19 / 04 / 2024

Ev kontratı nasıl yapılır

Ev kontratı nasıl yapılır

Evinizi kiraya vermeniz halinde, kiracınız ile resmi bir sözleşme imzalamanız, yaptığınız anlaşma şartlarını bu sözleşmede belirtmeniz gerekiyor. Peki ev kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Ev kontratı nedir?

Kiralama işleminin hukuken gerçekleşebilmesi için ev sahibi ile kiracı arasında ev kontratının imzalanması gerekiyor. Peki ev kontratı nedir, detayları haberimizde...

Ev kontratı nasıl yapılır?

Bir konut kiraladığınızı farz edelim. Söz konusu kira işlemi için kontrat imzalanması gerekiyor. Peki ev kontratı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır? Prefabrik ev kredisi nasıl alınır?

Prefabrik ev yaptırmak isteyen ancak nasıl yaptıracağını bilemeyen vatandaşlar, devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır? şeklinde araştırmalara başladı. İşte bu konuda merak edilenler!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu, hisseli ev genellikle miras yolu ile aile içinde çocuklara veya akrabalara kalabilir. Ancak bu tapu çoğu zaman sorun teşkil eder. Peki Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır? İşte detaylar!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu pek çok kişinin korkulu rüyası olabilir. Peki böyle bir durumda hisseli tapu nasıl ayrılır, ayrılabilir mi? İşte hisseli tapuya dair merak edilen detaylar!

Konut piyasasında alarm zilleri çalıyor. Ev fiyatları nasıl etkilenecek?

Küresel konut piyasası karıştı. Türkiye'de de konut piyasası durdu. Konut  fiyatları nasıl etkilenecek? Konut fiyatları düşecek mi? Düşecekse ne zaman? Ucuz kredi dönemi geri gelecek mi?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Babadan ev tapusu nasıl alınır?

Tapu geçişlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte Babadan ev tapusu nasıl alınır? sorusunun detaylı yanıtları!

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır? 10 yıl vadeli kredi kimlere verilecek? 

0.99 faiz oranlı konut kredisi başvuruları en çok merak edilen konulardan oldu. Peki 0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır? 10 yıl vadeli kredi kimlere verilecek? İşte ayrıntılar...

Ev kiraları nasıl düşürülür?

Kiralarda meydana gelen fahiş artışlar nedeniyle kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar gittikçe büyüyor. Peki, kira ücretleri nasıl düşürülebilir? İşte detaylar...

Ev kontratı nasıl yapılır Haberi

Ev kontratı nasıl yapılır

Ev kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Ev kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasında düzenleniyor. Tarafların noter huzurunda imzaladıkları bu sözleşme, notere gidilmeden bir şahit huzurunda da imzalanabiliyor. Buna göre ev kira sözleşmesi nasıl yapılır diyorsanız hemen bir örnek ile yanıtlayalım.


Ev kira sözleşmesi kapsamında, yapılan anlaşmaya dair tüm bilgilerin ve taraflar ile ilgili kimlik ve iletişim bilgilerinin belirtilmesi gerekiyor. Sözleşmede gayrimenkule dair bilgilere de yer veriliyor.


Evin o anki durumu, demirbaşların durumu, evin kiracıya ne şekilde teslim edildiği ve kiracıdan nasıl teslim alınacağı hususu sözleşmede belirtiliyor.


Ayrıca, kiralama bedeli, kira artış oranları ve kiranın nasıl-ne zaman ödeneceği hususu da ev kira sözleşmesinde net bir şekilde belirtiliyor.


Ev kira sözleşmesi örneği:

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç...