16 / 04 / 2024

ev sahibi kontratı

ev sahibi kontratı

Ev sahiplerinin peşine düşen Maliye , bütün illerde kiracı ları yakın takibe aldı. Belediyeler, elektrik dağıtım şirketleri, PTT, banka ve tapudan alınan bilgiler doğrultusunda kiracı envanteri yeniden çıkarılıyor.

Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve mülk sahibi arasında kontrat yapılmaz ise ne olur? Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir? İşte merak edilen detaylar!

Ev sahibi kiracı kontratı örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira kontratı imzalanıyor. İşte, ev sahibi kiracı kontratı örneği!

Kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, ev sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşmaya dair kira kontratı imzalanıyor. Peki, kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur?

Ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Mesken kiralamalarında mal sahibi ve kiracı arasında imzalanan resmi belgeye kira kontratı deniyor. Peki, ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kira kontratında belirtilen hükümlere tarafların uyması gerekiyor. Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan, taşınmaz ile ilgili bilgilerin yer aldığı ve resmi bir nitelik taşıyan belge kira kontratı olarak tanımlanıyor. Peki, ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Ev sahibi kiracı tahliye davaları!

Belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, Ev sahibi kiracı tahliye dava gerekçeleri nelerdir?

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre ev sahibi apartmandan atılabilir mi? Nasıl atılır? İşte yanıtı...

Mahal Sancaktepe’de teslim yılında hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Denge Yapı, Sancaktepe’de hayata geçirdiği Mahal Sancaktepe projesinde hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Hayatın 9 ay sonra başlayacağı projede tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Yakup Odabaşı: Gölbaşı'nda dar gelirli aileler ev sahibi olacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı' nın, yeni dönem için hazırladığı " Konut Projesi " ile Gölbaşı' nda dar gelirli 1.000 aile ev sahibi olacak...

ev sahibi kontratı Haberi

ev sahibi kontratı

Elektrik ve su gibi aboneliklerde kira kontratı istendiğine dikkat çeken Maliye bürokratları, tüm ev sahiplerinin bilgisinin sisteme işleneceğini kaydetti. Bilgiler sisteme işlendikten sonra beyanname vermeyenler kolay tespit edilecek. Mektup gönderiminin ardından vergisini ödememekte ısrar edenlere ceza kesilecek.


Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ) beyanname sayısını artırmak için 1 milyon 200 bin mükellefe mektup gönderen Gelir İdaresi Başkanlığı, uygulamasını bu yıl da devam ettirecek. Vergi dairesi başkanlıkları, mektupların gönderim işlemlerini henüz sonuçlandırmadı. Konut kirası geliri elde eden ev sahiplerinin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarını aşmaları durumunda vergi dairesinin kapısını çalması gerekiyor. 2 bin 800 liranın üzerinde yıllık kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi zorunlu. İstisna tutarının düşülmesinin ardından kalan miktar için Gelir Vergisi dilimine göre vergilendirme yapılıyor.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in özel önem...