer'deki kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarını TBMM'ye taşıdı. 

Bursa'nın kentsel dönüşüm sorunu TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Nilüfer'in kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Kentsel dönüşümle 60 yıllık sorun çözülüyor!

Harmoni Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Eğitim ve Araştırma Müdürü Erkan Sümer, kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Gecekondu değil, mühendis eli değmiş binalar yıkılıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi Erkan Karakaya, “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi” hakkındaki kanunun amacından çok arsa rantını artırarak kentte yık­yapı teşvik ettiğini söyledi.

Ordu Subaşı kentsel dönüşümle yenilenecek!

Subaşı Mahallesi Muhtarı Merve Karakaya, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, mahallemiz için kentsel dönüşümü gündemine almıştır. Subaşı’nın buna kesinlikle ihtiyacı vardır.” dedi.

P2 Kentsel Tasarım Peyzaj Mimarlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

P2 Kentsel Tasarım Peyzaj Mimarlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, Ayça Keskin ve Fatma Betül Karakaya ortaklığıyla 50 bin sermaye ile 27 Mayıs'ta Beyoğlu, Hacımimi Mahallesi'nde kuruldu.

Erkan Subaşı: Bursa'nın acilen deprem haritası çıkarılmalı!

Deprem haftası dolayısı ile MHP Yıldırım İlçe başkanı Erkan Subaşı yapmış olduğu açıklamada Bursa'da olduğu gibi Yıldırım'da aktif bir fay hattı geçtiğini söyledi. Subaşı: "Afet riskli alanlarda kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Kentsel dönüşüm mevcut sorunları azaltıyor!

Demokrat Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Erkan Nigiz bugünkü yazısında kentsel dönüşümü ve İzmit'teki yapılaşmayı anlattı. İşte o yazı...

Erkan İnşaat Fikirtepe Projesi: Pırlanta Göztepe!

Erkan İnşaat Fikirtepe projesi Pırlanta Göztepe, Mayıs 2017'de teslim ediliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yükselen Pırlanta Göztepe projesinde fiyatlar 540 bin 65 liradan başlıyor. Projede

Kentsel dönüşüm altyapı sorunlarına çözüm olabilecek mi?

Kentsel dönüşüm çarpık kentleşmeye çözüm olacak mı? Mülk sahiplerinin hakları nasıl korunabilir? Wise TV’ye konuşan Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya kentsel dönüşümde gelinen noktayı ve yapılması gerekenleri anlattı.

Kentsel dönüşüm çarpık kentleşmeye çözüm olacak mı?

Kentsel dönüşüm çarpık kentleşmeye çözüm olacak mı? Mülk sahiplerinin hakları nasıl korunabilir? Yatırımcılar hangi yolu izlemeli? Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili konuştu..

Erkan Karakaya kentsel dönüşüm Haberi

Erkan Karakaya kentsel dönüşüm

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi Erkan Karakaya, “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi” hakkındaki kanunun afet riski olan yerlerde Kentsel dönüşüm yaparak o bölgedeki afetin vereceği zararı azaltmayı amaçlamasından çok arsa rantını artırarak kentte yık­yapı teşvik ettiğini söyledi. Karakaya, “Bu kanunun amacı Türkiye’nin temelinde var olan inşaat sektörünü hızlandırmak, geliştirmek başka amaç yok. Afet yalnızca yasanın adında kalmış. Kentsel dönüşüm, imarlı, mimar-­mühendis eli görmüş binaların yık­yapına dönüştü.”dedi. Karakaya, Kentsel dönüşümle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. 10­15 yıllık binaların yıkılarak yenilenmesinin Kentsel dönüşüm olmayacağının altını çizen Karakaya, Dağlıoğlu ve Mestanzade gibi mahallerin akıbetinin ne olacağını sordu. 


MÜHENDİS ELİ DEĞMİŞ BİNAYI YIKIYORLAR! 

Yasa çıkmadan önce de meslek odası olarak çok fazla müdahil olduklarını dile getiren Karakaya, “Sürecin buraya geleceğini söylemiştik....