19 / 04 / 2024

EXPO 2016 Antalya

EXPO 2016 Antalya

EXPO 2016 Antalya’nın 6 aylık süresinin ekim ayında biteceğinin anımsatılması üzerine değerlendirmelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “EXPO’nun başına gelmeyen kalmadı. Darbe girişimi, Rusya krizi ve terör olayları hepsi etkiledi” dedi.

Expo 2016 Antalya’daki Tayland Pavilyonu açıldı!

57 ülkenin katılımıyla düzenlenen EXPO 2016 Antalya’nın resmi katılımcılarından Tayland tarafından ’Thai Evi’ şeklinde yapılan pavilyonun resmi açılışı törenle gerçekleştirildi.

Medeniyetin beşiğinden EXPO 2016 Antalya’ya geçiş!

M.Ö. 3. yüzyıldan itibaren yüksek bir medeniyet yaşamış olan Perge antik kentinin hemen yakınında bugün Expo2016’nın 110 metre yükseklikteki muhteşem kulesi yükseliyor

EXPO 2016 Antalya'daki iş güvenliği hassasiyeti Türkiye'ye örnek!

EXPO 2016 Antalya'nın sergi alanı inşası için 9 bin 177 dakikada sadece 1 iş kazası gerçekleştiğini savunan Tolga Aslan, kaza rakamlarından yola çıkarak Türkiye'deki inşaat çalışmalarına örnek olacak cinsten ifadelerini kullandı.

Expo Kulesi'nin yeni adı Turkcell Kule oldu!

EXPO 2016 Antalya'nın simgelerinden 100.7 metrelik 'Expo Kulesi'nin yeni adı 'Turkcell Kule' oldu. Amfi tiyatronun adı ise Turkcell Amfi Tiyatro diye değiştirildi.

Tayyar Akkurt: 120 metre olan Expo kulesi sembol proje oldu!

8 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Expo 2016 Antalya, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 23 Nisan’da başlıyor. Resmi açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı fuar için 120 metrelik özel kule yapıldı

Aksu Çayı'nda ıslah çalışmaları yüzde 70 tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Aksu Çayı ıslahı taşkın koruma inşaatının yüzde 70'inin tamamlandığı bildirildi.

Antalya OSB, EXPO 2016 Antalya'da 500 metrekarelik bahçe oluşturacak!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), EXPO 2016 Antalya'da 500 metrekarelik kurumsal bir bahçe oluşturmak için hazırlıklara başladı.

Taca İnşaat, Dubai Expo’ya odaklandı!

Expo 2016 için 200 milyon liralık yatırım yapan Taca İnşaat, Dubai Expo’ya odaklandı. Birkaç ay içinde ihaleye çıkılacağını söyleyen Tayyar Akkurt, “El Maktum’un oğlu ile ortak şirket kurduk. Hazırlanıyoruz” dedi

Antalya EXPO 2016 hazırlıkları tamamlanıyor!

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya kapsamında, 18 kilometrelik raylı sistem tamamlanarak, 22 Nisan'da hizmete sunulacak.

Antalya EXPO'da inşaat faaliyetlerinin yüzde 95'i tamamlandı!

Maliyeti yaklaşık 1,7 milyar lira olan EXPO'da inşaat faaliyetlerinin yüzde 95'i tamamlanmış durumda bulunuyor. Bitkilendirme çalışmaları süren alanda 1 Nisan itibarıyla tüm hazırlıkların bitmesi bekleniyor.

EXPO 2016 Antalya'daki kongre merkezinde sona gelindi!

Türkiye'nin en büyük kongre merkezinde sona gelindi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, “Türkiye'nin en büyük oditoryumuna sahip 5 bin 3 kişilik kongre merkezi ile turizmin çeşitlenmesi sağlanacak” dedi.

İngiltere tarihi bahçeleriyle EXPO 2016 Antalya'ya katılacak!

EXPO 2016'ya katılma kararı alan, ilk EXPO'nun ev sahibi İngiltere, tarihi bahçeleriyle EXPO 2016 Antalya'da yer alacak. Machin EXPO 2016'nın çok büyük bir proje olduğunu ifade etti

EXPO 2016 Antalya sergi alanı inşaatlarında sona gelindi!

Sergi alanında inşaatların bitmek üzere olduğunu ve bahçecilikle ilgili çalışmaların yapıldığını kaydeden İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Raoul Curtis Machin, "Burada İngiltere'nin bahçelerini sergileyeceğiz." dedi.

EXPO, Antalya’yı uçuracak!

23 Nisan'da kapılarını açacak olan EXPO 2016'nın hazırlıkları tam gaz sürüyor. Bütçenin 1.5 milyarı aşması beklenirken, etkinliğin Antalya turizmine büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

EXPO 2016 düğün salonuna mı çevrildi?

Antalya Aksu'da 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen EXPO 2016’nın düğün salonuna çevrildiği iddia edildi.

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları Fuarı açılıyor!

Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı 4 Ekim'de başlayacak. Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları Fuarı açılıyor.

Cm Expo İş-İnşaat Makineleri Fuarı 4 Ekim'de Antalya'da!

Cm Expo İş-İnşaat Makineleri ve Ekipmanları Fuarı 4 Ekim tarihinde Antalya’da başlıyor. Fuarın lansmanı Ankara’da yapıldı.

Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları Fuarı 4-7 Ekim'de!

Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı 4 Ekim'de başlayacak. Fuar 7 Ekim'e kadar devam edecek.

Antalya EXPO alanına otel mi yapılacak?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO alanının turizme katkı sağlayacak biçimde değerlendirilebileceğini belirtti. Çelik, 'atıl' alana otel yapılabileceğini söyledi.

Antalya EXPO özelleştiriliyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilen EXPO 2016 Antalya alanı için Bakan Faruk Çelik, özelleştirilerek, turizme katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

ERA, Antalya Franchise Expo Eurasia Fuarı’na katılıyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye, 18-21 Mayıs tarihleri arasında ‘Antalya Bayilik Fuarı - Franchise Expo Eurasia Fuarı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Dünyanın en büyük franchise firmaların katılacağı fuarın hem ülke, hem de Antalya ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

EXPO 2016 Antalya özelleştiriliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "EXPO 2016 Antalya yeni bir sürece girdi. Bu alan özelleştirme kapsamına alınmış bulunuyor." şeklinde açıklama yaptı.

Antalya Kepez'deki gayrimenkulün 2016 değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Şirket portföyünde yer alan Antalya İli Kepez İlçesinde bulunan parsellere ilişkin 2016 Yıl Sonu değerleme raporunu yayınladı.

Deepo Outlet Center-Mall Of Antalya AVM 2016 sonu değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Deepo Outlet Center-Mall Of Antalya AVM 2016 Yıl Sonu değerleme raporunu yayınladı.

Münir Karaloğlu'ndan Acun Ilıcalı'ya Expo yanıtı!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'de ilki düzenlenen EXPO 2016 Antalya'nın 1121 dekarlık alanına Acun Ilıcalı'nın talip olduğu yönündeki iddialara açıklık getirdi.

EXPO 2016 Antalya Haberi

EXPO 2016 Antalya

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, önümüzdeki ay kapanacak Antalya EXPO’nun beklenen ziyaretçi sayısına ulaşamamasıyla ilgili olarak, “EXPO’nun başına gelmeyen kalmadı. Darbe girişimi, Rusya krizi ve terör olayları hepsi etkiledi. Sonuçlarını buna göre değerlendirmek gerekir” dedi.


Çelik, EXPO alanına Acun Ilıcalı’nın talip olduğu iddialarını duymadığını belirterek, alanı ne yapacaklarına henüz karar vermediklerini söyledi.


2 MİLYONDA KALDI


Çelik, EXPO’nun açılışından önce 8 milyon ziyaretçi beklendiği, ancak rakamın 2 milyon civarnında kaldığının ifade edilmesi üzerine, şunları söyledi: “Antalya EXPO’nun başına gelmeyen kalmadı. Düşünün bir defa önce Rusya krizi, ardından darbe girişimi, terör olayları... Bunların hepsi turizm potansiyelini etkiledi. Şu ana kadar 2 milyondan fazla kişi gezdi. Bunların büyük bölümü yerli turist. Ama hedef neydi? Bölgeye her yıl gelen 10 milyon turistin en az...