28 / 03 / 2024

ferağ nasıl yapılır

ferağ nasıl yapılır

Tapuda ferağ işlemi nedir? Tapuda ferağ işlemi nasıl yapılıyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..

Gelir vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında gelir vergisi hesaplaması nasıl yapılır? değer artış kazancının istisna bedeli nedir? 2013 yılı için değer artış kazancı vergisinde istisna bedeli ne kadardır?

Kat karşılığı inşaat hesabı nasıl yapılır?

Müteahhit ile anlaşılarak yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmeleri arsası üzerine inşaat yapmaya yeterli maddi gücü olmayanlar tarafından tercih ediliyor. Peki bu anlaşmalarda kat karşılığı inşaat hesabı nasıl yapılır?

Ölüm halinde miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras hukukuna göre bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı menkul ve gayrimenkul mallar, yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, ölüm halinde miras paylaşımı nasıl yapılır? Miras paylaşımı neye göre yapılır?

İmar affı başvurusu nasıl yapılır?

İmar mevzuatına aykırı yapılar ve gecekondular için yapının bulunduğu yerin valilik veya belediyelerine bazı esaslara göre müracaat ediliyor. Peki, imar affı başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Trampa işlemi nasıl yapılır?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine trampa deniyor. Peki trampa işlemi nasıl yapılır? Nerede yapılır? İşte yanıtı..

Arazi yeri tespiti nasıl yapılır?

Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde taşınmazların fotoğrafları çekilen ya da gösterilen araziler, alıcının aldanmasına neden olabiliyor. Bunların yaşanmaması için arazi yeri tespiti nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde açık artırma nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde açık artırma nasıl yapılır?: En az üçte iki çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümlerine ilişkin arsa payları satılabiliyor. İşte kentsel dönüşüm satış esasları...

İmar planı değişikliği nasıl yapılır?

İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik alt yapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesine dair plan değişiklikleri zorunluluk olmadıkça yapılmaz. Peki, imar planı değişikliği nasıl yapılır?

Çevre düzeni planları nasıl yapılır?

Çevre düzeni planı sınırları, yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir veya birden fazla il sınırları bütününü veya bir kısmını kapsayacak şekilde belirleniyor. Peki, çevre düzeni planları nasıl yapılır?

Miras pay hesabı nasıl yapılır?

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar. Peki, miras pay hesabı nasıl yapılır? Miras nasıl paylaştırılır? İşte Medeni Kanun kapsamında yer alan esaslar...

Ada mevki ilanı nasıl yapılır?

Kadastro ilanında; kadastrosu yapılacak mevki, mahalle, sokak açık olarak gösteriliyor. Peki, ada mevki ilanı nasıl yapılır? İşte sorunuzun yanıtı ve mevki ilan tutanağı ile ada ilan tutanağı örnekleri...

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır?

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır? Kadastro çalışma alanı, kadastro çalışmalarına başlanmadan en az 15 gün önce kadastro müdürü tarafından bölge merkezinde, çalışma alanında, komşu köy, mahalle ve belediyelerde ilan ediliyor...

Kira artış hesabı nasıl yapılır?

Yıllık kira sözleşme süresi dolan kiralamaların devam etmesi halinde ev sahibi için kiracısına zam yapma hakkı doğuyor. Peki, 2014 kira artış hesabı nasıl yapılır?

ferağ nasıl yapılır Haberi

ferağ nasıl yapılır

Tapuda ferağ işlemi


Köken olarak Arapçaya dayanan ferağ kelimesi vazgeçmek, birşeyi terk etmek, el çekmek ve çekilmek anlamına geliyor. Tapuda ferağ işlemi ise taşınmaz mallar üzerindeki sahiplik hakkını başkasına devredip ilişki kesme ve bu iş için tapuda yapılan resmi işlem olarak karşımıza çıkıyor.



Tapuda ferağ verme


Diyelim ki bir gayrimenkulünüz var ve mülkiyet hakkını bir başkasına devretmek veya üzerinde bir başkası lehine bir kurmak istiyorsunuz. Bu durumda tapu sicil müdürlüğüne gidip resmi bir senet imzalayarak gayrimenkulünüzün bir başkası lehine tescilini isteyebiliyorsunuz. Yaptığınız bu işleme ferağ takriri deniyor.



Gayrimenkul malikinin mülkiyet hakkını devretmek veya üzerinde başkası lehine bir hak kurmak amacıyla tapu sicil müdürlüğüne gelip, düzenlenen resmi senedi imzalayarak başkası lehine tescilini istemesi eylemidir. Buna ferağ takriri de denmektedir.


İvazlı Ferağ nedir?


Taşınmaz malın elden çıkarılması...