16 / 04 / 2024

faiz oranlarının düşmesi

faiz oranlarının düşmesi

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, faiz oranlarının uzun dönemde düşük kalmasının ekonomi üzerinde yarattığı etkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu. "Düşük faiz oranları ekonomik resesyona neden olabilir" dedi.

Faiz oranlarının düşmesi emlak sektörünü şahlandıracak!

Son aylarda durgun geçen emlak ve gayrimenkul sektörü, özellikle banka kredilerinde faiz oranlarının düşmesini bekliyor. Uzman Emlak'ın sahibi Engin Köse, oranların düşmesiyle sektörün şaha kalkacağını söyledi.

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

Konut satın alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi desteği sağlayan kredi türü olarak tanımlanan konut kredisinin ne zaman düşeceği ev alacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? İşte detaylar...

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Bankalar kredi faiz oranlarını sil baştan yeniledi! İşte banka banka kredi faiz oranları...

İhtiyaç kredisi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kredi faiz oranları ev, araba ve ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler tarafından merak ediliyor.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Bankalar kredi faiz oranlarını duyurdu! İhtiyaç sahipleri buraya! Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, Garanti, QNB Finansbank...

İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranları açıklandı. İhtiyaç sahibi kişiler ise bankaların faiz oranlarını son derece merak ediyor. İşte 30 Ağustos 2022 Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, Denizbank, ING, QNB Finansbank, İş bankası ve TEB ihtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranları…

Bankalar kredi faiz oranlarını duyurdu! Hangi banka ne kadar istiyor? Ziraat, Garanti, Akbank, QNB, Yapı Kredi, ING…

İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranlarını açıkladı. Vatandaşlar, bankaların yeni faiz oranlarını merak ile beklerken Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, QNB Finansbank, Denizbank, ING ihtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranlarını açıkladı. İşte detaylar…

Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…

Bankalardan kredi almayı düşünenleri ilgilendiren bir gelişme oldu. Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…

Bankaların konut kredisi faiz oranları Mart 2022! Konut kredisi ödeme planları listesi: Akbank, Halkbank, İş Bankası...

Bankaların konut kredisi faiz oranları, ev almayı düşünen milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. Hem kamu bankaları hem de özel bankalar düzenledikleri kampanyalarla vatandaşlara uygun oranlarda kredi imkanı sunuyor. İşte, Akbank, Halkbank ve diğer bankaların konut kredisi faiz oranları...

Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti!

Kamu ve özel bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmesi ile birlikte bankaların faiz oranlarının değişip değişmediği merak ediliyor...

On binlerce kişi bu haberi bekliyordu! İşte bankaların faiz oranları!

Binlerce vatandaş çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak veya konut alma düşüncesiyle kredi çekmek istiyor ve haliyle faiz oranlarının seyrini merak ediyor. Kredi çekmek isteyenler, kredi hesaplamalarını bankaların internet sitelerinde yer alan kredi hesaplama aracıyla da yapabiliyor.

Merkez Bankası reeskont ve avans faiz oranlarını belirledi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarını belirledi.

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüsün etkisiyle Haziran ayında düşen kredi faiz oranlarının, Ağustos'tan itibaren yavaş yavaş yükselmesi ile konut satışları düşüş eğilimine geçti.

Fed'in politika değişikliği düşük faiz oranlarının sinyalcisi!

Bankanın “ortalama enflasyon hedeflemesi” yaklaşımını benimseyeceğini duyurmasının ardından analistler, Fed'in faiz oranlarını uzun bir süre daha düşük seviyelerde tutacağını belirtti.

faiz oranlarının düşmesi Haberi

faiz oranlarının düşmesi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, düşük faiz oranlarının ekonomik resesyona neden olabileceğini bildirdi.


Fischer, New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, faiz oranlarının uzun dönemde düşük kalmasının ekonomi üzerinde yarattığı etkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Faiz oranlarının uzun süre düşük kalmasının uzun vadede büyüme beklentilerini azalttığını savunan Fischer, "Düşük faiz oranları, ekonomiyi olumsuz şoklara karşı savunmasız bırakarak, resesyona neden olabilir." dedi.


Fischer, ayrıca, düşük faiz oranlarının finansal kurumların sermaye tamponlarını kuvvetlendirmesini zorlaştıracağını vurgulayarak, bunun ülkede finansal istikrarı tehdit edeceğini kaydetti.


Finansal istikrar hakkındaki endişelerin, Fed'in para politikalarından sorumlu Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinden bazıları için önemine değinen Fischer, ekonomik resesyonla mücadele etmek için Fed'in gücünün sınırlı olduğunu bildirdi.


Fischer, ekonomik büyümeyi olumlu etkileyen faktörler arasında iş gücü piyasasındaki büyüme ve üretkenliğe işaret...