25 / 04 / 2024

fatih sulukule evleri satılık

fatih sulukule evleri satılık

Fatih Belediyesi, Eskidji Müzayedecilik aracılığıyla Sulukule'deki 31 konutun satışını 22 Mayıs'ta açık artırma ile gerçekleştirecek. Eskidji Müzayedecilik Genel Müdürü Hakan Berktaş, metrekare birim fiyatlarının 4 bin TL'den başlayacağını belirtti

Fatih'teki Zeyrek Evleri yenileniyor!

Fatih Belediyesi, Zeyrek’teki Dünya Miras Alanı’nda kalan 11 adet sivil mimarlık örneği yapının basit bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. 

İstanbul Örnektepe ve Sulukule'de mahalle evleri açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinden biri olan mahalle evlerinin ilk ikisi Beyoğlu Örnektepe ve Fatih Karagümrük Sulukule'de açıldı. 

Fatih'e yakışmayan inşaat yükseliyor!

İstanbul gibi dünyanın gözbebeği kadim şehir olan Fatih'te modern yapı yükselmeye başladı. Süleymaniye, Şehzadebaşı ve Vezneciler’in merkezinde tarihî ahşap eski evleri kapatan yapının ne olacağı ise merak konusu oldu.

Kahramanmaraş Merkez Fatih Mahallesi TOKİ Evleri son başvuru!

Kahramanmaraş Merkez Fatih Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 1 adet konut açık satışa çıkarılıyor. İşte, Kahramanmaraş Merkez Fatih Mahallesi TOKİ Evleri son başvuru tarihi...

Sulukule’deki yol yenileme çalışmaları tamamlandı!

Sulukule Hatice Sultan ve Neslişah Mahallelerinde bulunan toplam 18 adet cadde ve sokakta yol ve kaldırımlar Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, bölgenin tarihi dokusu bozulmadan yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Viyana'da Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi konferansı verildi!

Fatih Sultan Mehmet Vakı Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Saatçi, Viyana'da "Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi" konulu konferans verdi.

Çengelköy Park Evleri Rezidans fiyatları!

Çengelköy Park Evleri Rezidans fiyatları daire tiplerine bağlı olarak değişiyor. Teslimlerin 2016 yılı içerisinde gerçekleşeceği proje Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 9.4 kilometre uzaklıkta hayata geçiriliyor.

2006 yılında Sulukule'ye yeni imaj!

2006 yılında Fatih'in tarihi semtlerinden olan Sulukule'de yeni konutların yapılması yönünde hazırlanan protokol imzalanmış. Sulukule'de 465 eski bina yıkılacakmış ve yerine iki-üç katlı yeni binalar yapılacakmış.

1997 yılında Zeyrek Evleri kamulaştırılacakmış!

1997 yılında Zeyrek'teki tarihi 164 evi kurtarmak için proje geliştiren Fatih Belediyesi, tarihi Zeyrek Evleri'ni kamulaştırarak restore ettirecekmiş. Belediye, ilk olarak 71 evi kamulaştırarak işe başlayacakmış.

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm!

İstanbul da dönüşüm tam gaz devam ediyor İstanbul'da kentsel dönüşümün ilk örneklerini Zeytinburnu, Başakşehir ve Fatih Sulukule'de gördük. Konutlar tamamlandı, oturum başladı..

İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum!

İstanbul'da kentsel dönüşümün ilk örneklerini Zeytinburnu, Başakşehir ve Fatih Sulukule'de gördük. Konutlar tamamlandı, oturum başladı. Şimdi farklı bölgelerde dönüşüm çalışmaları sürüyor.

1995 yılında Zeyrek Evleri restore edilecekmiş!

1995 yılında Fatih'teki tarihi Zeyrek Evleri restore edilecekmiş. Kültür Bakanlığı'nın da desteklediği Zeyrek Evleri Projesi'yle evlerin yanı sıra cami ve türbelerin de restorasyonları, bakımları yapılacakmış.

Fatih Belediyesin'den Sulukule Projesi açıklaması!

Fatih Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Danıştay 14. Daire’nin onamış bulunduğu 2013/ 5709 esas nolu kararı; hali hazırda hayata geçirilen Sulukule projesi ile ilgili bir karar olmadığı gibi bağlayıcılığı da bulunmamaktır” denildi.

fatih sulukule evleri satılık Haberi

fatih sulukule evleri satılık

Fatih Belediye Başkanlığı’nın gayrimenkulleri, Eskidji Müzayedecilik Ticaret ithalat ve ihracat A.Ş. tarafından açık artırma ile 22 Mayıs saat 14.00'te satışa sunulacak. 


İnternet üzerinden başvuruların yapılacağını belirten Eskidji Müzayedecilik Genel Müdürü Hakan Berktaş'tan aldığımız bilgilere göre; TOKİ tarafından kültür varlıkları yenileme kapsamında yapılan ilk ve en kapsamlı proje olan Sulukule projesinde geçen sene satışa çıkan konutlardan 19'u için 500 kişi başvurmuştu. 


Berktaş projeyle ilgili şunları ekledi; Geçtiğimiz sene Şubat ayında satışa çıkardığımızda metrekaresi 3 bin TL'den başlıyordu. 6 bin TL'ye kadar çıkmıştı. 19 konut için tam 500 kişi başvurmuştu. Bu sene ise metrekare birim fiyatları 4 bin TL'den başlayacak, dedi.


Berktaş; projenin gelen turistlere kiraya vermek için uygun olduğunu belirtirken bölgenin Amsterdam, Londra gibi vasıf kazandığını bu yüzden de nostaljik turistik bir havaya...