20 / 04 / 2024

ev almak için doğru zaman mı

ev almak için doğru zaman mı

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Konutta maliyetler yüzde 300 arttı! Ev fiyatları coştu!

Mart 2021 ve Mart 2022 döneminde, çimentonun tonu 250 TL'den yüzde 300 yükselerek bin TL olurken, betonun metreküpü 220 TL'den yüzde 300 yükselerek 800 TL'ye çıktı. Peki bu durum konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Konut almak isteyenler harekete geçmeli!

Wen Gayrimenkul Uzman Danışmanı Ali Çiçek konut almak isteyen vatandaşları uyararak, "Konut almak isteyenler harekete geçmeli" dedi.

Ev almak için bugün doğru zaman mı?

Kurlardaki artışın inşaat sektörüne de yansıdığını belirten sektör temsilcileri, konut almak isteyenlere 'doğru zaman' uyarısında bulundu.

Gayrimenkul sektöründe alım satımlar hareketlendi!

Redstone'un basın toplantısında açıklamalarda bulunan Redstone Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, gayrimenkul sektörüyle ilgili de konuştu. Evrim Kırmızıtaş Başaran, şu an gayrimenkul sektöründe fırsatların olduğu bir dönemde bulunduğumuzu belirtti.

Ev fiyatları 2022'de yüzde 50 artacak!

Ev fiyatlarının tırmanışına devam edeceğine vurgu yapan sektör temsilcileri, “Ev almayı planlayanlar artışlardan etkilenmemek için ellerini çabuk tutmalı. Bu rakamlarla konut bulmak zorlaşacak” diye konuştu.

Ev fiyatlarındaki artış durmayacak!

Tüm dünyada koronavirüs salgınıyla beraber emtia fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ev fiyatlarının ciddi şekilde artması öngörülerini artırdı. Peki sektör temsilcileri ne diyor? Konut fiyatları artmaya devam edecek mi?

Konut arzı kira fiyatlarını ikiye katladı!

Konut stoğunun azalmasıyla birlikte kiralık ev bulmak bir hayli zorlaştırdı. Hal böyle olunca arz eksikliği kira fiyatlarının çıkmasına neden oldu.

Ertelenen nikahlar konut ve kira fiyatlarını yükseltti! 

Son aylarda konut fiyatlarında ve kiralarında gözle görülür büyük bir artış yaşanıyor. Finans Uzmanı Dr. Hakan Yıldırım, nikahlardaki ertelemelerin konut fiyatlarını yükselttiğini dile getirdi. 

Satılık ve kiralık ev fiyatları rekora koşuyor!

Son zamanlarda konut satış ve kira fiyatlarında görülen ciddi yükselişler alım gücünün gerilemesine neden oldu. Peki konut sektöründe neler oluyor? Fiyatlar ne olacak?

Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Ev sahibi olma hayatı kuran bir çok vatandaş 'Şimdi ev almak için doğru zaman mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Vatandaşlar tarafından konut kredisi faizleri ilgiyle takip ediliyor. Peki bankaların konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte bankaların konut kredisi faiz oranları...

Konut son zamanların en güvenli limanı oldu!

Enflasyonun yüksek olduğu sürelerden geçiliyor ve enflasyonun bu yüksek seyrini koruyacağı öngörülüyor. Peki bu ortamda yatırımlar nasıl yönlendirilmeli?

Konut sahibi olmayı hangi unsurlar etkiliyor?

2020 gelir ve yaşam koşulları araştırması, Türkiye genelinde ev sahipliği oranının gerilediğini gözler önüne serdi. Uzun seneler yüzde 59-61 seviyesinde seyreden ev sahipliğindeki gerileme neden yaşanıyor? Konut sahibi olmayı hangi unsurlar etkiliyor? İşte ayrıntılar...

Konut yatırımı mı arsa yatırımı mı daha mantıklı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen'e gelen soruda, kendi evinde oturduğunu belirten okuyucu, elinde bir miktar para bulunduğunu, bu para ile yatırım amaçlı yeni bir konut mu yoksa arsa mı almasının mantıklı olduğunu sordu.

Altın birikimiyle konut almak mantıklı mı?

Altın hem korunma hem de yatırım aracı olarak kullanılıyor. Peki altınları satıp ev almak mantıklı mı?

Ev almak için bekleyen 3 milyon kişi var! Kredi faizleri düşürülmeli!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut almak için bekleyen 3 milyon kişinin olduğuna dikkat çekerek, bu sene satışların artırılmasına ilişkin kampanyaların hayata geçmesini beklediklerini belirtti. İşte Özyurt'un o açıklaması...

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

Konut almak için şimdi doğru zaman mı? Ev fiyatları düşecek mi? 

Ev almak isteyen vatandaşlar, fiyatlarda gerileme olup olmayacağını merak ediyor. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?

Bu veriler şok edecek! Asgari ücretli 2 odalı bir ev almak için kaç sene çalışmak zorunda?

Türkiye genelinde konut fiyatlarında tarihinde görülmediği kadar pahalılaştı. Peki bu durumda asgari ücretle çalışan bir kişi ortalama 2 odalı bir ev almak isterse ne kadar çalışmak zorunda kalacak? İşte o hesabın ‘pes’ dedirten sonucu!

İlk ev tapusu nasıl alınır? Ev tapusu almak için ne gerekiyor?

Ev alan kişiler, evi satan kişinin üzerindeki tapuyu kendi üzerine alır. Tapuyu almak için de Tapu Genel Müdürlüğü’nde yapılacak belli başlı işlemler bulunmaktadır. İşte o işlemlere dair detaylar!

Ev alacaklar dikkat! Resmen açıklandı! Konut almak için şu an doğru zaman mı?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve konut almak için doğru zaman olup olmadığını kaleme aldı. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? İşte ayrıntılar...

Asgari ücretliler 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Ev alacaklar dikkat!

Bir asgari ücretli çalışanın 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmadı gerektiği merak ediliyor. Peki asgari ücretli bir çalışan 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Asgari ücretli çalışanın bir ev alması için gerekli süre son 13 senede nasıl değişti? İşte ayrıntılar...

TOKİ'den ev almak için kredi çekenlere kötü haber! Çalışmalar durduruldu

TOKİ'den ev almak için kredi çekerek borca giren hak sahipleri 2 yıl önce anahtar teslim edileceği söylenen konutlarını alamadı. TOKİ'nin inşaat yaptığı alanda zemin kayması tespit edildiği iddia edildi çalışmalar durduruldu ev bekleyen hak sahipleri mağdur oldu.

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Ev sahibi olma hayatı kuran bir çok vatandaş 'Şimdi ev almak için doğru zaman mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Vatandaşlar tarafından konut kredisi faizleri ilgiyle takip ediliyor. Peki bankaların konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte bankaların konut kredisi faiz oranları...

Ev sahibi olmak için şimdi doğru zaman mı?

Ev alacak vatandaşlar, kredi faizlerinin ve konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini araştırıyor. Aynı zamanda konut almayı düşünenler, şu an ev almak için doğru zaman mı sorusunun yanıtını da merak ediyor. İşte bu soruların yanıtları...

ev almak için doğru zaman mı Haberi

ev almak için doğru zaman mı

Denge Değerleme’nin DÜNYA için  gerçekleştirdiği araştırmada, bir konut yatırımının kiraya verilmesi durumunda kaç senede kendini amorti ettiği belirlendi. Son 1 senede ev fiyatlarının rekor düzeyde arttığı kaydedildi.  Talepte ve inşaat maliyetlerinde görülen hızlı artış, satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki yükselişin temel nedeni olarak ön plana çıkıyor.

Büyükşehirlerden başlayan bu fiyat  yükselişlerinin büyük kentlerle sınırlı olmadığı Türkiye genelinde fiyatların makul seviyede olduğu şehirlerde dahi, 3 oda 1 salon sıfır evlerin fiyatlarının 1 milyon lira bandına yaklaştığı belirlendi. 

Peki konut sektöründe son durum ne? Konut yatırımlarında geri dönüş süresi ne kadar? İşte ayrıntılar...


 

Piyasada boş durumdaki evlerin kiraları, arz - talep yetersizliği sbeebiyle günden güne hızlıca artarken, bu durumun bir sonucu olarak mevcut kiralamalara da yansıdığı, pek çok kiracı ile ev ahibi...