18 / 04 / 2024

evin net metrekaresi

evin net metrekaresi

Size söylenen evin metrekaresi ile evin gördüğünüz büyüklüğü birbirini tutmuyorsa, size söylenen metrekare brüt metrekaredir. Brüt metrekare hesabına kullanılmayan alanlar da eklenir. Peki evin metrekaresi nasıl hesaplanır?

Brüt net metrekare hesaplama!

Gayrimenkulün brüt alanı kesin olarak tespit edilemiyorsa, net alanın yüzde 15-25 fazlası brüt alan olarak kabul edilebilir. Brüt net metrekare hesaplama nasıl yapılıyor? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Evin net metrekaresi nasıl hesaplanır?

Evin net metrekaresi nasıl hesaplanır?: Evinizin net metrekaresini bulmak için, evdeki duvar kalınlıkları, merdiven ve asansör boşlukları, elektrik şaftları gibi kullanılamayan alanları hesaptan çıkarmanız gerekiyor....

Projelere net-brüt alan zorunluluğu!

Yapılan düzenlemeye göre artık mimari projelerde brüt ve net yüz ölçümü bilgisi aranacak. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "Yeni tapu senetlerinde proje metrekaresi olarak açılan bölümde bağımsız bölümlerin mimari projelerindeki brüt ve net yüz ölçümleri yer alacak" dedi.

Evin net alanı hesaplaması!

Net metrekare de iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılıyor. Dış net metrekare konutun dış duvarları dahil toplam metrekaresini kapsıyor. Peki, evin net alanı hesaplaması!

Boğaz gören evin metrekaresi 12 bin dolar!

tiler, Bebek, Ulus, Tarabya, İstinye, Yeniköy, Kalamış, Fenerbahçe ve Suadiye gibi bölgelerde yer alan eski binaların metrekaresi 2 bin 500 dolardan, yeni yapılan projelerdeki konutların metrekaresi ise 4 bin dolardan başlıyor.

Evin net alanı nasıl hesaplanır?

Bir evin net ve brüt olmak üzere iki farlı metrekare hesabı yapılabiliyor. Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan olarak ifade ediliyor. Peki, evin net alanı nasıl hesaplanır?

Evin brüt alanı nasıl hesaplanır?

Evin kullanılabilen tüm alanları net metrekareyi söylerken, brüt metrekareye kullanılamayan alanlar da dahil ediliyor. Peki, evin brüt alanı nasıl hesaplanır? İşte planlı alanlar yönetmeliği esasları..

Konutlar net metrekareye göre satılacak!

Mesken alım satımlarında sıklıkla karşılaşılan problemler arasında projede görülen metrekare ile evin gerçek metrekaresinin birbirinden çok farklı olması yer alıyor. Yeni Kanuna göre artık konutlar net metrekareye göre satılacak...

Konutta net metrekare yasası!

Net metrekare evin duvarları arasında süpürülebilir kısmını söylerken; brüt metrekare süpürülemeyecek alanları da hesaplamaya dahil ediyor. Henüz tasarıda olan konutta net metrekare yasası satışlarda yaşanan metrekare kargaşasının önüne geçmeyi hedefliyor

Evin metrekare hesabı nasıl yapılır?

Evin metrekare hesabı brüt metrekare ve net metrekare şeklinde iki türde yapılır. Peki, Evin metrekare hesabı nasıl yapılır? İşte Evin metrekare hesabı formülü aşağıda yer alıyor.

Dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır?

Konutlarda metrekare hesabı iki şekilde yapılıyor. Bunlar brüt metrekare ve net metrekaredir. Dairenin metrekare hesabı iki şekilde yapılıyor. Peki Dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır? İşte dairenin metrekare hesabı..

Arsa tapulu evin devri!

Arsa tapulu evlerin tapu belgesinde; Konutun ya da işyerinin metrekaresi değil, konut/işyeri başına düşen arsa miktarı yazılıyor. Peki Arsa tapulu evin devri nasıl olur? İşte yanıtı...

Teslimde evin metrekaresi aynı değilse ne yapmalı?

Konut satış sözleşmeleri ve müteahhit ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde taraflar arasında metrekare uyuşmazlığı sorunu da yaşanıyor. Peki, teslimde evin metrekaresi aynı değilse ne yapmalı?

Odanın metrekaresi nasıl hesaplanır?

Metrekare hesaplama, konutunuzun net metrekaresini bulabilmeniz için, konutun içinde bulunan tüm alanların net metrekare değerlerinin bulunması ve bulunan bu değerlerin toplanması gerekiyor. Buna göre bir odanın metrekaresi nasıl hesaplanır?

Net metrekareye dahil alanlar!

Net metrekare, bilindiği üzere brüt metrekarenin aksine evin kullanılabilen gerçek alanını söylüyor. Peki hangi alanlar net metrekareye dahil ediliyor? İşte konutta net metrekareye dahil alanlar...

evin net metrekaresi Haberi

evin net metrekaresi

Evin metrekaresi nasıl hesaplanır?

Konut alım satım işlemlerinde sıklıkla karşılaşılan sorunlar arasında evin metrekare hesabı bulunuyor. Genellikle evin metrekaresi olarak "brüt metrekare" söyleniyor. Ancak, brüt metrekare kapsamında evdeki duvar kalınlıkları, merpen ve asansör boşlukları, elektrik şaftları gibi kullanılamayan alanları da kapsadığı için ev sandığınızdan daha küçük olabilir. Bu nedenle evin net metrekaresini hesaplamanız gerekecek. Evin net metrekaresini bulmak için ise kullanılmayan alanların metrekaresini size söylenen hesaptan düşmeniz yeterli olacak..


Evin metrekare hesabı ile ilgili yasal hükümler ise Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında ele alınıyor. Yönetmeliğe göre, bağımsız bölümün net alanı ve brüt alanı şu şekilde tarif ediliyor:


Bağımsız bölüm net alanı

Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alandır. Bu alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva...