19 / 04 / 2024

ev pansiyonculuğu

ev pansiyonculuğu

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede illegal olarak evlerini kısa süreli kiraya verenler konusunda tespit çalışmaları olduğunu belirterek, "Eski Fatih dediğimiz bölgede kesinlikle kısa süreli evlerini kiraya verenlerin önüne geçeceğiz.

Sığacık'ta ev pansiyonculuğuna destek!

Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi'nin çehresi belediyenin hazırladığı ve finansmanını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı projeyle değişti. Proje kapsamında 500 yıllık 200 üzerindeki tarihi ev yenilenerek turizme kazandırıldı.

Ev alma hayali kuranlara flaş uyarı: Deprem riski olmayan yerlerde ev fiyatları uçacak!

Hem kiralık hem satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, ev sahibi olmak isteyenleri de kiraya çıkacakları da zorluyor. Peki konut fiyatları ne olacak? 

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Borçlanarak mülk almak kazandırır mı? Uygun faizli konut kredisi gelirse kaçırmayın!

Yeni bir ev alacaklar 'Şu an konut kredisi kullanmak mantıklı mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 11,5 bin takipçili Hilmi Bozdağ isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracı mağduru ünlü doktordan bir isyan daha: Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla sık sık gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 1 Şubat'ta duruşması olduğunu söyleyerek, "Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne." dedi.

Kira anlaşmazlıklarda yeni sistem resmen boyut atlatacak: Çoğu ev sahibi ve kiracının bundan haberi yok!

Türkiye'de ev sahibi ile kiracı arasındaki sorunlara 1 Eylül tarihi itibarıyla arabuluculuk sistemi bakıyor. Çoğu kimsenin bilmedi yeni uygulama söz konusu siteme boyut atlatacak. Peki nasıl? İşte detaylar...

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

Türkiye'de son iki senede kira ve ev fiyatları uçtu. Bu konuda harekete geçen hükümet yürürlüğe girecek birçok konu için harekete geçti. Bakan Mehmet Şimşek, fahiş kira ve konut fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan sert uyarı: Ev fiyatları uçar ve insanlar evsiz kalır

Sosyal medyayı oldukça aktif kullanan ve Twitter'da yazdıklarıyla sık sık gündeme gelen Özgür Demirtaş yeni bir paylaşımda bulundu. "Serbest ekonomiye müdahale her zaman kötü sonuçlanır" diyen ünlü ekonomist, "ev fiyatları uçar ve insanlar bir süre sonra evsiz kalır" diye uyarıda bulundu. İşte detay

50 metrekare prefabrik ev fiyatı ne kadar? 5 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik ev fiyatları şu aralar sık sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Bankalar resmen duyurdu! Bu son dakika rakamlarını gören inanamadı! Ev alacaklar şu an bakın! 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan yükselişler ev sahibi olmayı zorlaştırdı. Konut almak isteyen vatandaşlar konut kredisine yöneliyor. Peki en düşük konut kredisi faizi veren bankalar hangileri? İşte Ziraat, Akbank, Garanti, Vakıfbank, QNB, İş Bankası tek tek resmen açıkladı.

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Kiracıların birçoğu bunu bilmiyor! Hem ev sahibi hem de kiracı borçlu çıkabilir! İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren bazı noktalar gündeme geldi. Kiracıların birçoğu hatta ev sahiplerini de ilgilendiren önemli bir husus konuşuluyor. İşte detaylar!

ev pansiyonculuğu Haberi

ev pansiyonculuğu

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede illegal olarak evlerini kısa süreli kiraya verenler konusunda tespit çalışmaları olduğunu belirterek, "Eski Fatih dediğimiz bölgede kesinlikle kısa süreli evlerini kiraya verenlerin önüne geçeceğiz. Buna müsaade etmeyeceğiz." dedi.


Demir, Fatih Belediyesi'nin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ile yürüttüğü '"günlük kiralık evler" ile ilgili çalışmaya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 2012 yılında Turizm Denetim Sistemi kurulduğunu söyledi.


Günlük kiralamayla ilgili yerinde tespit yapıldığını ifade eden Demir, "İnternet sitesi üzerinden yapılan satışlarda, gerçek olanla satış yapılan yer arasında farklılık olduğunu gördük. Türkiye'ye ve Tarihi Yarımada'ya gelen insanların kandırıldığını gördük. O anda yaptığımız çalışmada 690 iş yerini kapattık. Bunların hiçbiri kayıtlı ve ruhsatlı değildi. Bunu 2012 yılında yapmıştık." diye konuştu.


Demir, Türkiye'de "ev pansiyonculuğu" ile ilgili bir...